home > njuz > Jelen Demofest: 10 stvari koje trebate znati prije dolaska na festival

kontakt | search |

Jelen Demofest: 10 stvari koje trebate znati prije dolaska na festival

Manje od 24 sata ostala su do početka osmog izdanja Jelen Demofesta, najvećeg regionalnog festivala demo bendova, koji će biti održan od 16. do 18. jula na tvrđavi Kastel i Domu omladine u Banjaluci, a organizatori navode da je sve spremno za vrhunski muzički ugođaj.

1. 40 bendova i šest nagrada - Tokom tri dana festivala, unutar zidina starog rimskog utvrđenja, koje se nalazi u srcu grada i na obali rijeke Vrbas sviraće devet revijalnih izvođača, i to Gentleman (Njemačka), Triggerfinger (Belgija), Who See (Crna Gora), TBF (Hrvatska), Irie FM (Srbija), M.O.R.T. (Hrvatska), te prošlogodišnji osvajači nagrada Hulahoop (Slovenija), Punkart (BiH) i Low Peak Charlie (Slovenija), a takmičiće se 31 demo bend sa područja ex-Yu.Ove Biće dodijeljeno šest nagrada - glavne nagrade za najbolja tri izvođača, te priznanja za najboljeg basistu i gitaristu, kao i za najboljeg novinara Jelen Demofesta.

2. Besplatan ulaz i ograničen broj posjetilaca - Vrata Kastela se svake večeri otvaraju u 20 časova, koncerti počinju u 21 čas, a ulaz je besplatan. Broj posjetilaca Jelen Demofesta 08 biće ograničen kako bi se preduprijedile moguće gužve, te organizatori pozivaju sve da na vrijeme zauzmu svoje mjesto na tvrđavi.

3. Betoni kao sredstvo plaćanja unutar Kastela - Sredstvo plaćanja unutar zidina Kastela biće "beton", čija je vrijednost 2,5 KM. "Beton" će biti jedino dozvoljeno platežno sredstvo unutar tvrđave Kastel, te se za kupovinu ne mogu koristiti druge valute. Izgled "betona" će se mijenjati svake večeri zbog eventualnih zloupotreba. "Betoni" koji se kupe jedne večeri ne mogu se koristiti za plaćanje narednog dana, ne mogu se zamijeniti za druge "betone", niti se mogu zamijeniti za novac.

4. Promocije albuma - U sklopu pratećeg programa publika će moći da prisustvuje promociji debi albuma "The Best Of" benda Hulahoop, prošlogodišnjeg pobjednika Jelen Demofesta, kao i promociji drugog albuma banjalučkog benda Aurora, koji nosi naziv "Nisi sam".

5. Muzički dokumentarci i promocije knjiga - Prateći program donosi i muzičke dokumentace "Journey To Jah" o Gentlemanu, te "Izgubljeno dugme" o Bijelom dugmetu i "Kao da je bilo nekad" o EKV-u, kao i promociji knjiga posljednja dva benda - "Šta bi dao da si na mom mjestu" i "Mesto u mećavi".

6. Izložba fotografija - Izložbom fotografija "Senke zvuka" biće zvanično otvoren festival, a ostaće dostupna posjetiocima do završetka osmog Jelen Demofesta. Njen autor je Nemanja Đorđević, urednik fotografije na muzičkom portalu Balkanrock, saradnik brojnih medija, te zvanični fotograf različitih muzičkih događaja, a nosi epitet jednog od najtalentovanijih balkanskih rock fotografa nove generacije.

7. Jelen Demofest Taxi - Zahvaljujući Jelen pivu, svim posjetiocima će biti na raspolaganju besplatan Jelen Demofest taxi, kako bi bezbjedno stigli svojim kućama. Nas raspolaganju će biti 30 vozila Banjalučkog taxija (1544), a besplatna vozila obilježena su jasno vidljivom žutom naljepnicom. Jelen Demofest taxi se može pronaći od 00.30 do 4.00 časa ujutru ispred tvrđave Kastela, svake večeri tokom trajanja festivala.

8. Akcija recikliranja otpada - Biće organizovana akcija prikupljanja i recikliranja otpada koji nastaje za vrijeme festivala. Na ulazu u festival biće postavljen kavez za reciklažu u kojem će se prikupljati plastične čaše, a svako ko donese deset čaša dobiće i priznanje u vidu specijalno dizajniranog bedža ove akcije.

9. Živa biblioteka - Zainteresovani će moći da se druže i sa "živim knjigama" u sklopu projekta "Živa biblioteka". "Knjige" u "Živoj biblioteci" su, zapravo, prave osobe koji predstavljaju različite grupe koje su često meta predrasuda, stereotipa i diskriminacije, a sa kojima posjetioci biblioteke mogu razgovarati, postavljati im pitanja, diskutovati i slično.

10. Popart Market - Svoj prostor na Jelen Demofestu ponovo će dobiti stvaraoci unikatnih predmeta. Popart Market, dizajn buvljak koji već godinama okuplja banjalučke kreativce različitih profila, vraća na festival šarenilo boja, materijala i oblika.

promo girl // 16/07/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: novosadski MRT ponovno aktivni!

novosadski MRT ponovno aktivni!

| 15/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.22 - THE SIIDS

Diskont TV no.22 - THE SIIDS

| 15/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: THOT realizirali

THOT realizirali "Hüzün", drugi singl s nadolazećeg albuma "DELTA"

| 14/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Kako zvuči Van Halenov

Kako zvuči Van Halenov "Jump" kad ga izvodi 30ak klinaca?

| 13/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*