home > njuz > Nova izdanja - STUTTGART ONLINE ft. CANE, BOMLA I MIKŠA, ELEKTRIČNI ORGAZAM, VLADO KRESLIN i DAMIR IMAMOVIĆ, XANAX

kontakt | search |

Nova izdanja - STUTTGART ONLINE ft. CANE, BOMLA I MIKŠA, ELEKTRIČNI ORGAZAM, VLADO KRESLIN i DAMIR IMAMOVIĆ, XANAX

Stuttgart Online

U najnovijem singl-spotu pod nazivom "Korak dalje", beogradski dvojac Stuttgart Online je ostvario saradnju sa Zoranom Kostićem Canetom iz legendarnih Partibrejkersa, Borisom Mladenovićem Bomlom, frontmenom grupe Jarboli i Škrtice, i talentovanim saksofonistom Daliborom Popovićem Mikšom. Pesma je snimljena u Studiju P3, producent je Ivan Petrović, a video je režirao Bojan Slačala uz svesrdnu pomoć Staše Tomića i Romane Slačala.

"Bilo je veliko zadovoljstvo sarađivati sa ovim izuzetnim umetnicima. Drago nam je da smo izvojevali novu kulturnu pobedu za rokenrol u našem gradu" - izjavili su članovi benda Marko Barišić i Bojan Slačala, pred koncert koji grupa zajedno sa svojim gostima treba da održi u beogradskom Gun club-u u petak 20. novembra.



Beogradska garažna rokenrol grupa Stuttgart Online postoji od 2006. godine, a web magazin Popboks ih proglašava najboljim debitantima 2007. godine.
Prvi album, "Radost svakom domaćinstvu" i drugi "Prava stvar" snimaju u beogradskom studiju Digimedia sa producentom Borisom Mladenovićem. U međuvremenu grupa je održala veliki broj nastupa u Srbiji i regiji, a njihovi singlovi su se više puta osvajali 1. mesta relevantnih domaćih radio i TV lista.
Grupa trenutno objavljuje singl-spotove za treći po redu studijski album "Štutgart na vezi" u saradnji sa kolegama muzičarima sa scene, a do sada su realizovana 4, na kojima su učestvovali Oliver Svilan, Dragan Knežević i Demir Ahmetović. Objavljene singlove zajedno sa prethodna 2 albuma možete preslušati ili skinuti za minimalnu novčanu naknadu sa sajta stuttgartonline.bandcamp.com

FB: https://www.facebook.com/StuttgartOnline
BC: https://stuttgartonline.bandcamp.com/

Električni orgazam

Električni orgazam objavio je novi singl/spot "Bio sam loš" pred slavljeničku turneju povodom 35 godina postojanja, u okviru koje posle brojnih gradova Srbije stiže 26. decembra u Dom omladine Beograda. "Bio sam loš" je prvi najavni singl/spot novog albuma radnog naziva "Gde smo sad?" kog beogradski bend namerava da objavi iduće godine.

Pet godina je prošlo od CD-a "To što vidiš to i jeste", i frontmen Srđan Gojković-Gile kaže da je sada pravi trenutak da Električni orgazam sa "Bio sam loš" najavi novi album "koji će imati devet pesama, a prethodiće mu najverovatnije još nekoliko singlova".



Nekadašnji frontmen rokenrol benda Revolveri Vladimir Jakšić-Musa bio je logičan izbor za režiju spota "Bio sam loš" - Električni orgazam je sa njim ranije uradio spotove "Ti to možeš" i "Gde god odem". Pored toga na Jakšićevom ovogodišnjem albumu "Na putu neverovatnoće" našla se pesma "Nemam više nijedan dan", koju je napisao Gojković. Spot za tu pesmu režirao je Jakšić.

"Saradnja sa Musom traje jako dugo. Radio sam njim i ranije, producirao sam jedan singl Revolvera devedesetih, a (gitarista Električnog orgazma Branislav Petrović) Banana i (basista Zoran Radomirović) Švaba svirali su sa Revolverima u jednom periodu", podseća Gojković.

Vlado Kreslin i Damir Imamović

'Vlado i Dado'' ime je nove pjesme koju zajednički potpisuju Damir Imamović, jedan od predstavnika nove generacije izvođača i interpretatora sevdalinki, i cijenjeni slovenski kantautor Vlado Kreslin.



Pjesma je nastala kao logičan slijed druženja ove dvojice velikih folk imena naših prostora, a prvi put je izvedena na tradicionalnim koncertima Vlade Kreslina u ljubljanskom Cankarjevom domu prošle godine.

Krajem studenog bit će objavljen novi Kreslinov album imena ''Če bi se midva kdaj srečala'' na kojem će, između ostalih, biti objavljena i ova pjesma. Singl ''Vlado i Dado'' producirao je Chris Eckman, frontmen američke grupe The Walkabouts.

S obzirom da se u novoj suradnji isprepliću Imamovićev utjecaj sarajevskih sevdalinki i prepoznatljivi folk tonovi prekmurskog Kreslina, videospot je, logično, snimljen u Sarajevu i Ljubljani.

Vlado Kreslin već više od dva desetljeća zasluženo uživa status vodećeg slovenskog kantautora, te pripada najistaknutijim i najplodnijim imenima slovenske glazbene ali i kulturne scene, a prije dvije godine u Hrvatskoj je objavio svoj antologijski album ''Umjesto koga roža cveti''.

Xanax

Beogradska grupa Xanax objavila je video spot za novi singl "Realnost". Pesmu je producirao Radan Đorđević-Rahmanee. Video je režirao Miroslav Savić, kameru potpisuje Kosta Martinović, a video montažu Nebojša Simeunović. Ovo je četvrti singl po redu sa predstojećeg albuma.



Osim novog singla, Xanax su objavili još tri pesme koje su ranije bile radijski i/ili video singlovi, a sve ih možete preslušati na soundcloud stranici benda: https://soundcloud.com/xanax
Uskoro se očekuje i koncertna promocija singla. Xanax će nastupiti: 20.tog novembra u Crnoj kući -Novi Sad, 18. decembra 2015. godine u Domu Omladine u okviru manifestacije PSY Fair i 19.februara u Božidarcu.

promo girl // 17/11/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*