home > njuz > INMUSIC 2015 - Predstave INteatra!

kontakt | search |

INMUSIC 2015 - Predstave INteatra!

I ove godine INmusic festival, uz glazbene izvođače, posjetiteljima pruža brojne druge sadržaje među kojima je i već dobro poznati INteatar - maleno festivalsko kazalište s velikim predstavama. INteatar će na svojim daskama predstaviti tri sjajne izvedbe te ugositi velika imena hrvatskog glumišta. U sklopu kazališnog repertoara će u ponedjeljak (22.6.) na festivalskim daskama INteatra publika imati priliku vidjeti kazališnu adaptaciju popularne knjige Muškarci su s Marsa, žene su s Venere. U utorak (23.6.) na scenu izlazi Vilim Matula s monodramom Postiplomsko obrazovanje, dok je istri termin u srijedu (24.6.) rezerviran za Zijaha Sokolovića i CabaRES, CabaREI.

Predstava Muškarci su s Marsa, žene su s Venere napravljena je prema istoimenoj knjizi američkog bračnog terapeuta Johna Graya. Knjiga je izdana 1993. godine i vrlo brzo je postala svjetski bestseller. Paul Dewandre je prema knjizi prilagodio tekst za predstavu u formi seminara. Za Hrvatsku je tekst adaptirao i producirao Roman Šušković-Stipanović, a predstavu je režirao Boris Kovačević (isti dvojac iza sebe ima nekoliko hit predstava). Predstava Muškarci su s Marsa, žene su s Venere svoju popularnost je stekla zahvaljujući duhovitim primjerima iz svakodnevnog života koje svatko može prepoznati kod sebe ili svoga partnera. Gledatelji se lako identificiraju s tematikom, a zanimljivost ove predstave je i to što publika može neposredno sudjelovati u nekim scenama. Bez obzira vjeruje li netko u stereotipe u vezi, ili u stereotipe o muškarcima i ženama, ova predstava zasigurno neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

U monodrami Postdiplomsko obrazovanje Vilim Matula iznova osvaja jedinstvenom glumačkom osobnošću te predstavlja nekoliko različitih likova. Na urnebesno duhovit način on progovara o kriminalu, moralnim vrijednostima te o dobu u kojemu živimo. Redatelj predstave je Borna Armanini, a monodrama je nastala prema istoimenom priručniku čiji tekst potpisuje Siniša Labrović. Uz ozbiljnu temu te ironične komentare, predstava na trenutke gledatalja može duboko zamisliti, a već u sljedećem trenutku će ga nasmijati.

CabaRES, CabaREI je predstava u kojoj se gotovo svatko može pronaći te ju isto tako svi i zavole. Životna komedija Zijaha A. Sokolovića dotiče se raznih tema, od upoznavanja preko običnih dana do uspjeha ili neuspjeha. Govori o samom kazalištu, o svakodnevnim situacijama, o dogovaranjima i o ljudima. Dotiče se iskustva i budućnosti. Priča i o seksu i vožnji automobila, te nezaobliaznim "stvarima" u ljudskom životu: o ljubavi i smrti. Zijah Sokolović, odličnom glumom, pokretima i mimkom, izražavanjem osjećaja te vokalnim kontroliranjem napetosti jednostavno osvaja gledatelja ovom predstavom. Tijekom cijele izvedbe, pozornost publike je na maksimumu. Publika predstavu uvijek isprati oduševljenim ovacijama.

Nakon predstava, u kasnijim noćnim satima, prostor INteatra se pretvara u Silent party koji uz DJ-e Yem kolektiva traje do zore. Silent party je jedinstveni doživljaj u kojemu publika korištenjem bežičnih slušalica individualno uživa u različitoj elektronskoj glazbi. Publika bira glazbu koja im odgovara, a da dobre glazbe ne nedostaje brine se Yem kolektiv - skupina mladih kreativaca koja već godinama na INmusicu brine za fenomenalnu plesnu atmosferu koja traje sve do jutra.

INmusic festival održava se od 22. do 24. lipnja 2015. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala po cijeni od 349 kn za sva 3 dana mogu se kupiti putem INmusic Webshopa, u Dirty Old Shopu u Zagrebu te se mogu uplatiti u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj. Jednodnevne ulaznice za 299 kn su dostupne isključivo putem INmusic webshopa. Kamperska ulaznica za 7 dana kampiranja iznosi 200 kn. Više informacija o ulaznicama i festivalu na www.inmusicfestival.com

promo guy // 11/06/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*