home > najawa > Velika Rock Eksplozija #11 @ Rockmark/Tvornica/Pločnik/Vinyl, 25-28/09/2018

kontakt | search |

Velika Rock Eksplozija #11 @ Rockmark/Tvornica/Pločnik/Vinyl, 25-28/09/2018

Ovogodišnja, jedanaesta po redu Velika rock eksplozija će se održati od 25. do 29. rujna, a u četiri zagrebačka kluba će nastupiti ukupno osam izvođača. Festival započinje u utorak, 25. rujna u glazbenoj knjižari Rockmark (Berislavićeva 13) akustičnim nastupima kantautora Domagoja Modrušana i Sebastana Doe-a. Sebastian Doe je osebujan zagrebački kantautor originalnog i iznimno interesantnog opusa. Najčešće nastupa sam, a ponekad u različitim "inkarnacijama" benda s brojnim instrumentima. Iza sebe ima studijski album "Novo zdravlje dolazi" te brojne singlove i nastupe.
[  ]

U srijedu, 26. rujna, Velika rock eksplozija seli u klub Tvornica Kulture, gdje će se održati predstavljanje zagrebačkog Greenwood studija, u sklopu kojeg će Matt Shaft promovirati dugoočekivani debitantski album. Matt Shaft, jedan od najzanimljivijih i najkvalitetnijih domaćih mladih kantautora, pažnju medija i publike pridobio je ulascima u finale Imagine festivala (2016.), superfinale Karlovačko RockOff-a (2017.) te nastupima u brojnim klubovima diljem Hrvatske. Njegov singl "Budi radostan" osvojio je nagradu za najemitiraniju pjesmu Karlovačko Rockoffa, a zanimljivo je da pjeva na dva jezika - hrvatskom i engleskom. Uz sve navedeno, Matt Shaft je student Muzičke akademije u Zagrebu, ulični svirač violine te multiinstrumentalist, koji će u Tvornici Kulture svirati gitaru, violinu, ukulele te pjevati. Prije Matt Shafta će nastupiti odličan instrumentalni surf sastav Martin's Surfers, dostojan nasljednik velikih hrvatskih surf imena. Ponesite plesne cipele jer njihova glazba jednostavno poziva na ples.

U četvrtak, 27. rujna u Pločniku održava se "Electro Night", a nastupaju Fabian Mateša, Tonote (Live) i Niobe. Riječ je o prvoj večeri u povijesti Velike rock eksplozije koja je posvećena isključivo elektronskoj glazbi. Niobe je dvadesetdvogodišnji DJ, koji je nastupio u klubovima poput Medikinog Attacka, Mastersa, Funk Cluba, KSET-a, Pločnika, SoundFactorya i ljubljanskog Roga. U veljači je proglašen za Nucomera godine od strane Illectricity Festivala kojega je i zatvorio. Kod klupske muzike ga najviše privlače nepravilni, sinkopirani ritmovi te industrijski i ritualni zvuk pa mu tako setovi variraju od meditativnog techna i rastrojenih bass breakova do glitcha, GQOM-a i future footworka.

Fabian Mateša je mladi Vodičanin koji je prošle godine osvojio nagradu Ambasador u kategoriji "Nucomer godine" portala Klupska scena. Njegovi setovi kombinacija su dubokih zvučnih valova, tankih nitastih melodija i svemirskog ambijenta, koja daje jednu neobičnu, ali opet lako spojivu priču elektronike i Deepa. Jedan je od osnivača i članova mladog Metz Attack DJ kolektiva iz Vodica.

Tonota je producentica iz Zagreba, a glavni projekt joj je Playground Hustle, duo koji spaja mračnu elektroniku s eksperimentalnim repom. Njezin prvi samostalan projekt bio je live set napravljen za predstavu Lutonjica Toporko i devet župančića. Nakon toga, uviđa kako je zabavno kombinirati različite male dijelove u neprekidnu cjelinu. Radi svoj prvi klupski live set s kojim nastupa u KSET-u (Corrupt), Pločniku, Medici (VOLTA) i na Illectricity festivalu. Voli glazbu koja miješa žanrove i puna je iznenađenja pa takvu glazbu i stvara. Očekujte bas.

Posljednjeg dana festivala (petak, 28.9.) će zagrebačka pjevačica Lili Gee održati dva nastupa. U 10 sati i pet minuta, nastupit će uživo na Radio Studentu u emisiji "Iskopčani petak". Navečer, s početkom u 21 sat, će u klubu Vinyl promovirati debitantski EP "Okus sunca". Lili Gee iza sebe ima dosta glazbenog iskustva, a nekima je poznatija kao Miss Red Hunter. Naime, pod tim umjetničkim imenom je punih petnaest godina nastupala s grupom Soul Fingers, s kojom je nastupila na mnogobrojnim koncertima i festivalima diljem Europe te objavila album "No Fingers Like Soul Fingers". Prošle godine je započela suradnju s Mirom Odakom i krenula u samostalnu glazbenu karijeru, koja je urodila pjesmama "Sunčan dan", "Promijenila sam se" i "Sama pod zvijezdama", koje će se naći na debitantskom EP-u "Okus sunca". Prije Lili Gee će svirati Nina Bajsić - mlada kantautorica koja je završila violinu u osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi u Zagrebu, a povremeno svira i u kazalištu. Svira gitaru te piše i izvodi vlastite pjesme. Osim što je glazbenica, autorica je nekoliko dramskih tekstova, scenarija i radio drama.

Ulaz na sva događanja na festivalu Velika rock eksplozija je besplatan!

promo guy // 03/09/2018

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

| 13/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

| 11/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*