home > njuz > Za tjedan dana počinje Gričevanje.

kontakt | search |

Za tjedan dana počinje Gričevanje.

Za tjedan dana počinje zagrebački glazbeni festival na Gornjem i Donjem gradu;
od 20. do 31. svibnja na platoima Gradec i Tuškanac;
svi koncerti su besplatni

Zagreb, 13. svibnja 2014. - Tjedan dana do početka trećeg izdanja Gričevanja, druženjem u Ožujsko pubu otkriven je potpuni program ovog glazbenog festivala inspiriranog starozagrebačkim legendama o vješticama, te su predstavljeni partneri i pokrovitelji.
[ Marko Matosic, Tina Puhalo, Tomislav Juric, Petar Latincic, Jinx, Yaya.jpg ]

Marko Matosic, Tina Puhalo, Tomislav Juric, Petar Latincic, Jinx, Yaya.jpg

'Gričevanje smo osmislili kao zabavni događaj koji će popularizirati naše kupole, koje sami, u potpunosti proizvodimo u Hrvatskoj, na mjestu s najljepšim pogledom na grad, platou Gradec. Prošle su nas godine potjerali na Tuškanac, i svidjelo nam se i tamo. Zato vam ove godine predstavljmo Gričevanje i gore i dolje!', rekao je na početku direktor Festivala Marko Matošić.

U 12 festivalskih dana, od 20. do 31. svibnja na platoima Gradec i Tuškanac, na open air pozornicama i pod kupolama će se izredati Jinxi, Igut, Benchwarmers, ESC Life, Tobogan, Lovely Quinces, Irena Žilić, Repetitor, Punčke, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Johnatan, Diskodelija, Let3, Moraines i Pips, Chips & Videoclips.

'Na Gričevanju ćete slušati koncerte zvijezda kao što su Pipsi, Let3 i Jinxi, koji će baš kod nas proslaviti 20. rođendan, samo nekoliko metara od Saloona gdje su održali svoj prvi koncert, a čut ćete i izbor najboljih mladih i indie bendova', objasnio je Matošić.
[ Marko Matosic, Tina Puhalo, Tomislav Juric, Petar Latincic, Jinx, Yaya.jpg ]

Marko Matosic, Tina Puhalo, Tomislav Juric, Petar Latincic, Jinx, Yaya.jpg

A da je Gričevanju stalo do glazbenog pomlatka, pokazuje i novi Demonique, natječaj za demo bendove. Najbolji bend, prema izboru programskog tima, svirat će na zatvaranju Gričevanja prije koncerta Pips, Chips & Videoclipsa. Natječaj počinje danas i traje do ponoći 19.5. Više detalja može se naći na Facebook stranici Gričevanja.

Dok će na Tuškancu prašiti gitare, elektronski program Strujanje koji osnažuje Jägermeister, na dane otvaranja i zatvaranja Festivala na platou Gradec će ugostiti DJ kolektive CFSN i Whateverest, a kasnije ih preseliti u klub Kino Grič.

Osim glazbenog programa, na Gričevanju će se u nedjelju 25.5., na platou Gradec i duž Strossmayerovo šetalište održati Bazaar, najveći i najvažniji urbani market u Zagrebu i platforma za umjetnike, dizajnere i druge kreativce. Na Bazaaru će se moći naći rijetki primjerci vintage odjeće, obuće i nakita, komadi retro namještaja, restaurirane fotelje i stolice, industrijske lampe, stare škrinje, kovčezi te mnogo sitnih detalja poput kristalnih pepeljara, mini ventilatora… Osim toga, u suradnji s Malim placom na tavanu, ponuda će se proširiti na domaće tjestenine, sireve, egzotične goji bobice iz Istre, mlijeko, kravlje i magareće, domaće paprenjake, prirodne sokove, organsku sol i papar, maslinovo ulje, ocat od bazge, sirovi kakao te gotovu ukusnu hrana domaćih kuhara. Prijave za sudjelovanje primaju se do 20.5.

Vezu Gričevanja i glavnog partnera Ožujskog piva objasnila je voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare Tina Puhalo Grladinović:

'Izuzetno mi je drago što se Ožujsko pivo ove godine pridružuje Gričevanju i to u ulozi glavnog partnera. Posebno me veseli ova zajednička suradnja jer Ožujsko pivo, kao pokrovitelj svih kvalitetnih urbanih glazbenih događanja, ima priliku osvježavati sve posjetitelje ovog zagrebačkog glazbenog festivala. Osim toga, Žuja je zajedno s Gričevanjem obukla Uspinjaču i osigurala besplatnu vožnju svim danima Gričevanja od 17 do 22 sata za sve posjetitelje festivala.'

Na vožnju Uspinjačom građane je pozvao i glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić - ako ne zbog vožnje, onda zbog dobrog programa koji čeka gore.

Gričevanje se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. U ime Gradonačelnika iz Ureda za kulturu Petar Latinčić izrazio je zadovoljstvo što će se na Gričevanju proslaviti 920. rođendan Zagreba 31. svibnja.

Svi koncerti na Gričevanju su besplatni.

U svibnju Gričevanje i gore i dolje!

promo guy // 13/05/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*