home > najawa > Dozvoljeni četvrtak: ŽEN + LUDOVIK MATERIAL + BILLY ANDOL @ Vintage Industrial Bar, Zg, 17/03/2016

kontakt | search |

Dozvoljeni četvrtak: ŽEN + LUDOVIK MATERIAL + BILLY ANDOL @ Vintage Industrial Bar, Zg, 17/03/2016

17. ožujka Dozvoljeni četvrtak u Vintage Industrial Baru objedinjuje svoju prvu godinu postojanja, a u to ime priprema se niz iznenađenja za posjetitelje, između ostalog i piće dobrodošlice, dok će se na pozornicu tog važnog malog jubileja popeti Žen, Ludovik Material i Billy Andol.

Dozvoljeni četvrtak zatvara svoju prvu godinu dana - avangardni glazbeni program koji je objedinio i dalje objedinjuje najkvalitetnije nove i kultne izvođače iz regije s pravom slavi. Stoga, poziva sve koje je u proteklih godinu dana okupljao u Vintage Industrial Baru, kao i one željne nove doze kvalitetne žive svirke u četvtak 17. ožujka na koncertu i druženju punom ugodnih iznenađenja i poklona. Jedno, poput pića dobrodošlice je već otkriveno, a koja su ostala iznenađenja, saznat će oni koji dođu na koncertni tulum, a pozornicom će drmati domaći sveženski bend Žen, slovenski Ludovik Material i bosanskohercegovački Billy Andol. Ne propustite Dozvoljeni četvrtak 17. ožujka.



Žen je četveročlani audio/vizualni bend iz Zagreba osnovan 2009. godine. Slušajući ove djevojke uranjate u autentičnu trasžanrovsku smjesu indie rocka, postrocka, shoegazea, math rocka, synthwavea i psihodelije. Žen se poigravaju i seciraju rodne stereotipe, te povezuju granice audio-vizualnih umjetnosti, zazivaju putovanje kroz vokalne harmonije koje su uronjene u progresivnu simbiozu gitare, bassa, bubnjeva i synthova. Kompleksnost aranžmana i bogati narativni vizuali definirali su jedan od trenutno najproduktivnijih i najmobilnijih bendova mlađe generacije. Osim navedenih elemenata grupa se artikulirala i kroz naklonost prema manjinskim skupinama što dodatno zaokružuje veoma zanimljivu suvremenu glazbenu priču. Diskografski su prisutne od 2013., s albumom "I onda je sve počelo", nastavljajući rad na aktualnom "Jantar", nedavno objavljenom i na vinilu i koji je kritika proglasila jednim od najboljih albuma prošle 2015. godine. Na Dozvoljen četvrtku sprema se dakle još jedna runda ovog jedinstvenog glazbeno-vizialnog putovanja.



Ludovik Material - sonična zvijer iz Ljubljane tj. post punk / post-riot grrl noise s elementima proto-gotha i krautrocka, zanimljivi spoj elektropop melodioznosti i mosh pit gitarskog ludila. Bend koji je konstantno na turneji diljem regije i Europe. Grupu čine pjevačica Tina Perić, gitarist i elektroničar Matija Dolenc i bubnjar Jaka Berger Brgs. Grupa je prošle godine objavila album "Model Generation" kojeg će ujedno predstaviti i u Vintage Industrial Baru.



Billy Andol - uzbudljivi sarajevski indie/alternative rock bend uzbudljivog imena koji se predstavio debitantskim albumom "Linije" objavljenog za Dallas Records. Singl "Balkon" bio je jedan od aktualnijih indie/rock singlova u regiji, a grupa se našla i u izboru za MTV Best Adria Act. Novi singl "Moramo!" već se dva mjeseca nalazi na top listama u regiji, između ostalog i na hrvatskoj "Domaćici". Često je koncertno angažiran i ovog puta je došao red na Zagreb.

Koncert počinje u 20:30 sati, a prije i nakon nastupa bendova DJ Trsha. će puštati recentnu glazbu iz Regije i s top Liste Muzika je Zvonko Radost.
Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 25 kuna, a na dan koncerta 35 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).

Svakako posjetite i bonbon-ovu Facebook i web stranicu za više infomacija. Važno je napomenuti i da će prvih 20 bonbon korisnika koji dođu na koncert dobiti besplatan upad i piće (kupon od 20 kuna). Dovoljno je da na ulazu pokažu mobitel na kojem je bonbon mreža i upadaju na tulum koji će potrajati do dugo u noć!

promo guy // 10/03/2016

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*