home > najawa > MENT festival @ Ljubljana, 30/1/2019 - 1/2/2019

kontakt | search |

MENT festival @ Ljubljana, 30/1/2019 - 1/2/2019

Ako brijete na otkrivanje novih talenata u glazbi, razgovore o glazbi ili samo na dobar provod, MENT Ljubljana je festival na kojm morate biti od 30. siječnja do 1. veljače ove godine.

MENT Ljubljana je trodnevni showcase festival koji okuplja ponajbolje nove europske izvođače. MENT spaja glazbu, umjetnost, kreativnost i medijsku tehnologiju te ih povezuje i o njima raspravlja. Najavljuje pažljivo odabrane, visoko profilirane međunarodne goste i nove glazbene talente "od Balkana do Baltika i dalje". U ovogodišnjem izdanju nastupi će se održavati na sljedećim lokacijama: Kino Šiška, AKC Metelekova, Orto Bar, Stara Elektrana, Ljubljanski Dvorac, Hostel Celica, Slovenska Kinoteka i Klub K4.

U Ljubljani će se ove godine na petom izdanju MENTa okupiti 75 glazbenih izvođača iz više europskih država. Od već etabliranih jačih imena, izdvaja se jedan od najhvaljenijih novijih post punk bendova Iceage iz Danske, čiji se prošlogodišnji album našao na mnogim godišnjim top listama. U Zagrebu smo ih imali prilike slušati nakon prvog albuma, pa je sada prilika da vidimo koliko u momci napredovali. Također, na Mentu će nastupiti i Sevdaliza, iransko-nizozemska glazbenica kojoj je hvaljeni album "ISON" iz 2017. otvorio vrata najvećim europskim festivalima.

Osim ova dva imena, nastupit će niz izvođača od kojih izdvajamo:
- švicarku Camille Sparksss sa svojom elektro pop bukom,
- ukrajinski duo Ptakh_Jung kji će u slovenskoj kinoteci održati neoklasičan nastup u stilu izođačaa s erased tapes etikete, miješajući klasiku, filmsku glazbu i elektroniku,
- Španjolku Núriu Graham mnogo uspoređuju s ikonama kao što su Patty Smith i PJ Harvey,
- litvanski bend Timid Kook, proglašen najboljim baltičkim bendom prošle godine,
- belgijskog umjetnika Slumberland u svom izričaju koristiti i stare šivaće strojeve,
- Acute Dose, King Kruletov omiljeni češki bend.

Hrvatske boje u Ljubljani brane ManMachine, Porto Morto, Tus Nua te hrvatsko-slovenski duo Kali Fat Dub, koji preko MENTa traže iskorak na međunarodnu scenu. Iz regije nas očekuje pregršt dobrih bendova. Srbiju će predstaviti tri zapažena benda: Bitipatibi, Turisti i Vizelj, te kantautorica Ana Avramov i trip hoper Dimitrije Dimitrijević. Banjalučki Sir Croissant kombinira pop i sevdah, a slovensku scenu predstavlja i dream trip-hop kantautorica JUNEsHELEN, zatim Kontradikshn i Canyon Observer, alt pop bend NOAIR, eksperimentalna elektronika Warrego Vallesa te progresivni pop kojeg izvodi КУКЛА. Slovenski shoegazeeri Haiku Garden predstavit će album rvijenac. Uz Balans i bend Zala Kralj & Gašper Šantl imat ćemo pravi presjek slovenske scene. Klupske "palube" u Ljubljani preko noći preuzet će slovenski DJ-evi i producenti Staša, Mistakes, Tiztiz, Krilc i Skeletonium.

Osim koncerata, na MENTU se održavaju i tribine, radionice, prezentacije iz glazbenog biznisa.

Ove će godine MENT imati prvi think-tank jednostavnog naziva "Učiniti glazbene konferencije ponovo velikim" uz profesionalce u potrazi za idejama koje će unaprijediti glazbene konferencije, a koji će voditi Googleova Kerstin Saathoff. Okrugli stol na temu "Kako izbjeći stvaranje showcase mjehura" propitkivati će ulogu showcase festivala, njihove glavne fokuse te uloge samih organizatora ovakvih događaja koji su sve popularniji.

MENT će također u suradnji s novoosnovanom Regionalnom udrugom neovisnih diskografa (RUNDA), prvi u regiji ugostiti prezentaciju Spotify platforme za streaming, a Spotifyjev predstavnik iz SAD-a Jeff Stempeck održat će dvije radionice - jednu za glazbene izdavače, a drugu za glazbenike i njihove menadžere

Na službenoj stranici MENTa dostupni su kompletan glazbeni line-up i raspored po danima te informacije o ulaznicama.
[  ]

promo guy // 19/01/2019

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

| 22/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*