home > najawa > Distune vam predstavlja: PROGRAM JESEN/ZIMA 2013., Rijeka

kontakt | search |

Distune vam predstavlja: PROGRAM JESEN/ZIMA 2013., Rijeka

Distune vam predstavlja...



PROGRAM JESEN/ZIMA 2013.

[  ]

Prvog dana jeseni očekuje nas jedinstveni glazbeni doživljaj; u Rijeku po prvi puta dolazi Chrysta Bell, pjevačica, autorica, zabavljačica, model i muza slavnog redatelja Davida Lyncha. Chrysta iza sebe ima dugogodišnje glazbeno iskustvo, surađivala je s imenima poput Willie Nelsona, Briana Setzera i Donovana, ali upravo se s Davidom Lynchom dogodio glazbeni klik koji je definirao Chrystin umjetnički identitet te ju približio široj publici.

Koncert Chrystae Bell zakazan je za ponedjeljak, 23.09. i to na brodu Marina.



Mjesec listopad donosi nam nastavak programa pod nazivom Epic problem.

Peto izdanje sadržajno možemo opisati kao; ekskluzivnu kombinaciju sulude svirke začinjene promocijama novih albuma!

White Hills, njujorški bend majstora psihodeličnog space/noise/indie-rocka nakon uspješnih turneja prvo s Kylesom i Blood Ceremony te netom završene s legandarnim The Cult dolaze i u Rijeku.

"So You Are… So You'll Be" naziv je njihovog sedmog albuma izdanog za Thrill Jockey Records ovog ljeta, a osim sviranja i snimanja White Hillse iščekujemo i u najnovijem filmskom uradku Jima Jarmuscha.

Uz njih tu su i jedni od najvećih glazbenih eksperimentatora u Hrvatskoj, riječki Hesus Attor.

Oštro, uzbudljivo zbunjujuće i barokno atributi su netom izašlog "Pardona", novog albuma kojeg ujedno i koncertno promoviraju.

Nizozemski duo Dead Neanderthals koji čine saksofonist i bubnjar išamarat će vas svojim novim valom nizozemskog heavy jazz-a. Zajedno s one man bendom Nickom Millevoi iz USA čine završnu glazuru Epic problema #5 koja je najavljena za petak 04.10. u Palachu!



Sredina mjeseca rezervirana je za plesni ritam u vidu newwave/indie/post-punk kombinacije.

Koncertno najaktivniji makedonski band Bernays Propaganda Evropu redovito prolaze uzduž i poprijeko.Zadnji album "Zabraneta planeta" kritičari proglašavaju najzrelijim i najboljim dosad, a riječka publika uvjeriti će se u to srijedu,16.10. u Palachu. Društvo im pravi Monozid, trojac iz Lepiziga, sjajan bonus track za newwave postpunk večer.



Djeca Santiaga odakle dolaze, Ives Sepulveda i Manuel Parra, ili jednostavno The Holydrug cuople u sklopu evropske turneje promoviraju svoj prvijenac naziva "Noctuary". Lebdeći blues-y zvuk koji je zaogrnut repetitivnim gitarama, bubnjem i vokalima, hipnotizirajuće djeluje na slušatelja i privlači ga na svoje grudi gustim slojevima melodije. Riječko mantranje zakazano je za srijedu 06.11.



Poseban gost ove sezone nam je Ravish Momin priznati i učeni udaraljkaš,bubnjar koji zajedno s Rick Parkerom čini duo Tarana. Sjajan je to spoj udaraljki / trombona pojačan s elektroničkim elementima/sampleovima. Utjecaj indijske glazbene tradicije (Ravish je rođen u Mumbaiu) Tarana vješto "prebacuje" staro u novo. I da Ravish Momin udarljkaš je kolumbijske pop zvijezde Shakirae.



Najveseliji mjesec u godini, prosinac, otvaramo s gostovanjem legendarne Jarboe (ex-Swans). Ovoga puta biti će to akustični koncert, a Jarboe prati P. Emerson Williams multimedijalni umjetnik, glazbenik (bendovi Choronzon, Veil Of Thorns, kkoagulaa,) pisac,ilustrator...mjesto radnje brod Marina, a datum, nedjelja 01.12.



Godinu zaokružujemo u plesnom ritmu kojeg nam spremaju kanadski Pick A Piper.Spomemo li da je riječ o projektu glazbenika i producenta, Brad Webera (bubnjara utjecajnih Caribou) uz malu pomoć od puno prijatelja, ljubiteljima glazbe biti će dovoljno.

Naravno radi se o jedinom nastupu ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji!

Plesni petak, 06.12.!



I to bi bilo to.....a možda se ugura još netko...



p.s. ulaznice u pretprodaji za svaki navedeni program moguće je kupiti u Dallas music shop Rijeka (Splitska 2a), a od ove sezone tu je i on-line kupovina preko sustava Entrio.hr

Program su podržali: Grad Rijeka-odjel za kulturu, Ministarstvo kulutre RH, Hrvatski ferijalni i hostelski savez, Kvarner Vienna Insurance Group d.d., Jazz Promotions Rijeka, Glazbeni centar Rijeka.

distune promotion // 18/09/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

| 22/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*