home > njuz > Recentne hrvatske glazbene snage na 15. Festivalu Žedno uho !

kontakt | search |

Recentne hrvatske glazbene snage na 15. Festivalu Žedno uho !

Recentne hrvatske glazbene snage na 15. Festivalu Žedno uho !

Chui! / The Marshmallow Noteboks / Le Chocolat Noir / Živa Muzika ! / DJ Per Le Cler

15. ŽEDNO UHO međunarodni festival aktualne glazbe u suradnji s multimedijalnim institutom MAMA pridružut će se recentni hrvatski bendovi i Dj-i u kontekstu ovogodišnjeg artistički nastrojenog programa.

Jubilarno 15. izdanje festivala Žednouhi obilježit će nastupima omiljenih im glazbenih stilova koje su zajedno s publikom otkrili, zavoljeli i poštivali tijekom petnaest godina bezkompromisnog rada baziranog isključivo na glazbenoj kvaliteti, avanturističkom duhu, entuzijazmu i eksperimentiranju u potrazi za novim formama i sadržajima.

Potporu jednom od trenutno najkreativnijih free jazz sastava na svijetu - DKV TRIU i elektronskom eksperimentatoru Lawrence Englishu na samom otvaranju festivala 21. svibnja koje će se održat u dvorani &TD Studenskog centra skladno sadržaju nastupit će CHUI - mladi hrvatski trio koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu.
Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, elektronikom i rock'n'roll beskompromisnim pristupom već s prvim albumom istoimenog naziva Chui, osigurao je Chuievcima kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Krajem 2013. godine za Dancing Bear objavljuju i drugi album The Second Arrival koji kao i prvijenac dobiva samo pohvale od glazbene kritike i publike. Chui nastupa u sastavu Toni Starešinić - klavijature & elektronika, Vojkan Jocić - sax & elektronika, Janko Novoselić - bubnjevi.
[ CHUI ]

CHUI

Nakon prvog dana festivala 22. svibnja na kojem će nastupiti njemački pijanist, skladatelj moderne kompozicije - post klasične komorne glazbe Volker Bertelmann - HAUSCHKA i poznati avangardist WILLIAM BASINSKI, 23. svibnja u dvorani Jedinstvo nastupit će šaman opojnih pustinjskih RnR ritmova američki bend WOVENHAND , a kao predgrupa čast će pripada osebujnom krapinskom kantautoru Matiji Habijancu umjetničkog imena THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS.
The Marshmallow Notebooks karakterizira indie pop/folk zvuk s vrlo osunčanim i pozitivnim melodijama, raskošnih glazbenih podloga i snenim vokalnim dionicama. Generalno gledajući, bend se može usporediti s nizom aktualnih regionalnih americana folk kantautora koji su se pojavili na regionalnoj sceni posljednjih godina, počevši od Stray Dogga pa nadalje, ali za razliku od njihovih većinom tmurnijih tonova, The Marshmallow Notebooks obiluju pozitivnom energijom.
[ The Marshmallow Notebooks ]

The Marshmallow Notebooks

Iste večeri u klubu Močvara nastupit će GUDRUN GUT - veteranka berlinske elektro-pop scene s kojom će nastupit uživo na elektronskim instrumentima hrvatski inovativni solo izvođač - LE CHOCOLAT NOIR koji je kao producent aktivan od 2006. Kombinirajući u svom radu - cold electronicu, electro i synth/wave upakirane u hardverski klupski orjentirani zvuk. Urednik je radio emisije Disco Panonia na Intergalactic FMu iz Haga i rezident DJ ljubljanskog klupskog programa Elektroliza. Također je aktivan u projektu Honored Matres te, uz Zarkoffa, kao član electro-body projekta Florence Foster Fan Club. Kao DJ potpora između nastupa nastupit će DJ PER LE CLER.

Zadnjeg dana festivala 24. Svibnja u klubu Močvara nastupit će FOREST SWORDS engleski producent humane elektronske glazbe koji će dijeliti stage sa elektronskim eksperimentatorom i umjetnikom BEN FROSTOM. Kao domaća potpora iste večeri nastupit će Živa Muzika. Živa Muzika je relativno mlada skupina koncertnih i party promotora i DJ-a koji stoje i iza istoimene tjedne emisije na Radio Studentu, posvećene aktualnim zvukovima undeground i pop glazbe. Njihovi setovi i eventi pokrivaju različite glazbene žanrove i scene, od eksperimentalne glazbe, elektronike i synth-popa sve do r&b-ja i hip-hopa, privlačeći jednako tako raznoliku publiku. Za ovu priliku pripremaju psihodelično-plesnu poslasticu mističnih zvukova iz eksperimentalnijih područja elektronske glazbe.

Ulaznice za sve koncerte koji će se održati na 15. Festivalu Žedno uho mogu se kupiti po u Dirty Old shopu, Tratinska 18 i Rockmark knjižari, Berislavićeva 13.

15.ŽEDNO UHO FESTIVAL 21. - 24.05.

21.05. &TD - Studentski Centar
LOWRENCE ENGLISH ( polukružna &TD dvorana )
DKV Trio (velika &TD dvorana )
CHUI ( polukružna &TD dvorana )

65Kn/80Kn

22.05. &TD - Studentski Centar
LAWRENCE ENGLISH ( polukružna &TD dvorana )
HAUSCHKA (velika &TD dvorana )
WILLIAM BASINSKI (velika&TD dvorana )

65Kn/80Kn

23.05. Mochvara & dvorana Jedinstvo

THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS dvorana Jedinstvo
WOVENHAND dvorana Jedinstvo
GUDRUN GUT klub Mochvara
LE CHOCOLAT NOIR live klub Mochvara

100Kn/120Kn

24.05. klub Mochvara

BEN FROST klub Mochvara
FOREST SWORDS klub Mochvara
ŽIVA MUZIKA klub Mochvara

65Kn/80Kn

promo guy // 09/04/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover: čestitkama za 20. rođendan Terapije pridružuje se i ANDRIJA

čestitkama za 20. rođendan Terapije pridružuje se i ANDRIJA

| 07/12/2021 | terapija |

>> opširnije


cover: čestitka Terapiji za 20. rođendan od benda PLANETA UŽASA

čestitka Terapiji za 20. rođendan od benda PLANETA UŽASA

| 07/12/2021 | terapija |

>> opširnije


cover: TONY & GUY nazdravljaju 20. rođendanu Terapije

TONY & GUY nazdravljaju 20. rođendanu Terapije

| 07/12/2021 | terapija |

>> opširnije


cover: RootsInSession predstavljaju

RootsInSession predstavljaju "Domajkla" miks

| 07/12/2021 | promo girl |

>> opširnije


cover: She Loves Pablo predstavlja novi singl

She Loves Pablo predstavlja novi singl

| 07/12/2021 | promo girl |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*