home > najawa > Good Vibrations: VEJA + MNOGI DRUGI + KAZAN @ Vintage Industrial Bar, 20/04/2016

kontakt | search |

Good Vibrations: VEJA + MNOGI DRUGI + KAZAN @ Vintage Industrial Bar, 20/04/2016

Ovu će se srijedu premijerno na Good Vibrationsu predstaviti VEJA, etno/world music atrakcija iz Pazina, uz koje će nastupit i MNOGI DRUGI, te još jedan bend koji će prvi puta nastupiti u Vintage Industrial Baru - KAZAN. Za DJ pultom world music slušaonicu složit će provjereno odlični DJ Emir. Karte su u pretprodaji u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) po cijeni od 25kn, a na dan koncerta na blagajni kluba koštat će 35kn.
[  ]

Etno skupina VEJA dolazi iz Pazina i na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu Istarskog poluotoka. Od samoga početka svog djelovanja skupina je uzimala motive iz tradicijske glazbe regije iz koje dolaze kako bi u vlastitim modernijim aranžmanima takvu glazbu predstavila publici. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju. Sama riječ "veja" znači "obred bdijenja", također je to naziv za granu i staro ime za grad Krk. Ideju o osnivanu benda pokrenuo je Goran Farkaš još 2007. godine, kada je započeo s istraživanjem istarske tradicijske glazbe. Inače, Goran je istaknuti, svestrani i aktivni etno stvaratelj. Osim što je muzikolog, i etno istraživač, pokrenuo je već sad dobro poznati TradInEtno Festival koji se održava od 2009. godine.

Bend je započeo sa svirkama na lokalnim manifestacijama, a ovisno o mogućnostima izmjenjivali su se članovi benda. Današnja postava čini Veju od 2010. godine. Od instrumenata koriste mih, gajde, kaval, violinu, harmoniku, gitaru, bas gitaru, harmoniku i cajon, u raznim kombinacijama. Njihovi su koncerti jednako dobro prihvaćeni među domaćom kao i stranom publikom, što su više puta dokazali na raznim događanjima. Od koncerata izdvajaju nastupe na festivalima TradInEtno (Pazin, Hrvatska), Ethnoambient (Solin, Hrvatska), Arheo.S (Grčka, Italija i Albanija), Viljandi Folk Festival (Viljandi, Estonija), Les Traversees Tatihou (Normandija, Francuska), te nastup u klubu "New morning" (Pariz, Francuska), jednom od najpoznatijih jazz klubova u Francuskoj. 

Facebook: https://www.facebook.com/vejamusic
Soundcloud: http://www.soundcloud.com/vejamusic
Web: www.vejamusic.com
Youtube: www.youtube.com/watch?v=vEnXnNZ0KRU

MNOGI DRUGI su sedmeročlani zagrebački akustični rock bend. Postoji već 10 godina, s kraćim i dužim stankama i u različitim postavama, te ima već solidan broj zapaženih nastupa po ZG klubovima od kojih valja istaknuti nastupe s Antenatom u Vintageu, s Drvoredom u Velikom pogonu Tvornice kulture, te svakako onaj prošlogodišnji na INmusic festivalu!
Facebook:https://www.facebook.com/pages/Mnogi-Drugi/8150468878
Bandcamp: https://mnogidrugi.bandcamp.com/
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=eOSVTsxadCQ

KAZAN je sedmeročlani bend iz Zagreba koji izvodi glazbu inspiriranu tradicijom Hrvatske i Balkana.
Priču o Kazanu nemoguće je ispričati bez spominjanja etnOrkestra, projekta koji je nastao 2010. kao rezultat želje glazbenika koji su sudjelovali na etno radionicama diljem svijeta za zajedničkim projektom. Nakon nekoliko godina u kojima je etnOrkestar izvodio glazbu iz cijeloga svijeta, pojavila se potreba za autorskim izričajem pa je etnOrkestar prerastao u Kazan. Od svojih je početaka Kazan stavio naglasak na izvedbu tradicijskih pjesama s područja Hrvatske i Balkana, ali i potpuno autorske kompozicije skladane u tom duhu. Uz nastupe po različitim klubovima i festivalima Kazan je prošle godine objavio i svoj prvi studijski materijal.
Facebook: https://www.facebook.com/Kazanband

Fb event: https://www.facebook.com/events/706461442790445/

promo guy // 18/04/2016

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Henry Rollins@Tvornica ZG / 08/02/2023

Henry Rollins@Tvornica ZG / 08/02/2023

| 02/02/2023 | promo girl |

>> opširnije


cover: Bear Stone Festival predstavlja: Colour Haze @ Močvara, Zagreb, 14/04/2023

Bear Stone Festival predstavlja: Colour Haze @ Močvara, Zagreb, 14/04/2023

| 25/01/2023 | promo guy |

>> opširnije


cover: VELI JOŽE, 27/01/2023, Route 66, Zagreb

VELI JOŽE, 27/01/2023, Route 66, Zagreb

| 24/01/2023 | promo guy |

>> opširnije


cover: Zagrebačka promocija zbirke pjesama

Zagrebačka promocija zbirke pjesama

| 24/01/2023 | promo guy |

>> opširnije


cover: Indie emo naočale: Haiku Garden i Hause Plants @ Močvara, Zagreb, 25/01/2023

Indie emo naočale: Haiku Garden i Hause Plants @ Močvara, Zagreb, 25/01/2023

| 24/01/2023 | promo guy |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*