home > njuz > CIRKOBALKANA Vas poziva...

kontakt | search |

CIRKOBALKANA Vas poziva...

Pozivaju se izvedbeni umjetnici/ce (s područja cirkusa, plesa, fizičkog teatra, performansa...) s adresom u nekoj od zemalja JI Europe, da se prijave na sudjelovanje u rezidencijalnom programu projekta Cirkobalkana. Rezidencijalni program Cirkobalkane odvijati će se u cirkuskom šatoru u Zagrebu od 24. 8. do 3.9. 2015. I u Beogradu od 26.9. do 3. 10. 2015., a cilj mu je suradnja cirkuskih i ostalih zainteresiranih izvedbenih umjetnika s područja JI Europe s cirkuskim umjetnicima francuske cirkuske trupe My!Laika, Cirkusfere iz Srbije i Cirkorame iz Hrvatske, na izvedbenom istraživanju i kreiranju zajedničke cirkuske predstave čiji će "rad u nastajanju" biti prezentiran u javnosti u Zagrebu 3.9., a premijerna izvedba planirana je početkom listopada- krajem Cirkobalkane u Beogradu.
U prijavi je potrebno napisati: Ime i prezime, dob, kontakt telefon i e mail, nekoliko rečenica koje opisuju vašu motivaciju za ulazak u ovaj projekt, ukratko (ako je moguće) opisati vaše prethodno izvedbeno iskustvo i vaše izvedbene vještine, priložiti CV, slobodno priložite linkove na vaše izvedbe ili fotografije/kratki video vaših izvedbi (nije nužno). Krajnji rok za prijave je 10.8.2015. do 23:55.
Uvjet sudjelovanja jest da prijavljene osobe mogu boraviti u Zagrebu i Beogradu tijekom cijelog navedenog perioda rezidencije te da posjeduju izvedbeno iskustvo.
Prijavljeni će o rezultatima biti obaviješteni do 13. 8. 2015.
Cirkobalkana projekt nadoknađuje putne troškove, prehranu i omogućava smještaj oko cirkuskog šatora.
Ako ste željni kreativnog rada na suvremeni cirkuski način prijavite se na: cirkobalkana@gmail.com
[  ]

---------------------------------------------------------------------------

LABORATORIJ CIRKUSKE UMJETNOSTI u sklopu CIRKOBALKANE 2015.

Laboratorij cirkuske umjetnosti kao projekt započeo je krajem 2009. godine u želji da se ostvari kontinuirana edukacija pojedinaca/ki zainteresiranih za cirkuske vještine. Dugoročni cilj bio je postaviti temelje za mogućnost osnivanja učilišta specijaliziranog za cirkusku umjetnost. Temelji za zemlje iz Regije postoje no uz puno poteškoća još uvijek se borimo da takvo učilište bude i ustrojeno.
Laboratorij cirkuske umjetnosti se kroz godine razvijao tako da su uspostavljene dvije smjernice kretanja edukativnih procesa na polju cirkuske umjetnosti i to: edukacija za početnike i edukacija za više stupnjeve cirkuskih vještina.
Ove godine smo u sklopu zagrebačkog dijela programa Cirkobalkane pripremili nekoliko radionica koje vode gostujući umjetnici iz trupa My!Laika (Fr), Otradnoie(Esp), Zirkus Frak (Esp) i španjolski butoh majstor Migui MandalaSol-a.
Zagreb, Cirkobalkana šator u dvorištu Pogona Jedinstvo, Velika i Mala dvorana, Trnjanski nasip bb

24.8 - 28.8.2015. od 17:00 - 21:00
AKROOSNOVE sa PHILINE DAHLMANN
akrobatska i hand-to-hand radionica
Ova radionica je namijenjena svakome tko se želi upoznati s osnovama akrobacija ili povećati znanje koje već posjeduje, optimizirati vlastitu tehniku i koncentrirati se na elemente višeg stupnja. Raditi će se na stečenoj agilnosti i mekoći pokreta koja se može također iskoristiti i u svakodnevnom životu.
Počevši od individualnog rada na vlastitoj osi balansa u vertikali na glavi i rukama, preko pripreme dinamičnih prevrtajućih pokreta, doći će se na zabavni rad hand-to-hand akrobacija u dvoje. Otkriti ćemo igre težine i zanimljive figure u dvoje i više osoba.
Na kraju radionice, ovisno o stupnju procesa učenja, teatralizirati ćemo akrobatske sekvence i probati ih izvesti kroz improvizaciju kao kratke akrobatske scene te pokušati profitirati iz raznih situacija u kojima se tijelo zatekne kako bi se kreirali zanimljivi scenski prijedlozi.
Radionica je namijenjena dobi od 13-40 godina

24.8 - 28.8.2015. od 17:00 - 21:00
ZRAČNE VJEŠTINE sa GERMAN CARO LARSEN-om
Istraživanje i analiza pokreta kod zračnih disciplina
Ova je radionica namjenjena osobama zainteresiranima za zračne akrobacije i umjetnost uključujući pokret, kompozicije rutine i istraživanje usmjereno fiksnim ili statičnim zračnim rekvizitima kao što su uže (rope), trake (aerial straps), trapez i sl.
Cilj je radionice istražiti metodu koja dozvoljava generiranje novih zračnih pokreta.
Potrebno je predznanje iz zračnih akrobacija.

22.8. - 26.8.2015 od 17:00 - 21:00
KINESKI JARBOL (CHINESE POLE) sa JORGE ALBUERNE-om
Jorge je u svibnju prvi puta vodio radionicu u Zagrebu,a sada se ponovno vraća, tako da svi koji su propustili sada imaju priliku probati chinese pole, a oni koji su bili na radionici imaju priliku utvrditi i nadograditi gradivo.
Na radionici će se proučavati od tehnički osnovnih pokreta na jarbolu (osnovne pozicije, prijelazi iz figure u figuru i sl) do već sastavljenih nizova figura. Posvetiti ćemo se svjesnosti o orijentaciji tijela u prostoru oko rekvizita, kao i važnim elementima za ovu vještinu:
- razumijevanju fizičkih zakona rekvizita: opoziciju sila, dijagonale, suspenzije, prebacivanje težine...
-"biti na jarbolu" što obuhvaća različite ključeve stopalima koji nam omogućavaju da pokrećemo tijelo, slomimo temelj dicipline figura kako bismo počeli istraživati pokret
-upoznavanju i razvoju dinamičkog rada i osnova za generiranje fraza pokreta na rekvizitu i izvan njega i generiranje poveznica među njima

24.8. - 28.8. 2015. Od 17:00 - 19:00
ŽONGLERSKA RADIONICA sa SALVATOREom FRASCA
"UMJETNOST U ZRAKU"
Ova radionica će trajati 120 min (2 h) dnevno, I cilj joj je nadogradnja poznavanja tradicionalnih I suvremenih žonglerskih tehnika.
Radom na svjesnosti o tijelu, pokušati ćemo optimizirati sposobnost koordinacije I kontrole objekata u zraku.
Radionica je namijenjena iskusnim žonglerima na osnovnom stupnju poznavanja vještine.
Cilj je kreirati preciznu metodu vježbanja koja može skratiti vrijeme učenja I pomoći da se izbjegnu tipične pogreške automatizma koji ometa proces tehničke perfekcije.
Dob:12 - 45 godina

31.8. - 4.9.2015. od 17:00 - 20:00
BUTOH RADIONICA sa MIGUI MANDALASOL-o
"UTOPIJA TIJELA"
Svrha ove radionice je istraživanje tijela u odnosu na utopiju. Utopija se u ovom kontekstu shvaća kao vođeni proces nadilaženja fizičkih ograničenja tijela,bez zanemarivanja sociološkog aspekta ove transformacije/transgresije. Na pitanje što jest a što nije odgovaramo kroz nove metode samorazumijevanja sebe kroz transformaciju pokreta tijela, uma i duše.
Sadržaj: svjesnost i nesvjesnost o Postojanju, suprotno i jedinstveno, ranjivost tijela i osjećaja, buđenje unutarnje prirode, instinkt i prošla sjećanja, transformacija svakodnevnice, objekti i njihov prirodni pokret.
Radionica će trajati 3 sata dnevno. Dobrodošli su svi zainteresirani za ovaj vid fizičkog izražavanja.

****Sve rekvizite i opremu, potrebne za održavanje radionice, omogućiti će Cirkobalkana tim i biti će dostupni i na raspolaganju svim polaznicima/cama. U slučaju da imate svoje rekvizite, osobito za "Umjetnost u zraku" ponesite ih i gradite materijl pomoću njih.
Broj polaznika/ca za sve radionice je ograničen.
Cijena pojedine radionice: 300 kuna osim radionice "umjetnost u zraku" koja iznosi 180 kn
Dobro došli!
za radionce u Zagrebu prijavite se na:
cirkorama@gmail.com
najkasnije do 20.08.2015.

---------------------------------------------------------------------

OPEN STAGE na CIRKOBALKANI 2015.

Pozivamo sve izvedbene umjetnike/ce, s naglaskom na cirkusku umjetnost, da prijave svoj/u; točku, crticu, rad u nastajanju, izvedbeni pokušaj, improvizaciju, piromanski ili pirotehnički pothvat I ostale izvedbene dosjetke, za izvedbu na "OPEN STAGE-u " pod okriljem i oko cirkuskog šatora.
Ako imate gotovu kreaciju ili ste pak u kreativnom procesu i želite vidjeti da li ste na pravom putu, ili imate potrebu iz ormara izvući dugo neizvođenu točku, ponovno je izvesti i okusiti slavu... Open Stage Cirkobalkane pravo je mjesto za vas!
"Open Stage" treću je godinu za redom vrlo važan dio projekta CIRKOBALKANA, večer u sklopu koje svatko tko se nalazi u cirkuskoj izvedbi,izvedbi uopće, može prezentirati svoj umjetnički izričaj pred poklonicima/ama cirkuske umjetnosti.

Projekt Cirkobalkana,koji za cilj ima promoviranje cirkuske umjetnosti u edukativnom i izvedbenomsmislu i to u svom izvornom obliku -pod okriljem cirkuskog šatora - kao autonomnog prostora za trening, kreaciju i izvedbu, odvijati će se u Zagrebu tijekom kolovoza i rujna, te u Beogradu tijekom rujna i listopada.
Pravo na prijavu imaju svi/e cirkuski/e i ostali/e izvedbeni/e umjetnici/e iz Regije I šire (može čak isvijet, Mars, sateliti...razne dimenzije) bez obzira na prethodno iskustvo nastupanja.
Ostali uvjeti:
Izvedba - odnosno točka može trajati do 10 minuta (iako preferiramo 7 i pol)
Možete se prijaviti kao solo izvođač/ica ili kao grupa/ica :-)
Obavezno napisati ime i prezime izvođača/ice (ili ime grupe), naziv izvedbe, kratki opis izvedbe, priložiti fotografiju, po mogućnosti video(nije obavezno) i kontakt (e mail, br.telefona).
Krajnji rok prijava za Zagreb: 1.9.2015.
Krajnji rok prijava za Beograd: under construction
Organizatori će pokušati izaći u susret svim tehničkim zahtjevima izvođača/ica, u skladu s mogućnostima samog prostora za izvedbu. U slučaju potrebe, izvođači/ce će moći raditi sa glazbenicima s kojima mogu pripripremati svoj nastup, ako već nemaju glazbu na koju izvode - ili ako žele da im se glazba izvodi uživo.
Organizatori ne pokrivaju troškove puta! (na žalost)
Za ovu godinu izvedbe će ocjenjivati stručni žiri u suradnji s publikom, a najbolje izvedbe biti će nagrađene prigodnom novčanom nagradom kao i prestižnom nagradom Baklanski Cirko.
Datumi održavanja "Open Stage-a" su: Zagreb: 5.09.2015. u 20:00
Beograd : uskoro u najavi
Prijaviti se možete na sljedećim adresama i linkovima: www.cirkobalkana.org
cirkorama@gmail.com za Zagreb
cirkusfera@gmail.com za Beograd
pratite nas na: https://www.facebook.com/cirkobalkana

promo girl // 23/07/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*