home > njuz > Novosti by Vedran Meniga!

kontakt | search |

Novosti by Vedran Meniga!

Za početak evo obavijesti da od 01.01.2006. je ukinuta izdavačka kuća Zvuk Močvare, tako da se Vedranova suradnja sa istoimenim klubom svela trenutno samo na redovite klupske i koncertne programe (meniga@mochvara.hr).
Još jednom posjetimo se da su na Zvuku Močvare od 2003. do 2006. objavljena sljedeća izdanja:
zm000 NIKAD ČUO komp. CD
zm001 FAKOFBOLAN Provincija uzvraća udarac MC
zm002 FAKOFBOLAN / DARKBUSTERS split MC (reizdanje)
zm003 FAKOFBOLAN Jedini dokaz MC (reizdanje)
zm004 ANALENA Arhythmetics MC (reizdanje)
zm005 ANALENA / SENSUAL LOVE split MC (reizdanje)
zm006 ZVONKO I GRADSKI URED ZA KULTURU Rapa a sastama CD
zm007 MANCE Melodije sobe i predsoblja CD
zm008 ŠUMSKI Ronioci CD
zm009 D. SIMMONS/L.KARRER/I. SAJKO Misa (za predizbornu šutnju) CD
zm010 RADIKAL DUB KOLEKTIV CD
zm011 MOTUS Psi CD

Izdanja u službenoj distribuciji po CD shopovima ili po još jeftinijim cijenama narudžbom na mail zvuk@mochvara.hr možete kupiti zaključno do 01.07.2006., nakon čega se povlače iz prodaje.

Ostatak maila Vedrana Menige prenosim u cijelosti:


Mnogi od vas već znaju da sam svoju navučenost na brdo svirajuće plastike nastavio uzgajati u CD & vinyl shop-u Kingston (posjetite nas u Radićevoj 3), u sklopu kojeg sam naišavši na gostoprimstvo (meniga@kingston.hr) inicirao pokretanje raznih noviteta vezanih uz buduće aktivnosti tog malog specijaliziranog reggae dućana:
- samo nekoliko dana dijeli nas od aktiviranja web site-a na adresi www.kingston.hr, na kojem će osim kataloga prodaje zainteresirani moći provjeriti sve aktualne informacije i najave o srodnim događanjima, izvođačima s kojima surađujemo, itd.
- proširili smo asortiman prodaje, pa osim svih vrsta medija nosača zvuka (sa naglaskom na vinile sa dj friendly cijenama) i dvd-a, u Kingstonu sad možete naći i odjeću (Iriedaily, Dirty Old Empire,...), knjige i razne ostale potrepštine (Ziggi, Mota,...)
mail dućana je shop@kingston.hr.
- pokrećemo i vlastitu distribuciju, uz zastupanje profiliranih inozemnih izdavačkih kuća, kao što su VP rec. (SAD), Jet Star rec. (UK), Universal Egg (UK),..., te još mnogo manje poznatih koje se bore za svoje mjesto pod suncem, i dalje pokušavajući biti specijalizirani za sve stilove i podstilove reggae-a (roots, dub, dancehall,...), a pokušavati ćemo popratiti i hip-hop, jungle, d'n'b, breaks,...
- okusivši gorak okus domaćeg izdavaštva, Kingston želi nastaviti i u toj nemogućoj misiji, pa nakon sudjelovanja u objavljivanju prva dva izdanja dubbera iz RDK, kao label najavljuje novi singl Popaya "Mijenja se klima".
- u okviru Kingstonovih potencijala, nastaviti ćemo sa promocijom i organizacijom raznih događanja; party-a, koncerata i festivala.
mail info@kingston.hr.
- u okviru Kingstona nadam se da ću promociju i booking izvođača s kojima surađujemo također podići na konkretniju razinu. Uz bukiranje koncerata benda u kojem sviram (Radikal Dub Kolektiv), i Kingstoned soundsystem priprema se za ozbiljnije nastupe, najavljujući materijal za dugosvirajući album Popaya. Moj kontakt vam je na raspolaganju ako želite dogovoriti nastup i nekog od inozemnih izvođača, poput: Zion Train, Love Grocer, Molara, Paprika Korps, Abassi All Stars, the Toasters, Vibronics,...
- u Kingstonu, će se naći i kutak posvećen punku po nazivom "Punks_tone".
- za početak, Punks_tone će u dogledno vrijeme početi sa web distribucijom nekih hvalevrijednih punkrock etiketa (Active, Mortarhate, Skuld,...), kao i mnogih malih istočno-evropskih koje nikog ne interesiraju...
- ako sve bude ok, možda postane i sublabel i fizički dio dućana, ali zato se instantno aktivira kao prostor za booking punkoidnih izvođača, pa vas molim da popratite intenzivnu promotivnu akciju koju ovih dana sa adrese punks_tone@kingston.hr obavljamo za reaktivirane Overflow...

"Reggae Connection" još je uvijek relativno friška radio emisija u eteru Radia 101, svakog četvrtka od 00.30 do 03.30, i uređuju je 3 sounda; Bass Culture, Kingstoned i RDK, svaki tjedan naizmjenično. Možeš i streamati na www.radio101.hr.

Završavaju se i pripreme za 4. SEASPLASH festival. Očekujte novosti i o njima pitajte na infosplash@seasplash.net, ili kroz mjesec dana provjerite updateirani site na www.seasplash.net.

I dalje radim na knjizi koja bi trebala biti objavljena u idućih godinu dana, a radi se o prvih 15 godina punk scene u hr, 1991-2006, uz popratno komp. cd izdanje HumaniteNove.
Tu ću vam još napomenuti da se za ASK u Zagrebu 31.03./1.04. probudila i šibenska Nula, pa živi bili pa vidili...

*Vedran Meniga*
independent booking agent and promoter
bands: Radikal Dub Kolektiv, Nula, Zli Bubnjari
Kingston vinyl and CD shop, label and distribution
HumanitaNova d.i.y. underground
festivals: Seasplash Festival, Zagreb Winter Reggae Festival,...
clubbing: Dub Klub, Jungle X-otica, Punk-Reggae Fiesta!, Reggaenerator,...

tel/fax + 385 1 6148824
gsm + 385 91 500 3352

meniga@mochvara.hr
infosplash@seasplash.net
meniga@kingston.hr

www.radikaldubkolektiv.net
www.seasplash.net
www.kingston.hr
www.mochvara.hr

kichmar // 11/02/2006

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*