home > njuz > Bogat popratni program festivala audio-vizualnih umjetnosti

kontakt | search |

Bogat popratni program festivala audio-vizualnih umjetnosti

Jedanaesto izdanje Illectricity Festivala audio-vizualnih umjetnosti odvija se od 4. do 12. prosinca na više lokacija u Zagrebu. Festival i ove godine predstavlja odličan glazbeni program i otkriva nove glazbene trendove, ali ima i veliki naglasak na edukaciji, te kroz seriju radionica promovira glazbu i vizualne umjetnosti.

I ove je godine Illectricity Festival u suradnji s Burn energetskim pićem pripremio bogat program. U ponedjeljak, 7. prosinca, u Pogonu Jedinstvo od 20 sati na rasporedu je Bring Your Own Beamer. Kao dio svjetske BYOB mreže, CFSN u suradnji s Hiperprodukcijom organizira VJ događaj na kojem nema unaprijed postavljenih okvira, a svatko može doći, donijeti laptop i projektor (nekoliko projektora će biti na raspolaganju u prostoru), pronaći komad zida na koji će projicirati i raditi što god želi. To je neformalan događaj čiji je cilj druženje i razmjena iskustva između VJ-a, ali i interakcija s publikom. Ulaz je slobodan.

Videoskop Guerilla će se održati u četvrtak, 10.prosinca, na još neobjavljenoj lokaciji u centru Zagrebu (pratite Illectricity Facebook event i na vrijeme ćete saznati mjesto radnje). To je projekt koji se događa na nekoj javnoj površini u gradu, a uključuje nekoliko VJ-a koji mapiraju odabranu zgradu na koju se projicira slika te se nekoliko sati tijekom večeri izmjenjuju dok publika uživa u opuštenom video događaju usred grada.

Radionica Illektroničke Glazbe traje od 9. do 11. prosinca u Društvu arhitekata Zagreba na Trgu bana Jelačića. Bavit će se poticanjem kreativnosti kroz zanimljiva idejna rješenja, a potrebno je osnovno poznavanje softwarea, po mogućnosti Abletona, koji će na radionici biti predstavljen kao interaktivan alat za izvođenje glazbe uživo ili finalizaciju konkretnog proizvoda. Voditelj je naš DJ i producent Ratko Filipović - Examine. Prijavite se na adresu illektronickaglazba@gmail.com do 8. prosinca do 22 sata, uz kratku biografiju i link na radove.

Illectricity Festival počinje u ponoć u petak 4. prosinca u Sirupu kada će se održati Sound Clash na kojem će se glazbeno sukobiti četiri kolektiva - Team itch, Team Foil, Team Funk Guru i Team phillipe, a ceremoniju će voditi gromki, ali topli glas etera - Topssy. Kroz pet tematski različitih rundi, od kojih svaka traje po sat vremena, svaka DJ ekipa ima 15 minuta po rundi kako bi predstavila svoj zvuk. Senzori pokreta mjere reakcije publike i prikazuju podatke na video zidu, a publika plesom određuje pobjednike svake runde dok se DJ-ima daju točni podaci o utjecaju njihove glazbe na tijek večeri.
Nucomers Night održava se u suradnji s Mixmag Adria i u klubu Funk u srijedu 9. prosinca pokazat će tko će u narednim godinama osvajati srca hrvatskih clubbera. Rezultati natječaja na koji su se mogli prijaviti mladi neafirmirani DJ-evi bit će objavljeni uskoro na Facebook stranici Illectricity Festivala. Ulaz je slobodan.

Main night Illectricity Festivala je okosnica glazbenog programa i održat će se u subotu 12. prosinca 2015. u zagrebačkom klubu Boogaloo. U Zagreb premijerno dolazi Emika u DJ varijanti. Nakon što je bila inžinjer zvuka za program Native Instruments otisnula se u solo karijeru, potpisala je za Ninja Tune etiketu i izdala dva albuma "DVA" i "Emika". 2014. pokrenula je Emika Records, a to je izrodilo treće izdanje "DREI" koje prati i album remixeva. Surađivala je s imenima kao što su Brandt Brauer Frick Ensemble, Marcel Dettmann, Jimmy Edgar i Tommy Four Seven, a najnoviji projekt je stvaranje simfonije inspirirane elektroničkom glazbom, bassom i jekom. Jedan od centara elektroničke glazbe je Dimensions Festival koji se održava na prekrasnoj tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kod Pule. Dašak festivala i odlične glazbene selekcije doživjet ćemo na Illectricityju uz nastup Dimensions Soundsystema čiji kolektiv DJ-eva prezentira zvučne pejzaže iz protekla četiri desetljeća, od deep disco i house zvuka preko funka, soula, techna upijaju zvukove Chicaga, Detroita i egzotičnih tonova.

Svima se priključuju CFSN DJs, jedan od najaktivnijih kolektiva u promociji elektroničke glazbe čiji će član Foil imati svoj premijerni live nastup, kao i pobjednik Nucomers natječaja. Za vizuale se brinu LIIK, LiteMotif, ONOXO.

After party glavne večeri Illectricity Festivala se održava u Sirupu, a nastupit će CFSN DJs-i i njihovi prijatelji, a iznenađenja su uvijek moguća.

Ulaznice
Ulaznice za Soundclash su 30 kuna u pretprodaji, a 40 na ulazu.
Ulaznice za Main night su 60 kuna u pretprodaji, 75 kuna na ulazu.
Ulaznice za After Party su 30 kuna, a posjetiteljima Main Nighta ulaz je slobodan.
Ograničen broj festivalskih ulaznica dostupan je po cijeni od 85 kuna.
Sve ulaznice su u pretprodaji na Entrio.hr i Entrio prodajnim mjestima.

Organizator Illectricity Festivala je Confusion - udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti, a više o festivalu možete pronaći na:

http://www.facebook.com/illectricity
www.instagram.com/illectricity

promo girl // 03/12/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover: novosadski MRT ponovno aktivni!

novosadski MRT ponovno aktivni!

| 15/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.22 - THE SIIDS

Diskont TV no.22 - THE SIIDS

| 15/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: THOT realizirali

THOT realizirali "Hüzün", drugi singl s nadolazećeg albuma "DELTA"

| 14/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Kako zvuči Van Halenov

Kako zvuči Van Halenov "Jump" kad ga izvodi 30ak klinaca?

| 13/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Meštar" novi singl ST!LLNESS feat. Hram

| 11/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*