home > njuz > REGIUS festival 2014 @ Počinje sutra, evo rasporeda svirki, a i ponešto o Živom blatu

kontakt | search |

REGIUS festival 2014 @ Počinje sutra, evo rasporeda svirki, a i ponešto o Živom blatu

Isplanirajte nadolazeći vikend na šibenskom kupalištu Jadrija, u druženju i zabavi uz čisto more, kampirajući u hladovini borove šume i slušajući uživo najbolje izvođače s aktualne regionalne rock, hip-hop i punk scene!

U petak i subotu, 25. i 26. srpnja, šibensko kupalište Jadrija udomaćit će tisuće mladih ljubitelja kvalitetnog alternativnog i rock zvuka iz čitave regije bivše Jugoslavije. Letu štuke, Živo blato, Kiša metaka, Lude krawe i Sopot tek su neka od imena koje ćete uživo čuti tijekom dva dana festivala na Jadriji, smještenoj preko puta tvrđave sv. Mihovila u Šibenskom kanalu, koje kao da je stvoreno za nezaboravan ljetni provod mladih. Jadrija, naime, specifičnim krajobrazom prirodno je stvorena za cjelodnevni provod i druženje u netaknutoj prirodi - 'chillanje' u besplatnom kampu, sunčanje, kupanje, vodene sportove surfanje, odbojku na pijesku…
[ regius festival - lokacija ]

regius festival - lokacija

Organiziran je i brodski i taxi prijevoz iz centra Šibenika. Brod će sa šibenske rive, ispred zgrade Autobusnog kolodvora, polaziti za Jadriju u 20, 21 i 22 sata, a po završetku programa, također će ploviti za Šibenik u tri navrata. Dežurni festivalski auto-taxi Božo vozit će grupe gostiju po promotivnim cijenama.

Cijena festivalske ulaznice je 100, dnevne 70 kuna, a mogu se kupiti u šibenskim caffe barovima Domald, Azimut, Bono i Baldekin, kao i kod ljupkih hostesa za štandom nasuptrot kazališta. Pretprodaja traje do petka u 12 sati, a nakon toga ulaznice se mogu nabaviti na festivalskom ulazu po nešto većim cijenama.
[  ]

Satnice nastupa izvođača:

PETAK 25.07.
21:30 - 22:15 LOVELY QUINCES
22:25 - 23:25 LUDE KRAWE
23:35 - 00:35 SOPOT
00:45 - 01:15 PSIHIJATRIJA
01:25 - 03:10 ŽIVO BLATO
03:15 - 05:00 MMMENIGA

SUBOTA 26.07.
21:30 - 22:30 STRAIGHT MICKEY AND THE BOYZ
22:40 - 23:40 MOTUS
23:50 - 00:50 KIŠA METAKA
01:00 - 03:00 LETU ŠTUKE
03:10 - 05:00 RAHMANEE

------------------------------------------------------------------------

General dolazi na Regius: "Bolje ja sviran kurcem nego drugi rukama!"

Živo Blato rijetko nastupa, u Šibeniku nikada nisu održali veliki koncert. U petak (25.7.) nastupaju na gradskoj plaži Jadrija kao headliner prve večeri Regius festivala.

Njihov novi album sa "više od 100 pjesama na 8 nosača zvuka" čeka se već 15 godina od izdavanja prvog i jedinog studijskog albuma "Konac konca" iz 2000. Definitivno, radi se najiščekivanijem albumu hrvatskog undergrounda. U međuvremenu, 2012. izdan je koncertni album Live in Zagreb, koji je snimljen povodom koncerta u zagrebačkom In Bar-u. Na albumu osim pjesama s prvijenca, Živo Blato su odsvirali i 6 novih singlova. General Mitu je tom prigodom još jednom najavio novi materijal kazavši: "Mi smo fenomen koji imamo samo jedan album, iz 2000. godine. A moja izdavačka kuća mi je omogućila, zajedno sa mnom, da ulazimo u studio fala Bogu, krajem ovog miseca i snimamo 152 pjesme! Devet sati Živog blata. Sve novo!"

Ovaj kultni splitski metal band hvaljen je od strane struke a obožavan od strane publike, a navodno imaju najveću bazu fanova u Hrvatskoj. Glazbeni kritičar Zlatko Gall je o zadnjem snimljenom materijalu Živog Blata rekao: "Live in Zagreb 2012" je (ipak) vraški dobro odsviran s gotovo opipljivom energijom sjajno usviranog i glazbenički kompetentnog trija u kojem jednako dobro zvuči moćna ritam sekcija (veterana Toše i basista Zeca) te Vucin vokal i gitara. (...) Za one koje ranije nisu slušali/gledali Živo blato "Live in Zagreb 2012" je apsolutno iznenađenje. Najprije čudesnom sirovom energijom klupske svirke - sada ulovljene na koncertnom albumu - a onda i konceptom koji na osebujan način revidira sve žanrovske postulate metala. Ne samo one glazbene već i tekstualne. (...) Vuco iliti General Vasilij Mitu ih je - baš kao i neka druga opća mjesta iz arhiva najšire shvaćenog rock and rolla - doveo do logičnih konzekvencija i preveo na neumiveni, čak i prostački, jezik ulice."

A nadopunio ga je anonimni forumaš koji ima zanimljivu teoriju o Generalu:"Vasilije Mitu je Auguste Comte, Jean-Paul Sartre i Franz Kafka u jednome. Govori o ljudskoj prirodi, točnije o njenoj prljavoj strani, često morbidnoj, o kojoj se nerado priča. Za razliku od navedene gospode, on se obraća jezikom običnih ljudi, a ne intelektualaca, zbog čega je blizak narodu te tome duguje svoj kultni status. Budući da je s Balkana, neizbježne su psovke koje su sastavni dio kolokvijalnog govora. On ne uljepšava, on prikazuje stvari onako kako ih vidi. Tako dobivamo pravi naturalistički prikaz našeg kraja, prljav i odvratan, bez trunke šminke kao iz američkih filmova kojima nas bombardiraju naše tv kuće."

Bitno je napomenuti da na Regiusu ne nastupa Siniša Vuco već General Mitu sa svojim bendom Živo Blato. Zato se nemojte iznenadite kada publika počne vikati "Vuco, Vuco" a General s bine odgovori "Ostavite Vucu na miru, Vuco je doma s dicom, Vuco je dobar a General Vasilije Mitu je loš!" a bend počne svirat prve taktove pjesme Loš.

promo guy // 24/07/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*