home > njuz > Tjedan @ Attack, 12-14/02/2015

kontakt | search |

Tjedan @ Attack, 12-14/02/2015

ČETVRTAK - 12.02.15. - CRYPTOPARTY

Prošla je godina dana od zadnjeg Cryptopartija u hacklabu i krajnje je vrijeme za još jedan. Ta je godina za svijet anonimnosti i privatnosti na internetu bila kaotična i loša. Takva će biti i svaka naredna.

Amerikanci i dalje guraju CISPA i pokušavaju ovladati internetom - možda jedinim stvarno slobodnim mjestom u povijesti, Tor skriveni servisi padaju k'o kruške a NSA i dalje nadzire cijeli svijet (a možda i šire). Zato smo odučili održati još jedan Cryptoparty i od toga napraviti mjesečni program.

Što je cryptoparty?

CryptoParty je decentralizirana, globalna inicijativa koja širu publiku upoznaje s osnovnim kriptografskim alatima kao što su public key encryption (PGP/GPG), OTR (Off The Record messaging) ili anonimne mreže I2P i Tor . Ideja je osmišljena kao odgovor na australski Cybercrime Legislation Amendment Bill iz 2011., a mi smatramo da je širenje znanja o otežavanju nadziranja komunikacija dobro i korisno pošto se slični zakoni i dalje guraju i prije ili kasnije će stupiti na snagu.

Možda mislite da nas ne diraju američki zakoni? Promislite malo o tome. Svi veliki servisi (Facebook, Google), koji raspolažu enormnom količinom podataka o svima nama su američke firme. Znači, svi naši podaci su podložni američkim zakonima. Želimo li da strane vlade čitaju i iskorištavaju naše podatke? Ne, jer na isto nema pravo ni naša vlada, a kamoli američka! Napravili smo mali gif koji će možda pojasniti stvari...

I dalje niste uvjereni? Ako dođete 12.02.2015. u 19:00 u hacklab01 i ponesete laptope, znanje, znatiželju i paranoju, sigurno ćemo vas uvjeriti da vaši podaci nisu vaši ali i pokazati vam kako barem dio tih podataka sačuvati. I naravno, ako naručite odmah, dobivate besplatan set hacklab01 noževa.

PETAK - 13.02.2015 - FLESH, TIME DECAY, ASYLUM & HEAVY METAL PARTY BY DJ KNEŽA

Uska koža, teški metal, krvavi riffovi, bestijalno zavijanje. Od 2004. godine zagrebački heavy trio Flesh, brani metalnu vjeru. Godina 2014. bila je značajna za njih jer su objavili istoimeni studijski album i nastavljaju sa svojom misijom trovanja pučanstva teškim metalima. Promociju albuma održali su na heavy metal programu Valhalla u Močvari, a sredinom iste godine pobijedili su na band battleu i osigurali nastup na kultnom festivalu - Metaldays 2015. Početak ove godine za njih predstavlja izazov jer objavljuju spot za singl Vermin Terror kojega će promovirati na ovom koncertu gdje će biti i premijerno izveden. Novinari o njima pišu da su dokaz kako heavy metal i dalje živi na našim prostorima budući da imaju brutalne riffove i solaže, pjevač ima iznimne vokalne sposobnosti, a bubnjar razvaljuje bubanj. Sada vas pozivaju na porciju otrova i ne zaboravite, samo metal!

Time Decay nastao je u cik proljeća 2014. godine u Zagrebu kao nasljednik benda Moon Flash (2005.-2014). Čine ga četiri bivša člana Moon Flasha te novopridošli bubnjar. Vrlo brzo nakon osnutka, bend se predstavio publici u Sisku, u klubu Skwhat, u sklopu programa Milo Željezo. Nedugo nakon toga bend je nastupao u Zagrebu u Rock klubu Ribnjak u sklopu Thrash 'Till Death večeri te u klubu Močvara u sklopu Battlefield Of Noise te Valhalla večeri. Također svirali su i u klubovima Gjuro2 te Sax sa mnogim prijateljskim bendovima. Time Decay je objavio svoj istoimeni album kojega će i predstaviti publici u klubu Attack!

Asylum je thrash metal bend iz Zagreba osnovan 2009. godine. Bend je pod velikim utjecajem old school thrash/death metal bendova kao što su Slayer, Destruction, Obituary, Sepultura, Metallica, Dark Angel, Coroner, Exodus, Kreator, Sodom, Venom... U listopadu 2014. godine predstavili su se publici u klubu Močvara gdje su održali fenomenalan koncert i oduševili publiku. Asylum je nadolazeća mlada metal snaga koja neće razočarati ni jednog fana old school metala!

Između i nakon bendova održavati će se metal party by DJ Kneža koji će za vas rokati bendove kao što su Saxon, Judas Priest, Kreator, Manowar, Metallica, Nuclear Assault, Blind Guardian, Hammerfall, Cannibal Corpse, Slayer, Black Sabbath, Death, Lost Horizon, Accept, Grave Digger, Helloween, Tankard, Megadeth, Running Wild, King Diamond, Sodom, Alestorm, Korpiklaani, Powerwolf, Sabaton, Eluveitie, Arkona, Finntroll, Iron Maiden, Pantera, Mötorhead, Carcass, Sepultura, DIO, Testament, Mayhem, W.A.S.P., Diamond Head, Annihilator...

Od 22h, Ulaz minimalna donacija 20 kn

SUBOTA - 14.02.2015 - MORRISSEY & THE SMITHS VALENTINOVO

Romantična cjelovečernja Morrissey/Smiths plesaonica.
Večer zaljubljenih tradicionalno posvećena Stevenu Patricku Morrisseyu i grupi The Smiths.
Uživajte s nama od samog početka gledajući 'introducing MORRISSEY' koncertni film.
Propustiti druženje s obožavateljima Morrisseya i Smithsa bila bi prava šteta.
Svi ste pozvani prodrmati svoje kosti na užarenom plesnom 'ATTACK' flooru.
Zadovoljite sve svoje plesne želje i potrebe.
Za moguće žuljeve i muskulfiber nismo odgovorni.
Od 22h, Ulaz minimalna donacija 10 kuna sa/ 15 kn bez Attack! iskaznice*

* prigodni pokloni rezervirani su za prvih 10 posjetitelja ♥

* muzikfantastique zadržava pravo izmjene programa

muzikfantastique morrissey & the smiths music for the morrissey & the smiths people

supported by RadioStudent 100.5MHz

promo guy // 10/02/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*