home > najawa > U POL' 9 KOD SABE + ZVONKA OBAJDIN + RADOST! @ Močvara, Zg, 05/05/2016

kontakt | search |

U POL' 9 KOD SABE + ZVONKA OBAJDIN + RADOST! @ Močvara, Zg, 05/05/2016

ČETVRTAK 05.05.2016. • VRATA 21:00 • POČETAK 22:00 • UPAD 30 KN

17. ROĐENDAN MOČVARE (29.4. - 8.5.2016.)
www.mochvara.hr/17rodjendan

ZAČARANA MOČVARA

U sklopu ovogodišnjeg rođendana Močvare odlučili smo ovaj četvrtak posvetiti svima onima koji su žedni ženskog stvaralaštva, nježnih melodija, intimnih stihova i ugodne akustičarsko-električne atmosfere. U jeku proljeća ove večeri u Močvari procvast će i neke nove pjesme, kao i stare u novom ruhu. Imati ćemo priliku premijerno čuti nove pjesme sa dva albuma koji će vrlo brzo ugledati svjetlo dana. Za vas će svirati Zvonka Obajdin, inače frontwoman izvrsnog benda Svemir, u jednom neobičnom izdanju, okružena pedalama i efektima, i pripremiti nas za novi zvuk koji će nam isporučiti na svom trećem albumu koji samo što nije vani. Iza Zvonke će nastupiti cure i dečko iz U pol'9 kod Sabe koji će skupa sa nama proslaviti svoj sedmi rođendan i odsvirati nove pjesme dok će ovu ugodnu večer svojim izvedbama posebno začiniti Radost! koji upravo rade na novom albumu.

ZVONKA OBAJDIN (Zagreb)
https://svemir.bandcamp.com/
www.youtube.com/watch?v=VBl_QqXBRI0

Na ovogodišnjem rođendanu Začarane Močvare ponovno će svirati i Močvarina stara znanica Zvonka Obajdin, koja s Močvarom dijeli dugu i lijepu povijest. Jedan od prvih Zvonkinih koncerata, samo tri mjeseca nakon njenog javnog debuta, bio je upravo nastup povodom proslave ponovnog otvaranja Močvare u svibnju 2009-te, a od tada do sada Zvonka se popela na stage Močvare još desetak puta, ili samostalno, ili kao gošća drugim izvođačima ili sa svojim bendom "Svemir". Ti nastupi uključuju i sudjelovanje na velikom kantautorskom festivalu kojim je upravo na Začaranoj Močvari 2012-te kroz dva tematska festivala predstavljeno po deset muških i deset ženskih kantautora sudionika cvatuće kantautorske scene u Hrvatskoj, te nastup na petnaestom rođendanu Močvare 2014-te.

Govoreći o Svemiru, treba reći da je bend do sada izdao dva hvaljena albuma, koji su oba zauzeli visoke pozicije na top listama najboljih nezavisnih glazbenih izdanja na nizu regionalnih portala, radijskih emisija ili glazbenih blogera. Zanimljivo je da je bend upravo sada u studiju gdje dovršava treći album, koji izlazi u svibnju, a pjesme s njega već su počeli pomalo predstavljati na svom Youtube kanalu. Na novom albumu, Svemir još više obogaćuje zvuk, šireći ga i nadograđujući na temelje akustične kantautorske glazbe s kojom su započeli, i kao što je već na drugom albumu Svemira bilo naznačeno, sve veću ulogu preuzima zvuk električne gitare. Na tom tragu, Zvonkin solo nastup ovoga puta neće biti s (očekivanom) akustičnom gitarom, već uz električnu i pripadajuće efekte, a na repertoaru će se uz pjesme s prva dva albuma naći i poneka nova koja se upravo sprema za objavu.

U POL'9 KOD SABE (Zagreb)
http://upol9kodsabe.bandcamp.com/
www.youtube.com/watch?v=QMIaZxo4l6k

Bend U pol' 9 kod Sabe ovog proljeća slavi 7. rođendan. Osnovan 2009. nakon što pet frendica prekida svoje ljubavne veze i spas traži u sviranju loše pop glazbe u garsonijeri tadašnje gitaristice svakog petka u pol' devet. Stvar se komplicira jer se cure zaljubljuju u glazbu i odlučuju kad-tad postati "pravi bend". Sedam godina kasnije snimaju svoj drugi album... Kreativni pogon ovog benda su klavijaturistica Ana Opalić i pjevačica Martina Zvonić koje pišu glazbu i tekstove. Glazbu su im svrstali negdje između indie popa i cabareta, a bend od svojih prvih dana ima epitet queer i aktivistički.

Ono po čemu su najposebniji jest to da su prvi odlučili ispričati, bolje reći otpjevati neke na domaćoj glazbenoj sceni do sada neispričane priče. Na bubnjevima je Zrinka Kolarić, na električnoj gitari Goran Bogunović, na saxu i na akustičnoj gitari Dragana Hrnkaš i na basu Helena Bučko. Bend U pol' 9 kod Sabe upravo završava svoj 2.album "Stoj na glavi" u Funhouse studiju u Zagrebu a producira ga Berko Muratović. Cure su potpisale za Aquarius records a suradnja je započela izdavanjem singla "Čudesna". Singl ima i video spot u kojem gostuje nagrađivana plesačica Zagrebačkog plesnog centra Aleksandra Mišić. Cure su se upravo vratile sa svirke u Beogradu a spremaju se i potegnuti do Dubrovnika sredinom lipnja da zasviraju u Lazaretima!

RADOST! (Zagreb)
https://radost.bandcamp.com/
https://youtu.be/WSmZoa80fqc

Radost! postoji od 2007. godine i danas se sastoji od Dine Kraljete na basu, Dimitrija Petrovića na bubnju, Branka Bogunovića na mikrofonu i gitari te Gorana Bogunovića na gitari i mikrofonu koji je povremeno uključen. Objavili su tri albuma: sobni "Radost! oslobađa" (2007.), studijske "Radost! si i u Radost! ćeš se pretvoriti" (2009.) i ("Radost! jede svoju djecu" (2013.), te jedan živi EP "Radost! u Klubu" 2014. godine.

Odsvirali su stotinjak koncerata po Hrvatskoj i okolici, a osim uobičajenih svirki nastupali su na kulturnim festivalima, književnim čitanjima i performansima, te surađivali s pojedincima i skupinama kao što su Ilegalni poslastičari, Radio Xanax, Škart, Udruga Radost iz Ploča i drugim. Članove dijele s bendovima U pol' 9 kod Sabe, Seine i Fishy Fish, a prije su svirali i u Vlasti Popić, grupi Tobić Tobić idol mladih i Pockshocks. Prisutni su na kompilacijama "Šta treba maloj deci" (Kornet, 2007.) i "Bistro na rubu šume vol. 1" (DIY, 2013.).

Članstvo benda stoji iza Studija Radost! u kojem su nastajali i nastaju dijelovi opusa bendova Seine, Svemir, Rusti, Vlasta Popić, Felon i Miki Solus, kao i emisija "Soundset Sessions" posvećena promociji nove glazbene scene živim svirkama koje se emitiraju na radiju. Zanimljivo je to da su neposredno nakon njihovih nastupa ili (pozitivnih) recenzija njihovih albuma prestale s radom brojne regionalne r'n'r institucije (Popboks, beogradska Akademija, Purgeraj, …). Vjerujemo da će ovaj put biti iznimka i da Močvaru neće odnijeti katastrofalna poplava.

Trenutno rade na četvrtom studijskom albumu koji će biti najmanje trostruk.

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić. Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

promo girl // 02/05/2016

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*