home > njuz > Nova izdanja - Dani'el, Nimbus, Dok7, Luce, Garage in July

kontakt | search |

Nova izdanja - Dani'el, Nimbus, Dok7, Luce, Garage in July

Dani'el

Electro pop glazbenik Dani'el ima novi singl 'Guardian' koji je prije samo tjedan dana pušten u eter i već se nalazi na njemačkoj elektronskoj top ljestvici kao "new entry" (GEWC).

Za singl "Guardian", Dani'el je snimio i popratni video a kako to izgleda, pogledajte:



Pjesma je uvod u posljednji dio serije albuma 'The Book' dostupna u Hrvatskoj od 25. rujna na Deezeru. Pravog imena Danijel Majcen, iza njega stoje dva albuma "The Book Pt. I i Pt. II" pod okriljem njemačke etikete Conzoom Records.

Nimbus

Nakon iznimno uspješne suradnje Nimbusa i Darka Rundeka u pjesmi "Sve je poznato" prvi jesenski dani donose nam novi zarazni, dinamični singl "Bijeg". Autorica teksta i glazbe Maja Milin (Kosa) za novi je singl kazala kako pjesma "Bijeg" govori o unutarnjem preispitivanju koje se javlja u čovjeku kao posljedica prekida veze. Mnogi se pitaju što bi bilo da je bilo, a u pjesmi "Bijeg" odgovor je jasan - "Da je moglo drugačije, bilo bi. Ne sumnjam u odluku, je kako je". Aranžman i produkciju pjesme potpisuje Ivan Grancarić, a video je snimao kreativni duo Bifora iz Zadra, iza kojeg stoje Tanja i Budimir Jaša.



U spotu se pojavljuje plesačica Iva Burčul. "Iva je inače plesačica suvremenog plesa, a do suradnje je došlo nakon što sam pogledala njezin performans, kojim je prikazala preispitivanje sebe i neku vrstu refleksije izvanjskog na vlastitu unutrašnjost. Kako pjesma govori o sličnoj temi, učinilo mi se savršenim spojiti te dvije priče u jednu. Posebna zahvala ide Kazalištu lutaka Zadar i OŠ Šimuna Kožičića Benje na ustupljenom prostoru za snimanje videa", dodala je Maja Milin.

Dok7

Dok7 je jedan bend iz Niša, iz južne Srbije. Naša muzika se zasniva na melodičnim punk-rock rifovima sa primesama hardcora, dobro začinjenim melodičnim pevanjem i delovima posebno rezervisanim za gitaristu Milutina, u kojima on dranjem leči svoje svakodnevne frustracije...



Novi spot objaljen je za pesmu " Jasno!?" koja se nalazi na njihovom albumu pod nazivom "Ni 5 Ni 6" izdatog od strane Multimedia music.

Luce

Talentirana mlada kantautorica LUCE u izdanju diskografske kuće Menart objavila je svoj prvi EP 'U bojama' na kojem se nalazi pet skladbi.
[ Luce - U bojama, EP ]

Luce - U bojama, EP

'EP "U bojama" početak je jedne vrlo osobne priče i putovanja koji kroz pet intimnih pjesama obuhvaća i spaja paletu emocija i doživljaja kroz prizmu dva svijeta: onog unutarnjeg, oku nevidljivog i onog drugog, koji je svugdje oko mene, u mnogim bitnim mi bićima, stvarima, pojavama.' ističe mlada umjetnica za koju mnogi tvrde da je najljepši ženski vokal mlađe generacije.

Garage in July

Garage in July imaju novi videospot i singl "Za Iggyja". Oni su visokooktanski Swamp 'n' Roll sastav nastao u jesen 2009. pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago Bluesa. Želja im je stvarati i prašiti rock 'n' roll dok god su živi te dalje prenositi izvorni duh i naslijeđe Delte. Sviraju direktno i iskreno, iz jaja i iz srca. Četvero ih je: Leo Fekete (bubanj), Igor Hanžek (bas gitara), Marko Bagarić (solo i ritam gitara) i Bojan Đurđević (vokal, ritam gitara, usna harmonika). Dosad su objavili EP "Samo Ljubav i Rock 'n' Roll", "Live at "RIBA" za Slušaj Najglasnije! Zdenka Franjića te LP "7" i "Imaš li strasti?!" za Dirty Mojo Records.



Nastupali su na velikom broju festivala diljem regije među kojima se ističu Jelen Demo Fest (Banja Luka), Kupres Play (Kupres), Kaleidoskop Festival (Tuzla), Underground Festival (Maribor), Prvomajski Inkubator (Krk) i Festival Omladina (Subotica).

Planiraju svirati što više u budućnosti, a trenutno rade na novom materijalu za treći studijski album i pripremaju se za malu turneju po Londonu gdje će nastupati od 23. do 27. 10.

promo guy // 13/10/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*