home > njuz > Nova izdanja - MIKI SOLUS, NEŽNI DALIBOR, REZERVE, PUNČKE, VIBRATOR U RIKVERC, E-PLAY, SARA RENAR ft HIBRID

kontakt | search |

Nova izdanja - MIKI SOLUS, NEŽNI DALIBOR, REZERVE, PUNČKE, VIBRATOR U RIKVERC, E-PLAY, SARA RENAR ft HIBRID

Miki Solus

Miki Solus objavio je novi live album "Koncert za klavir, bas i cajon"!
[  ]

Mikijev novi live album, koji je snimljen na HR Pula u jedanaestom mjesecu 2014. godine, odsviran je na glasoviru uz pratnju basa (Frane Visković) i cajona (Andrej Tačigin). Čisti klavirski zvuk, koji ne dolazi do izražaja na Mikijevim studijskim snimkama, glavna je odlika ovog albuma. Kroz sedamnaest pjesama na albumu Miki pjeva o zimi, psima, pop kulturi te ostalim egzistencijalističkim preokupacijama. Album se može besplatno skinuti s Bandcampa i idealan je božićni background za kićenje bora i gledanje s prozora u zimsku bijelu noć.

Sretan Božić i toplu zimu od srca Vam želi Miroslav Kocijan!

Popis pjesama:

1. Bugi vugi
2. 500 eura
3. Spavam
4. Život je palačinka
5. Dr. Dre i Chopen
6. Edo
7. Avion
8. Tko je veći muzičar od Ala Bundya?
9. 1000 radijatora
10. Britney
11. Hipster
12. Pun kufer
13. Bijela čokolada
14. Smrt je romantična
15. Wu-Tang
16. Robi Prosinečki
17. Bojim se muzičkih kritičara

Trajanje albuma: 45min
Izdavač: MRTVA KRAVA

Nežni Dalibor

Bend Nežni Dalibor objavio je spot za novi singl "U slojevima" koji najavljuje predstojeći, istoimeni album, čije se objavljivanje očekuje na proleće 2016. godine.

Nova uzbudljiva pesma Nežnog Dalibora je melanholična introspektivna opservacija koja na širem planu predstavlja suptilnu kritiku cele jedne generacije, a na prvom mestu je još jedan dokaz da je Ivica Marković, u ovom trenutku, jedan od najznačajnijih rock autora na muzičkoj sceni u Srbiji i regionu.



"Ne mogu tačno da se setim tog trenutka kad je pesma nastala, ali nekako je odjednom bila tu, i znam da nam je odmah bila jako važna, i da je sve vreme bila centar gravitacije novog materijala - ne toliko muzički, koliko ideološki. Nismo baš odmah bili sigurni da će biti i prvi singl, više je bila kao neki naš interni manifest, statut našeg "udruženja smrknutih lica". I to je bio onaj osećaj kad kreneš kao u šali da praviš nešto, ali onda ispadne ozbiljno, jer u stvari i kad se šališ, nekad to više ne zvuči kao šala. Ali dobar je osećaj", opisuje nastanak pesme "U slojevima" Ivica Marković, i dodaje: "Onda smo shvatili da je najpoštenije da izađemo prvo baš sa tom pesmom od novog materijala. Interesantno je bilo i zapažanje našeg producenta Caspara Wijnberga, koji nije razumeo skoro ništa od teksta, ali je osetio našu energiju tokom snimanja te pesme i u jednom trenutku samo rekao: "This is the single, what?". Što se tiče novog albuma, ako do proleća ne snimimo još neku pesmu, na njemu će se naći 7 pesama. Neke od njih smo već svirali na koncertima, tako su odabrane za album - u susretu sa publikom se najbolje oseti koliko su pesme dobre. Koncerti, najpre Beograd i Zagreb, a potom dalje, ali ne pre februara, ne žurimo nigde, svet je već propao, tako da nema veze", kaže Ivica Marković.

Reditelj spota za singl "U slojevima" je Raško Miljković, direktor fotografije je Lazar Radić, montaža: Žarko Brecl, scenario i organizacija: Ivan Stančić, scenografija - Sanja Bulat i Sonja Nenadić, post slike Nikola Vučenović.

Rezerve

Rezerve su izbacili video za pjesmu "Dom". Nakon "Nema para" i "Daj poljubac" ovo je treći spot sa njihovog EP-a "Evo Rezerve!"

Punčke

Punčke, naš najpoznatiji ženski indie rock trio, objavile su novu pjesmu "Protiv nas" uz koju ide i prateći video spot. Drugi je to singl s nadolazećeg albuma "Ništa nije kako se čini" koji će izaći u ožujku 2016.



Kao i prethodni singl "Ocean" i ova je pjesma snimana u zagrebačkom studiju Kramasonik pod producentskom palicom Hrvoja Nikšića. Na pjesmi "Protiv nas" Ruby, Anja i Lucija prvi puta surađuju s mladom nadarenom violončelisticom Dorom Kramar, dok je vizual izradila dugogodišnja prijateljica benda Ana Uzelac.

Pjesma "Protiv nas" govori o najgorem osjećaju otuđenja i početku kraja jednog divnog prijateljstva. "Biti svjestan da stvari nisu u redu i da je došlo vrijeme da se promijene ili završe je teško jer nikad mi nije bilo lako prekidati odnose, pogotovo ne s prijateljima. Nitko ne voli takve situacije, izbjegavamo se suočiti s njima i postaje sve teže, samo je pitanje vremena kada će otići bez ijedne riječi. Ipak, uvijek postoji tračak nade da će vrijeme popraviti stvari, da će biti bolje ako par puta nešto kažeš", pojašnjava Lucija iz Punčki. U pjesmi se upravo taj sukob može čuti kroz sukob instrumenata i to dvije gitare, dva vokala, te violončelo i bas.

Video spot prikazuje sve u svojevrsnom mozaiku koji nema ni početka niti kraja. Situacije i osjećaji se isprepliću, vrijeme ne igra nikakvu ulogu, a samo jedna strana je svjesna da nešto nije u redu dok si druga strana to ne želi priznati. Spot je sniman u Zagrebu u suradnji sa Stašom Tomićem iz Beograda koji je ujedno radio i spot za pjesmu "Ocean", a glavne uloge su odigrale mlade glumačke nade Filip Riđički i Lara Janić.

Nadolazeći album "Ništa nije kako se čini" je sniman zadnjih godinu dana u studiju Kramasonik i pun je suradnji s brojnim mladim glazbenicima. Album govori o osjećajima, razmišljanjima i vlastitom rastu (radu) koji se događa svakodnevno, ali ga rijetko tko ga vidi. Potrebno je zagrebati pod površinu i biti potpuno otvoren jer ništa nije kako se čini na prvu.

Uz novi album koji će izaći na proljeće iduće godine, Punčke će se otisnuti na prvu veliku europsku turneju krajem travnja 2016.

Vibrator u rikverc

Pančevački ženski bend Vibrator u rikverc je za izdavačku kuću Lampshade media objavio singl "Stereo jezik" - treći po redu sa novog istoimenog albuma, koji će u narednom periodu biti predstavljen publici kroz sukcesivno objavljivanje singlova.



Iza spota stoji kuća 15 minutes pictures (Nebojša Nenadić i Marjan Vrhovac), izvršni producent je Branislav Radovanović, šminka: Teodora Milutinović, koreografi: Sandra i Stefan Vidović, plesači: Fusion Crew Pančevo, a video je snimljen u Kuglani (BSP) Pančevo.

Pesma "Stereo jezik" je snimljena u pančevačkom studiju Koka. Pevale su i svirale: Snežana Popović (vokal), Marija Novaković (gitara), Sofija Jovanović (bas), Selena Simić (bubanj), kao gosti se pojavljuju dugogodišnji saradnici benda: Igor Mitić (gitare) i Milan Despotovski (bas). Autor muzike i teksta za "Stereo jezik je Branislav Radovanović, aranžman: Vibrator u rikverc, a produkciju potpisuju Aljoša Malek i Branislav Radovanović.

Video je snimljen uz podršku i ko-produkciju "Hajde da virimo" festivala ženskog stvaralaštva, 15 minutes pictures i Tirkiznog revolvera.

Prvi singl sa novog albuma "Begbede Wonderbra" je ubrzo nakon objavljivanja došao do broja jedan renomirane liste domaćih pesama Diskomer Radija Studija B, a prethodni "Doris" je nekoliko nedelja bio na prvom mestu Diskomera. Pesma "Doris" se inače našla i na kompilaciji "Girls With Guitars" nezavisne izdavačke kuće Cleopatra Records iz Los Anđelesa na kojoj su predstavljeni bendovi iz celog sveta predvođeni ženama.

E-Play



Alternativni beogradski bend E-Play predstavlja rezultate tromjesečnog rada na novom videospotu za pjesmu "Možda neko" s aktualnog albuma "Obični ljudi" (Aquarius Records). Crno-bijeli video sniman u Titelu i Beogradu, sjetnim vojvođanskim monokromnim pejzažima kojima kontriraju kadrovi gradske vreve savršeno prati atmosferu muzike i teksta. Za realizaciju spota zaslužni su Vojkan Gostiljac (režija i kamera), Milan Radojčić (kamera) i Marko Tisovec (montažer). E-Play je sve češći gost hrvatskih klubova, nedavno je tako nastupio u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Ovaj alternativni bend iz Beograda osnovan je 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka koji karakteriziraju distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nježne atmosferične gitare. Grupa iza sebe ima četiri studijska albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa (od Main stagea na Exit festivalu, preko koncerta u Parizu za "Dan glazbe" pa do koncerta u Bolonji povodom "Dana Beograda"), sudjelovao je i na više kompilacija (kompilacija muzike iz filma "Munje", kompilacija posvećena Milanu Mladenoviću..,). Bend E-Play je sredinom 2014. pod okriljem Aquarius Recordsa objavio album "Obični ljudi", s kojeg su prethodno izdvojene pjesme "Divan Dan", "Hiljadu ljudi" i "Ljubica". E-Play trenutno svira u postavi Maja Cvetković, Danilo Nikodinovski i Goran Ljuboja Trut (ex Rambo Amadeus) te gostujući vokal Kika Jovanović.

Sara Renar ft Hibrid

Godinu dana nakon objavljivanja EPa Sare Renar, pod nazivom Jesen, sarajevski producent Hibrid donosi zanimljivu obradu istoimene pjesme, koju Aquarius Records predstavlja kao novi EP na kojem su službeni remix, radio edit i club mix.



Hibridovu neobičnu interpretaciju čine tri različita dijela koja su istovremeno i tri različita stila spojena u jednu cjelinu, koja je ugodna za slušanje, ali prikladna i za ples.

Remix je popraćen i interesantnim video spotom, snimanim za vrijeme jednog jesenjeg dana u Sarajevu. Spot je realiziran u saradnji dvije mlade ekipe, Spektroom Studija i Submarine Vibes.
Izdanje se od danas može kupiti i na digitalnim online prodavnicama kao što su iTunes, Deezer, Beatport, itd.

Za one koji se ranije nisu sreli sa njegovim radom, Hibrid je sarajevski producent i DJ koji u svojoj glazbi prožetoj emocijama i dubokim, ambijentalnim zvukovima oblikuje prepoznatljivu elektronsku muziku. Poznat je po svojim pjesmama, Bašeskijina Samoća i Samo Sanjar, koje predstavljaju vokalne interpretacije poezije praćene elektronskom glazbom, te pjesmi Da li biti Normalan za koju je objavio i svoj prvi video spot sredinom ove godine.

Svoju muziku je dosad objavljivao na mnogim labelima elektronske glazbe iz cijelog svijeta, a osnivač je i digitalne izdavačke kuće pod nazivom Submarine Vibes. U svom budućem radu Hibrid najavljuje i svoj EP, Noćna Ptica, te će se publici od sljedeće godine predstaviti i sa svojim bendom.

Sara Renar je (kant)autorica je iz Zagreba. Svojom muzikom sve više izlazi van uobičajenog "djevojka s gitarom" formata te izmiče strogom žanrovskom opredjeljenju. Njene pjesme doživjele su aranžmane rock sastava, blues akustike, trip hopa, brojne elektronske remixeve te čak i jazza.

Godine 2014. nominirana je za Porina u kategoriji novog izvođača godine. Iste godine osvaja nagradu žirija festivala "Poezika" u Novom Sadu, nagradu za najbolju izvedbu na festivalu "ROCK OFF" u Zagrebu te nagradu žirija festivala "Kantfest" u Beogradu.

Godine 2015. osvaja nagradu struke Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Debitantski album "Djeca" izdan 2013. izazvao je pozitivne reakcije publike i kritike, a EP "Jesen" izdan 2014. potvrdio je očekivanja proširivši zvučnu sliku.

promo guy // 20/12/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*