home > njuz > Nova izdanja - S3NGS, MOSKAU, VLADO KRESLIN ft. Vlatko Stefanovski, GRETTA, EN FACE, RADIO AKTIV

kontakt | search |

Nova izdanja - S3NGS, MOSKAU, VLADO KRESLIN ft. Vlatko Stefanovski, GRETTA, EN FACE, RADIO AKTIV

S3ngs

Nakon pjesme ''Da li će te čekati'', zagrebački rock bend S3ngs predstavlja svoj novi singl ''Samo solarno'' u svojem već prepoznatljivom indie-pop-rock stilu, no ipak s dodatkom syntheva koji su novitet u njihovoj glazbi.

''Samo solarno je song koji opisuje klasični život jednog mladića u borbi s lošim poslovima, hijerarhijama, birokracijama, mediokritetima te geografskim širinama na kojima obitava. To nije socijalna tematika već životna anegdota, crtica, univerzalna gradska spika.'' - najavljuju iz benda.
Kao i uvijek, S3ngsi iznenađuju novim singlom koji opet iskače iz njihovih vlastitih okvira, te najavljuju još veće pomake svakom sljedećom pjesmom.
Ovaj izrazito ritmični singl s refrenom koji dugo ostaje u ušima snimio je Franjo Heršak u studiju Runaways u Zaprešiću, dok je miks radio Srđan Sekulović Skansi, a masterirao Smokva. Zanimljivi videospot djelo je Roberta Mužara, Runaways Productions.
S3ngsi uskoro slave veliku obljetnicu, deset godina na sceni, čijim će povodom biti objavljen i novi album do kraja godine.


 
S3NGS su:
Franjo Heršak - Frankie (gitara, vokal),
Nikola Tomljenović - Lički (bas),
Matej Emer - mR (gitara, vokal)
Marko Čakširan - Čaka-47 (bubanj).

Dečke možete pratiti preko društvenih mreža:
Twitter:  https://twitter.com/S3ngs
Facebook :  http://www.facebook.com/s3ng
Youtube:  https://www.youtube.com/user/S3ngs

Moskau

''Wade in the Water'' je novi single kojim Moskau najavljuje svoj nadolazeći album ''Gospel achine''.
''Gospel Machine'' izlazi 14.2.2016. a obrađuje tradicionalne američke folk, gospel i spiritual pjesme.



''Wade in the Water'' tradicionalan je američki Negro spiritual

Vlado Kreslin ft. Vlatko Stefanovski

Vodeći slovenski kantautor Vlado Kreslin na svom novom singlu ''Sami naši'' surađuje s makedonskim gitarističkim virtuozom Vlatkom Stefanovskim.

Kreslinov senzibilitet i lakoća kojom lirički pristupa ''malom'' čovjeku u inozemstvu u sinergiji sa specifičnim i prepoznatljivim gitarističkim stilom Stefanovskog dovela je do tolike prepoznatljivosti u Sloveniji da je čak nazivaju himnom.

Ovu je pjesmu Vlado počeo snimati prije dvije godine u Skoplju u studiju Vlatka Stefanovskog, no tek je nedavno završena s Galom Gjurinom koji je snimio sve ostale instrumente, a ujedno i zaslužan za produkciju. Kaval je odsvirao znameniti bugarski glazbenik Teodosij Spasov.

Glazbu i tekst napisao je Vlado Kreslin, dok je pjesmu aranžirao Gal Gjurin.



Vlado Kreslin već više od dva desetljeća zaslužno uživa status vodećeg slovenskog kantautora, te pripada najistaknutijim i najplodnijim imenima slovenske glazbene ali i kulturne scene.

Kreslin je poznat po mnogobrojnim suradnjama s vrhunskim glazbenicima poput Parnog valjka, Indexa, Rade Šerbedžije, Nene Belana, Lidije Bajuk, Šajete, Severe Gjurin, Mary Coughlan i Damirom Imamovićem, a velik broj pjesama objavljen je na antologijskom izdanju ''Umjesto koga roža cveti'' koje donosi prepjeve Kreslinovih najvećih pjesama na hrvatski jezik.

Gretta

Novi singl i videospot: Gretta - Nepobjedivi

Zagrebački rock kvartet "Gretta" predstavlja singl i videospot "Nepobjedivi", prvi singl nakon objavljivanja hvaljenog, četvrtog studijskog albuma "Boje i mirisi" (Aquarius Records / Spona, 2015.). Pjesmu koja govori kako je sve moguće ako vjeruješ u sebe prati čvrsti ritam i stadionsko-himnička melodija, za snimku i miks je zaslužan Srđan Sekulović Skansi, dok mastering potpisuje Stuart Martin.

Videospot je djelo mladih genijalaca Luke Hrgovića i Dine Juliusa iz Skalpel kolektiva i Julius filma, a u njemu članovi Grette sjede i listaju novine. Zlobnici bi rekli da je to prikladan fizički napor za dečke iz Grette i upitali bi se što je u tome zanimljivo, no da listanje dnevne štampe te suludi novinski naslovi mogu biti interesantniji od najnapetijeg trilera, možete se uvjeriti u spotu "Nepobjedivi".

Iza Grette je iznimno uspješna godina - pobijedili su na "Karlovačko RockOff festivalu", s pjesmom "Malena" osvojili diskografsku nagradu "Porin" te nastupili na brojnim koncertima diljem Hrvatske, od kojih se ističu nastupi u maloj i velikoj dvorani zagrebačkog Doma Sportova. Uz to, singlovi "Sreća", "Sjaj" i "Daleko je" su ušli na HR TOP 40, službenu nacionalnu ljestvicu najemitiranijih domaćih singlova. Točka na "i" odlične godine stigla je objavljivanjem albuma "Boje i mirisi", koji je fenomenalno prihvaćen kod publike, kritike i radijskih urednika te njegovom iznimno originalnom promocijom na prvom regionalnom "Silent koncertu" u zagrebačkoj galeriji Greta.

"Mislim da je Gretta vrijedna pažnje i da je ovaj album jedan od najboljih domaćih rock albuma u posljednje vrijeme… svakako bih ga preporučio svakome tko voli rock glazbu." - Ivan Šimić, Mixeta

"Novi album Grette dolazi bendu kao šlag na tortu. Dobra pop ploča s još boljim potencijalom." - Jura, terapija.net

"Mnogi ih zovu hrvatskim Franz Ferdinandom i to uopće nije loša stvar. Gretta je mnogo učila i sad možemo reći da je jedan od top bendova. Kad napraviš nešto poput "Boje i mirisi" moraš očekivati konačnu potvrdu vlastitog rada… Vatra je uspjela ući u elitu, sad je vrijeme za Grettu." - Siniša Miklaužić, Muzika.hr

"Gretta je dosegla rang u kojem više nema opuštanja, u kojem bi vani bend zarađivao ozbiljne novce." - Anastazija Vržina, Perun

"Dobro izdanje puno zaraznih melodija koje lako pronalaze put do naših ušiju. Od svog prvog uratka pa do danas Gretta je napravila velike korake, i to u pravom smjeru, i svakako zaslužuju da im se pruži više pozornosti kako bi domaćoj publici pokazali ono što znaju." - Marija Kancir, Soundreport

En Face

Nakon singla "Ti si ta" s kojim su dospjeli u godišnji HR TOP 40 najemitiranijih pjesama 2015. godine, riječki En Face ne staju.

Nedavno su objavili singl "Ona spava" i nakon nekoliko dana provedenih u eteru, za isti su ovih dana snimili i videospot.



Jedna od glavnih uloga u novom video broju pripala je plesačici Martini Hrlić Rogić, dok se režije prihvatio Damir Jevtić.

En Face je nastavio suradnju s eminentnim riječkim autorom i producentom Robertom Funčićem kod kojeg su snimili već nekoliko pjesama za novi album. Pjesmu je aranžirao cijeli bend u suradnji s Robertom Funčićem, tekst potpisuje Sandro Bastiančić dok je autor glazbe Miro Vidović.

Pjesma je već u prvim danima emitiranja ostvarila odličnu rotaciju i još jednom dokazala da En Face imaju 'ono nešto' što privlači slušatelje i publiku.

Novost je također, da je En face promijenio postavu, te s njima od nedavno svira dvadesetšestogodišnja Lidija Strika, nova basistica koja je o svom angažmanu u poznatom bendu rekla: "Iako sam davno pohađala osnovnu glazbenu školu za klavir i violinu, tek posljednje dvije godine aktivno sviram bas gitaru, i ne mogu niti opisati koliko sam sretna i počašćena što sam dobila priliku surađivati s ovim divnim glazbenicima od kojih toliko toga mogu naučiti."

Radio Aktiv

Pogledajte novi spot Radio Aktiva i Geby "Ovo nije san"!

Ska/reggae osmerac Radio Aktiv sastavljen od glazbenika iz Zagreba i Pule snimio je videospot za pjesmu "Ovo nije san". U ovom zaraznom hitu na vokalu im se pridružila Martina Geber - Geby, prošlogodišnja dobitnica Porina, a to je ujedno i prva vokalna suradnja benda u dosadašnjem radu. Jura Troje, koji je već surađivao s Radio Aktivom na spotovima "Vrtimo se" i "Jure, žure" , i ovaj je put zaslužan za scenarij i režiju, a za montažu i snimanje pobrinula se Mateja Ilijašev. Koreografija i ples koji su se savršeno uklopili u interijer tzv. Lovačke sobe u Shock Show Industryju ("Katran") djelo su Sare Piljak.

"Dok sam pisao pjesmu, duet mi nije bio ni na kraj pameti, možda zato što je tekst malo osobniji i intimnijeg karaktera, iako je, kasnije će se ispostaviti, dovoljno univerzalan i za muško-žensku interpretaciju. Geby, s kojom se već dugo poznajemo, bila je logičan izbor, a ona je našu ponudu objeručke prihvatila. Vjerujem da će se većina slušatelja pronaći u ovoj pjesmi jer ona primarno govori o svakodnevnim unutarnjim borbama i dilemama. Glazbeno smo se malo poigrali s drugačijim zvukom i jako smo zadovoljni kako je pjesma u konačnici zazvučala", rekao je autor pjesme Brane, pjevač i gitarist benda.



Martina Geber Geby sve je viđenije lice na domaćoj glazbenoj sceni, a nakon velikog hita s Grettom "Malena", ovo joj je drugi značajniji duet: "Brane je predložio suradnju zato što je htio da i njegova pjesma osvoji Porin za vokalnu suradnju, a znamo koja je dobitna formula za to. Odličnu pjesmu je već imao, kao i super bend. Falio mu je još sufiks feat. Geby u naslovu singla. Tako da, mislim da je sasvim logično da je baš mene pozvao da mu se vokalno prdružim u ovoj pjesmi,haha. Šalu na stranu, pjesma me stvarno oduševila na prvu. Odmah me zarazio njen plesni disco ritam i melodičnost. Tekst je smislen(što nije tako često pojava,haha) i mislim da svi ponekad razmišljamo o tome da "prespavamo" život."

"Ovo nije san" je treći singl s hvaljenog albuma "Stvarnost između reklama" (Aquarus Records / Spona, 2015.). U gotovo 5 godina postojanja Radio Aktiv je skrenuo pažnju na sebe kvalitetnom svirkom koja uvijek izaziva ples i pozitivne vibracije kod publike, ali i osvajanjem Fender Mega muzika nagrade za najbolji mladi bend u 2013. ili nominacijom za Porin u kategoriji "Najbolji novi izvođač" u istoj godini. Posljednji album podigao je ljestvicu u kvalitativnom i produkcijskom smislu te naišao na dobar prijem kako kod kritike, tako i publike.

promo guy // 04/02/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: novosadski MRT ponovno aktivni!

novosadski MRT ponovno aktivni!

| 15/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.22 - THE SIIDS

Diskont TV no.22 - THE SIIDS

| 15/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: THOT realizirali

THOT realizirali "Hüzün", drugi singl s nadolazećeg albuma "DELTA"

| 14/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Kako zvuči Van Halenov

Kako zvuči Van Halenov "Jump" kad ga izvodi 30ak klinaca?

| 13/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*