home > njuz > SZIGET FESTIVAL 2015 - najavljeni novi izvođači

kontakt | search |

SZIGET FESTIVAL 2015 - najavljeni novi izvođači

Više od dvadeset novih izvođača pridružit se na "Otoku slobode" već najavljenim Florence and the Machine, Alt-J, Martinu Gariksu, Robiju Williamsu i drugima.

Sziget spada u mali broj festivala u kojima možete uživati čak i ako ne provedete nijedan sekund slušajući glazbu na binama, ali je ipak organizatorima i dalje veoma važno da ponude raznovrsan program kako novih tako i afirmiranih glazbenih izvođača. Program festivala možete naći na službenim stranicama festivala i budite spremni za još mnogo glazbe, zabave, umjetnosti i aktivnosti koje će biti objavljene tijekom narednih tjedana. Program također možete pratiti i preko službene aplikacije Szigeta.
A sada slijedi popis novih izvođača u kojima ćemo moći da uživamo ove godine:
Sziget ponosno najavljuje bend FOALS, koji trenutno rade na novom albumu, koji će izaći kasnije ove godine, kao i Marina and the Diamonds, koja na otok donosi svoj već poznati stil. Interpol stižu sa svojim novim albumom "El Pintor", dok također potvrđujemo da nam dolazi i Alesso, DJ i glazbeni producent koji je nominiran za "Grammy" i koji ima ogromnu internet fan bazu.

Australski duo Knife Party će definitivno napraviti ogromnu zabavu na otoku, kao i Paloma Faith, koja otkriva potpuno novi svijet i vodi nas na to putovanje. Prije dvije deceneije, umjetnik iz Kölna, Gentleman, prvi put put je zakoračio na jamajkansko tlo i tijekom narednih godina počeo je da širi reggae glazbu u cijelom svijetu, postavši jedan od najvećih headlinera reggae glazbe. Sada je na red došao Sziget.
SBTRKT stiže na Sziget sa Wonder where we land, odnosno eksperimentalnim, magičnim novim albumom, koji je rezultat spontane inspiracije i iznenađujućih kolaboracija. Multi-talentirane DJ umjetnice, prve sestre elektronske glazbene scene, Mim i Liv Nervo koje nastupaju pod nazivom nerv - također pojačavaju lajnap Sziget-a, kao i Dropkick Murphys.

The Maccabees su također prominentni članovi šarenolikog sastava festivala, i oni dolaze sa njihovim trećim studio albumom "Given to the Wild", remek-djelo distortovanog popa, psihodelije i gitarskih zvukova s primjesama soul-a. Tijekom prethodnih osam godina emocionalno najangažovanija baltimorski trio Future Islands dostigli su zavidnu razinu umijeća i sudjelovanja na festivalima, bez namjere da uspore. Snaga ujedinjenja uzvišenih pop melodija i melankolije je nešto što Foxes, 22-godišnja pjevačica poznaje i suviše dobro.

Tijekom prethodne skoro dva desetljeća, njemački Beatsteaks, sa svojom kombinacijom punka i vještim pisanjem pjesama postali su jedna od najuzbudljivijih skupina koje ta zemlja ima za ponuditi. Mở možda ne mari kako izgovarate njeno ime, ali vam je bolje početi vježbati svoj danski. Jedinstvenu kombinacija bitova, harmonija iz svih žanrova glazbe i mnogobrojne zanimljive kolaboracije - sve to možete očekivati na Szigetu. Yellow Claw je nastao istražujući procjep između hip-hopa i elektronske glazbene scene, i ispostavilo se da je to vrlo uspješan recept.

Francuski glazbeni producent Vitalic je napravio "čudovište" od albuma koji proširuje svoj uobičajeni pristup i dovodi ga do potpuno novog mjesta. U njegovoj kratkoj, ali karijeri ispunjenoj nastupima, Dotan je snimio, izvodio pjesme i skladao pjesme u svim dijelovima svijeta. Iako se ponekad opisuje kao usamljenik, možete očekivati od Dotanu da povede svoj šesteročlani bend na Sziget. Nizozemski MC i reper Typhoon će također nastupati ove godine na Sziget festivalu, kao i William Fitzsimmons, čiji novi album "Lions" je glazbeni odraz osobne reinovacije koja se događa od 2010. izdanja Gold in the Shadow. Halestorm pomiče svoje glazbene granice dalje nego što smo do sada vidjeli da radi, stvarajući pjesme koji izrastaju iz šapata u vrisak, i natrag u šapat, dokazujući da nema granica njegove kreativnosti.

promo guy // 22/03/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*