home > najawa > LJETO U GRADU ZRINSKIH; Čakovec 15-18.7.2015

kontakt | search |

LJETO U GRADU ZRINSKIH; Čakovec 15-18.7.2015

Veliko finale čakovečkog ljeta donosi, između ostalog, koncerte Elementala, Partibrejkersa i fillmove ovogodišnjeg DORF-a uz gostovanje Marka Brecelja.
[  ]

Evo i programa finalnih dana u detaljima:

Četvrtak, 16. srpnja
Južni bedem zidina Staroga grada - 21:00

filmska večer
BEST OF DORF - ROCK DOKUMENTARCI
Sloboda ili ništa (33')
Stariji parazit ili tko je Marko Brecelj (82')

Gosti:
Toni Šarić, pokretač i direktor DORF-a
Marko Brecelj

Pod zvijezdama, u atraktivnom ambijentu obnovljenog južnog bedema zidina Staroga grada, ugošćujemo večeras Tonija Šarića, direktora i pokretača vinkovačkog festivala rock filmova DORF (koji je ove godine održan devetu godinu zaredom) i legendarnog slovenskog umjetnika Marka Brecelja, kojeg starije generacije poznaju iz benda Buldožer. Marko će nas počastiti uvijek zanimljivim, unikatnim i urnebesnim performanceom, izvest će set kompozicija nastalih u dugovječnoj karijeri underground legende i, u njemu svojstvenom stilu, najaviti film koji predstavlja njegov lik i djelo - Stariji parazit ili Tko je Marko Brecelj? - redatelja Janeza Burgera (produkcija: RTV Slovenija 2013.). Film je na festivalu DORF 2014. dobio specijalno priznanje.

Za zagrijavanje, prije filma o Brecelju i kao uvod u predstojeći subotnji nastup Partibrejkersa u jezeru, prikazat ćemo kratki dokumentarni film Sloboda ili ništa, redatelja Nenada Popovića (produkcija: Kvadrat film 2007.), koji je nastao za vrijeme snimanja istoimenog albuma.

U slučaju lošeg vremena projekcija se održava u klubu Prostor.

23:30 MARKO BRECELJ after party Fox Bar

————————————————————————————————
Petak, 17. srpnja
Jezero Staroga grada Zrinskih - 21:00

koncert
ELEMENTAL

Ovogodišnje Ljeto gradu Zrinskih zaključit ćemo s dva velika koncerta od kojih je prvi - Elemental!
Poziv na nastup bend je s oduševljenjem prihvatio, te podijelio s nama da su baš ovih dana putem društvenih mreža primili velik broj poruka od sljedbenika iz naše sredine s pitanjem: kad dolazite u Čakovec? Stoga ne sumnjamo da će njihov nastup biti odlično posjećen i da će proteći u pozitivnoj atmosferi.

Nakon objavljivanja novog aktualnog hita Goli i bosi, interes za glazbom Elementala je dodatno porastao, što ne čudi kad znamo da vas oštar jezik najbolje hrvatske reperice Mirele Priselac - Remi i rime Luke Tralića - Shota, uz bend vrsnih instrumentalista koji se u dugogodišnjoj nepromijenjenoj postavi maksimalno uigrao pa razvaljuju pozornice festivala i klubova, tjeraju da podignete ruke u zrak i zajedno s njima plešete i pjevate - čak i ako to niste planirali.
Svoj su izričaj kratko opisali riječima: rima-ritam-muzika, a radi se o glazbi s čvrstim hip-hop korijenima, s utjecajima rocka, soula, reggaea i funka. Nedavno su obilježili petnaest godina karijere, a i onima koji ne prate njihov rad nisu mogle promaknuti pjesme poput Romantika, Prokleta ljubav, Bolji si, Male stvari, Iz dana u dan, Zašto te imam, Priroda i društvo, Ljuljaj brod… u kojima, osim ljubavne i tematike muško-ženskih odnosa, često progovaraju s jasnim političkim i socijalno angažiranim stavom. Za svoj album U redu je protekle su godine dobili i diskografsku nagradu Porin.
Očekuje nas dakle vrhunski doživljaj u ugodnom ambijentu jezera Staroga grada za koji se ekipa iz Elementala pozitivno nabrusila, pa vjerujemo da će te ih počasiti dolaskom u velikom broju!
————————————————————————————————

Subota, 18. srpnja
Jezero Staroga grada Zrinskih - 21:00

koncert
PARTIBREJKERS

Nakon što je zbog loših meteoroloških prognoza nastup beogradskih legendi prije dvije godine morao biti otkazan odlučili smo se iskupiti i na veliko finale kojim ćemo zaključiti ovogodišnji program Ljeta ponovo u goste pozvati - Partibrejkerse!
Već je poznata stvar da su oni prvi beogradski bend koji je nakon nesretnih devedestih nastupio u kultnom čakovečkom Klubu, pa kako su nedavno obilježili tridesetu godišnjicu rada, iskreno se, zajedno s brojnim obožavateljima koji su tražili da pozovemo bend, radujemo njihovom dolasku u naš grad.
Često predmetom napada radi svojih svjetonazora i stavova, u potrazi za istinom i slobodom te u borbi s primitivizmom, upravo su radi svoje iskrenosti zadržali brojne vjerne sljedbenike. Canetov beskompromisni vokal, britka antiratna i buntovnička tematika njegovih tekstova, uz Antona kao djelitelja pravde na gitari, podarili su nam desetak albuma i brojne pjesme koje su, poput 1000 godina, Prsten, Hipnotisana gomila, Kreni prema meni, Ledeno doba, Ljudi nisu isti… dale pečat godinama u kojima su nastale, a neke stekle i status himni generacije. S godinama provedenim na sceni i respektabilnim brojem koncerata i kilometara iza sebe, bend nije posustao i spreman je isporučiti energičan nastup ne štedeći ni sebe ni publiku - što se čuje i na aktualnom, uživo snimljenom albumu Krš i lom, kojim su predstavili presjek cjelokupne karijere.
Škola pravovjernog garažnog rock'n'rolla održava se večeras u jezeru Staroga grada pa vas upozoravamo - neopravdani izostanak ne dolazi u obzir!

SVI PRPGRAMI SU BESPLATNI A U SLUČAJU LOŠEG VREMENA SE SELE U CZK.

promo guy // 14/07/2015

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

| 22/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*