home > najawa > BIGGEST LITTLE ROCK FESTIVAL @ Hard Place, 05-07.06.2014.

kontakt | search |

BIGGEST LITTLE ROCK FESTIVAL @ Hard Place, 05-07.06.2014.

Prvi BIGGEST LITTLE ROCK FESTIVAL (Najveći mali rock festival) održat će se od 05 - 07. lipnja 2014. u klubu Hard Place u Zagrebu. U tri dana nastupit će 12 sjajnih rock bandova uz razna popratna događanja. Kao što sam naziv festivala kaže - radi se o malom festivalu koji će u njegovoj prvoj inkarnaciji moći pogledati samo 666 (!) posjetitelja, a da je festival i veliki govore imena izvođača koji će od četvrtka do subote nastupiti u "najvećem malom rock klubu" u gradu Zagrebu!
Kako je klub Hard Place kolijevka rock glazbe, tako će i na ovom festivalu nastupiti isključivo rock bandovi koji sviraju autorsku glazbu. Festivalske ulaznice po cijeni od 65 kn i dnevne ulaznice po cijeni od 30 kn uskoro u prodaji.

U četvrtak 05.06. nastupit će bandovi: SAMOSVJETLO, CORTO, PIŠTOLJ NA GUMENE METKE i DAVIDIAN.

SAMOSVJETLO SU NOVI BAND ZORANA ČALIĆA (ex Majke) i ovo će im biti premijerni koncert u Hard Place-u. Nakon odlaska iz Majki (u kojima je napisao pjesme poput Mene ne zanima", "Ja sam budućnost", "A ti još plačeš", "Mršavi pas", "Milost", "Vrijeme je da se krene", "Fantastična vatra......) Zoki je odlučio napraviti novi band. Uz njega na gitari i po prvi put na vokalu, u ovoj Slovensko Hrvatskoj kombinaciji, na bas gitari je Jernej Šavel (Psycho Path), na bubnjevima Levi Levačić (Pipsi, Mayales..) i Dejan Slak na klavijaturama (Moveknowledgement.)

SAMOSVJETLO je grupa za ljubitelje sanjivog psihodeličnog rocka koji prerasta u lucidan, furiozan, ali u isto vrijeme i jednostavan iskonski "izlet". Prvi single za Dancing Bear je pjesma "Sve što je iza nas".

CORTO je zagrebački band koji priprema novi album i upravo snimaju prvi single "Pjesma na engleskom jeziku". Nakon dva albuma, uspjeha pjesama "Zagrebačkim ulicama", dueta sa Renmenom "Osjećaj me prati da sam fiju", suradnje sa Miletom iz Hladnog Piva na pjesmi "Kazalište lutaka" i dugogodišnje suradnje glavnog vokala i autora banda, Domagoja Vorbergera, u Pozdravu Azri, Corto je "izrastao" u punokrvni rock band najbolje zagrebačke tradicije.

PIŠTOLJ NA GUMENE METKE je sisačka četvorka koja je svojim albumom prvijencem pokupila sjajne kritike, a novi album je već u pripremi. Band postoji 4 godine i odsvirali su bezbroj koncerata i festivala, osvojili prvo mjesto na festivalu HGF 2012, a svojim energičnim rock'n'rollom, s tekstovima na hrvatskom jeziku koji su jača strana ovog benda i nose jednostavnost i iskrene poruke, polako osjvajaju hrvatsko tržište.

DAVIDIAN će otvoriti festival - to je autorski rock band koji postoji od 1997. Tvrdoglavost u stvaranju autorskih pjesama, a ne sviranja obrada dovelo je do otkrića vlastitog zvuka kojeg su prepoznali 2011. godine na Rovinj Music Festivalu kada je Davidian osvojio prvo mjesto i kao nagradu dobio snimanje albuma prvijenca "Planet DavidiaN" izdanog na staru godinu 2012.

**********************************************************************
Drugi dan festivala u petak 06.06. nastupit će: SUPEROPERATER, HARD TIME, SHEITANS i GOATFISH.

SUPEROPERATER JE NOVI BAND PROIZAŠAO IZ KOJOTA, a krenuo je kao prava supergrupa. Bivši članovi Majki, Kojota i Laufera tj. Alen Marin - vokal (ex Kojoti, Elektrobuda), Vanja Marin - bas (ex Kojoti, Majke, Pips, Chips & Videoclips), Kruno Domaćinović - gitara (ex Majke, Elektrobuda) i Alen Tibljaš - bubanj (ex Laufer, Majke) udružili su snage i bogato iskustvo koje su stekli u vremenima 'Fiju Briju' generacije i dobili smo novi sastav. Nakon dvije godine rada na materijalu koji će rezultirati prvim albumom, na žalost, Kruno Domaćinović se povlači iz banda, a na njegovo mjesto dolazi mladi talentirani gitarista Jura Geci. Pokušaj banda primarno je ne ličiti ni na jedan od matičnih bendova, a glazba je inspirirana svim onim što je ovoj četvorci prošlo kroz uši i srce tijekom godina. Tako ćete na desetak novih pjesama čuti žestoku svirku, u čijim se temeljima naziru utjecaji Hendrixa, Stonesa, MC5, Stevie Wondera preko Black Crowesa, Peppersa i The Black Keysa - sve to na temeljima žestokog blues rock-a. Njihov prvi single "Informacija" zagospodario je rock eterom.

HARD TIME upravo završava svoj novi album koji su najavili istoimenim singlom "Rock'n'roll". Dugovječni zagrebački hard rockeri predvođeni Pištom imaju novog gitaristu i 14 novih pjesama, a njihovi koncerti su uvijek prava poslastica za ljubitelje žestokog zvuka. Band koji je svirao sa Motorhead, Deep Purple, Uriah Heep, Cult, koji je osvojio Fender Mega Muzika nagradu za najbolji hard rock album, koji je bio prvi hrvatski band na MTV's headbangers ballu, koji je prvi hrvatski band na Wacken open airu, koji je svirao širom Europe...uglavnom band sa bogatom prošlošću novim albumom pokazuje da još uvijek ima snage za žestoki i istinski hard street rock'n'roll.

SHEITANS iz Županje/Orašja će predstaviti svoj novi, treći album prepun za njih specifičnih rock'n'roll rifova, sjajno odsviranih, sa izvrsnim tekstovima. Svakoga dana njihovo sljedbeništvo je veće, a da zaslužuju biti među najboljim bandovima hrvatske rock scene dokazuju svakim svojom koncertom. Svi ljubitelji The Black Crowes, Partibrejkersa ili Kings of Leon mogu u Sheitansima naći Hrvatski odgovor!

GOATFISH su mladi band iz Zagreba koji svojim klupskim nastupima oduševljava i sakuplja sve više fanova. Startali su kao duo, a kada su sakupili band pobijedili su na festivalu za mlade "Imagine" dva puta i potpisali za Croatia records. Mješavina stilova od rocka, preko bluesa do metala stavlja ovaj mladi band rame uz rame sa ostalim festivalskim izvođačima.

**********************************************************************
Treći i zadnji dan festivala u subotu 07.06. zasvirat će: MALEHOOKERS, SAŠA 21, MARŠAL i EPICENTAR.

MALEHOOKERS promoviraju svoj novi album "Mašina" koji je pokupio sjajne kritike. Nastali davne 1996. godine u Zagrebu pod jakim utjecajem bendova AC/DC, Sex Pistols, Rolling Stones i Stooges, što se očituje u agresivnosti svirke i poruci koju band prenosi. Band izdaje dva albuma, nastupa na ''Fiju Briju'' festivalu, snima himnu rock generacije 90-ih godina - obradu pjesme ''Čudna šuma'', poznatiju pod imenom ''Čuvajte nas, pazite nas'' i prestaje sa radom u proljeće 1999. godine. Sredinom 2008. godine frontman i glavni autor grupe Jerry Alan Gabor ponovo reanimira band i snimaju povratnički album ''Muški svijet''. Malehookersi nastupaju sa svjetskim rock velikanima Slayer, Megadeth, Whitesnake, Judas Priest, The Godfathers te tako stječu novu publiku koje je svakog dana sve više.

SAŠA 21 JE NOVI BAND SALE VERUDE IZ KUD IDIJOTA koji predstavljaju svoj prvi vinilni album koji uskoro izlazi. Nakon završetka karijere u KUD-u Idijotima, gitarista Sale Veruda je 2012. pokrenuo novi band, koji je u kratkom roku odsvirao puno koncerata širom bivše države i dobio sjajne kritike. Elementarne, bazične, kratke pjesme isporučene kroz ogoljeni rock zvuk trio formacije su ono što ovaj band čini zanimljivim. Prvi single Vesna već je postao koncertni favorit.

MARŠAL stiže iz Sinja i bili su predgrupa Guns'n'roses koji su ih sami izabrali, a Biggest little rock festival je rijetka prilika da ove uspješne hard rockere vidimo u Zagrebu. Maršal su autorski band koji svira beskompromisni, ali i emotivni hard rock. Njihov prvi album "Revolt" dobio je sjajne kritike, priskrbio bandu fanove, svirke u inozemstvu i nastup na festivalu.

EPICENTAR je mladi band iz Jadranova i mada su njegovi članovi već u poznim godinama sviraju opasno žestoki rock'n'roll, hard rock, metal. Vlastite kompozicije na hrvatskom i engleskom jeziku donijele su im prva mjesta na demo top listama i nastup na Biggest little rock festivalu.

promo girl // 10/05/2014

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*