home > najawa > Nori dvori 2014 @ Novi Dvori bana Jelačića, Zaprešić, 4-6/09/2014

kontakt | search |

Nori dvori 2014 @ Novi Dvori bana Jelačića, Zaprešić, 4-6/09/2014

Nakon tri uspješne godine festival Nori Dvori upisuje se na listu deset najvećih hrvatskih glazbenih festivala. Ali Nori Dvori nisu isključivo glazbeno događanje, tijekom tri dana očekuje nas pregršt sportskih, umjetničkih, edukativnih i zabavnih sadržaja u popratnom programu. Važno je napomenuti da se cijela priča odvija u Zaprešiću, u čarobnom ambijentu Novih Dvora bana Jelačića, povijesnom kompleksu koji posjetitelje osvaja na prvi pogled. Glavni glazbeni program bit će smješten u prostoru Vršilnice, najočuvanije povijesne gospodarske zgrade u Hrvatskoj koja je zbog iznimne vrijednosti proglašena povijesnim spomenikom nulte kategorije.
[  ]


4. rujna (četvrtak)

Svečano otvorenje festivala uz otvorenje izložbe skulptura akademskog kipara Borisa Lajnera koji je istovremeno i jedan od najcjenjenijih bubnjara u Hrvatskoj, a tijekom bogate karijere svirao je u brojnim vrhunskim bendovima među kojima se ističu "Azra" i "Vještice".

Nastup bendova "Radioaktiv" i "S.A.R.S." - mlade nade hrvatske urbane scene, bend "Radioaktiv", otvara festival svojim brojnim veselim i plesnim hitovima kao što su "Vrtimo se", "Svaku noć, svaki dan" i "Vremenu na volju". Nakon njih na pozornicu izlazi proslavljeni beogradski "S.A.R.S.", bend koji je osvojio Balkan svojim hitovima "Buđav lebac", "Debeli lad", "Rakija", "Lutka", a posebno ističemo singl "Perspektiva" koji je sa 7,5 milijuna pregleda na YouTubeu možda i najslušanija urbana pjesma Balkana. O popularnosti S.A.R.S.-a govori i činjenica da su tri dana za redom rasprodali prostor zagrebačke Tvornice koji oko 1500 posjetitelja, pripremaju koncert u Domu sportova, a ukupan broj pregleda njihovih pjesama na Youtubeu premašuje 20 milijuna.

Afterparty na drugoj pozornici - akustični nastup glazbenog kolektiva "jeboTon ansambl" koji čine glazbenici iz poznatih mladih bendova kao što su "Spremište", "Prazna lepinja", "Lobotomija", "Hren", "Porto Morto" i "Antidepresiv" - kolektiv koji je uvijek spreman na zabavu i odličnu svirku uz pregršt improvizacija.

Popratni program - buvljak i zabavne igre. Tijekom cijele večeri otvoren je festivalski buvljak na kojem će se prodavati glazbene ploče, stripovi, knjige i ostali medijski sadržaj, a ističemo ponudu rukotvorina, umjetničkih odijevnih i ukrasnih predmeta. Tijekom večeri posjetitelji će se moći uključiti u zabavne igre - ljudski čovječe ne ljuti se, beer-pong i potezanje užeta, a pobjednici će osvojiti festivalske nagrade i nagrade pokrovitelja.

5. rujna (petak)

Nastup bendova "Fil Tilen" i "Dječaci". U petak ćemo plesati uz zvukove najperspektivnijih mladih repera u Hrvatskoj. Prvenstveno hitom "Debela", Fil Tilen je oduševio domaću publiku što pokazuje i broj YouTube pregleda koji je premašio 2 milijuna i dalje raste. Da nije one-hit wonder Fil je dokazao brojnim drugim inglovima kao što su "Outsider", "Supernova", "Kutija", i "Padanje" koji zajedno broje novih 2 milijuna pregleda! Splitski "Dječaci" fenomen su aktualne glazbene scene - u vječitom odmaku od tvrdog uličnog repa, tijekom godina stvorili su desetak hitova koji stilski izrazito variraju ali jedna činjenica im je zajednička - publika ih voli! okazuju to i njihovi najslušaniji singlovi kao što su "Lovrinac", "Narodna", "Dalmacija", "Miris" koji zajedno broje više od 10 milijuna pregleda.

Afterparty na drugoj pozornici - nastup sisačkog DJ dvojca "Florence Foster Fan
Club" koji će nas rasplesati svojim electro zvukovima, a toj tvrdnji u prilog ide
činjenica da su tijekom karijere nastupili na svim relevantnim domaćim elektronskim
festivalima, ali i na njemačkim, nizozemskim pa čak i jednom brazilskom festivalu!

 Popratni program - isti kao četvrtak

6. rujna (subota)

Subota je posljednji i programom najambiciozniji dan ovogodišnjeg festivala. Već od 11 sati festival otvara svoja vrata ponudom brojnih dnevnih besplatnih sportskih, edukativnih, zabavnih i umjetničkih sadržaja.

Skate natjecanje uz nastupe bendova i live DJ-ing. Važno je napomenuti da se sva
zarada od prodaje pića tijekom skate contesta donira za obnovu zaprešićkog skate parka koji je zbog lošeg stanja slabo posjećen, unatoč činjenici da u Zaprešiću i okolici postoji velik broj skejtera koji bi ga rado koristili. S apelom za obnovu skate parka planiramo okupiti cijelu hrvatsku skate zajednicu i ujediniti je u ovom plemenitom cilju.

Freeclimbing - u suradnji sa zagrebačkim klubom slobodnog penjanja bit će postavljena umjetna stijena na kojoj će svi zainteresirani posjetitelji besplatno moći iskušati svoje umijeće penjanja.

Paintball - u suradnji sa zagrebačkim paintball klubom postavit će se poligon na kojem će po promotivnim cijenama posjetitelji moći iskusiti čari ovog adrenalinskog sporta.

Dječji park kojim ćemo festival približiti mladim obiteljima s djecom, a sadržavat će gumeni tobogan, poligon za nogomet, dvorac i trampolin. Paralelno, djeca će besplatno moći sudjelovati u likovnoj radionici koju će voditi iskusni animatori tvrtke "Ex-alto"

 Likovni performans "Street art" u kojem će iskusni riječki ulični umjetnici oslikavati
velike drvene ploče kojima će se nakon završetka performansa ukrasiti interijer Vršilnice u kojoj se odvija središnji glazbeni program. Ovom akcijom želimo ukazati na vrijednost ulične umjetnosti i dokazati da "šaranje po zidovima" itekako ima svoju umjetničku vrijednost.

 Okrugli stol na temu "Kultura kao pokretač razvoja" s relevantnim stručnjacima iz
područja kulture. Bit će tu gosti iz Rijeke, grada koji je uspješno izgradio brend "grada rocka", organizatori festivala "Inmusic", najvećeg glazbenog festivala u Hrvatskoj, predstavnici upravnog odjela za društvene djelatnosti i gradske uprave Grada Zaprešića, ali i stručnjaci s odjela kulturnog menadžmenta Visoke škole za poslovanje i upravljanje Baltazar Adam Krčelić. Nadamo se da će ovaj projekt doprinijeti boljem razumijevanju modernih kretanja u kulturi i shvaćanju važnosti kulture u ukupnom razvoju jedne sredine.

Nakon završetka dnevnih aktivnosti, oko 19.30 prelazimo na glavni program festivala otvaranjem improvizirane izložbe Street art radova te nastavljamo s koncertima. Ove smo godine odlučili uvesti još jednu novost, a to je glazbeni "grad prijatelj" festivala. Ove godine to će biti Rijeka tako da će u subotu nastupiti tri riječka benda, a u narednim godinama suradnju planiramo proširiti izvan granica Hrvatske.


Nastup bendova "Morso", "Mandrili" i "Let3" pružit će najbolji uvid u modernu
glazbenu scenu Rijeke koja je uvijek bila poznata po kvalitetnoj glazbi. "Morso" i
"Mandrili" široj su publici slabije poznati bendovi, ali oba su na sceni već dugi niz
godina i okupljaju vrsne glazbenike. Od hitova grupe Morso možemo izdvojiti "Kao da znam kraj", "Ne vidi" i "Žene grizu", a Mandrili se mogu pohvaliti odličnim singlovima "Sve što nas čini takvima", "Tibet" i "Ljubio, valjao". No, titula zvijezda večeri svakako pripada ikonama riječkog rocka - bendu "Let3". Nakon gotovo 25 godina na sceni, brojnih strukovnih nagrada, festivala, koncerata po cijeloj Hrvatskoj i susjedstvu teško je reći što još nisu postigli. Poznati po provokacijama i umjetničkim performansima, nastup Let3 bit će idealan završetak Norih Dvora.

 DJ afterparty uz nastup jednog od najcjenjenijih hrvatskih DJ-a - "Brown sugar" ili
"Smeđi šećer" koji oduševljava publiku diljem Hrvatske a svojim ludim funky
melodijama naprosto vas prisiljava na ples

promo guy // 16/06/2014

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> najawe [blitz]
  • 18/04/2024 | zg, močvara
    sleepyheads (zg)
    alaska blue (ita)
    regen (slo)
  • 18/04/2024 | zg, vintage industrial bar
    eva braun (bečej)
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*