home > njuz > Uz film 'Zoran, moj nećak idiot' otvoren jedanaesti Zagreb Film Festival!

kontakt | search |

Uz film 'Zoran, moj nećak idiot' otvoren jedanaesti Zagreb Film Festival!

Zagreb, 20. listopada - Projekcijom filma 'Zoran, moj nećak idiot' u dupkom ispunjenoj dvorani kina Europa otvoreno je jedanaesto izdanje Zagreb Film Festivala. Ceremoniju otvaranja započeli su direktor Boris T. Matić i izvršni direktor Hrvoje Laurenta.
'Jedanaesti Zagreb Film Festival je pred nama. Pripremili smo za vas stotinjak filmova u deset različitih programa. Uz uobičajene programe, spremili smo nekoliko novih i zanimljivih programa. Svakako trebamo spomenuti i edukativni dio festivala, našu Industriju na kojoj će sudjelovati gotovo sto polaznika i predavača iz Hrvatske i inozemstva', izjavio je Boris T. Matić.
'Cijeli program će se održavati na već uobičajenim mjestima s tim da ove godine dokumentarne filmove prikazujemo na još jednoj gradskoj, nama novoj lokaciji - u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Sve u svemu, očekuje nas osam dana prepunih projekcija, predavanja, predstavljanja, druženja i dobre zabave', dodao je Hrvoje Laurenta.
Potom je festival otvorio Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić. 'Dobrodošli u Zagreb, 28. europsku kulturnu metropolu. Na zadovoljstvo svih Zagrepčana i Zagrepčanki otvaramo još jedno, novo izdanje Zagreb Film Festivala! Kao i prijašnjih godina, ovaj festival vam donosi ono najzanimljivije od debitantskog autorskog filma. Ovim putem zahvaljujem svim autorima, producentima i svima ostalima koji Zagreb svakodnevno pretvaraju u europsku filmsku kulturnu metropolu!', izjavio je Milan Bandić i time proglasio festival otvorenim.
[  ]

Prije nekoliko godina Hrvatska udruga producenata na Zagreb Fim Festivalu oformila je stalnu godišnju nagradu 'Albert Kapović' u spomen preminulog utemeljitelja Hrvatskog audiovizualnog centra. Spomenuta nagrada dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama koje su se tijekom godine istaknule u radu u području filmske umjetnosti ili čije je djelovanje značajno doprinijelo kvaliteti i promociji hrvatskog filma. Nakon Martine Petrović, Hrvoja Hribara, Siniše Juričića, ove godine nagrada je pripala Ankici Jurić Tilić. 'Zagonetni dječak',' Koko i duhovi',' Majka asfalta',' Ćaća', 'Crnci',' Kino Lika'. Mnoštvo debitanata. Renesansa dječjeg filma. Sve spomenuto nedvojbeno upućuje na to da ovogodišnja nagrada odlazi na točnu adresu. I da Ankica Jurić Tilić zaista voli i razumije filmsku produkciju', tim je riječima prof. Vedran Mihletić, član Povjerenstva Hrvatske udruge producenata nagradu uručio Ankici Jurić Tilić.
'Ovo mi je jedan od najljepših trenuaka u karijeri, i to ne samo zbog toga što sam nagradu dobila od svojih kolega, nego zbog toga što ona nosi ime Alberta Kapovića. Albert je bio pionir i vizionar kojem je zajednički interes bio prije svoga. Sve koje je poznavao učinio je ne samo većim profesionalcima nego i boljim ljudima', uz te je riječi nagradu preuzela Ankica Jurić Tilić.
'Za ovogodišnje festivalsko izdanje i to u svim programima, uspjeli smo osigurati i dosta filmova kojima je Zagreb jedna od prvih stanica na njihovom putu i koji su imali svoje svjetske premijere prije nešto više od mjesec dana. Jedan od takvih filmova je i ovaj, s kojim večeras otvaramo naš festival. Riječ je o talijansko-slovenskom filmu znakovitog imena 'Zoran, moj nećak idiot' koji je na festivalu

u Veneciji nagrađen s čak četiri nagrade', najavio je Boris T. Matić. Redatelj spomenutog filma, Mateo Oleotto potom je pozdravio publiku i napomenuo da mu je iznimna čast što njegov film otvara festival te dodao da se veseli druženju s publikom nakon projekcije.
Zagreb film Festival održava se uz potporu Grada Zagreba i Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Hrvatskog audiovizualnog centra, generalnog pokrovitelja Hrvatskog Telekoma, programa MEDIA Europske unije, Turističke zajednice Grada Zagreba, Društva hrvatskih filmskih redatelja, te medijskih pokrovitelja Tportala, Nove TV, Jutarnjeg lista, Hot.hr-a, Zagrebačke pivovare, Oryxa, Jamesona, FED-a, Kerschoffseta, Buga, hotela Dubrovnik, DHL-a, MTV-a i mnogih drugih.
Sve informacije o festivalskom programu možete pronaći na službenim stranicama www.zagrebfilmfestival.com

promo guy // 20/10/2013

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*