home > najawa > Valhalla - Hellcats (Slo) + InnerGate (Hr) + AngelSeed (Hr) + Agharti (Hr) @ Močvara, Zagreb, 26/10/2013

kontakt | search |

Valhalla - Hellcats (Slo) + InnerGate (Hr) + AngelSeed (Hr) + Agharti (Hr) @ Močvara, Zagreb, 26/10/2013

VALHALLA - heavy metal party by DJ Lawless & DJ Kneža

HELLCATS (all female heavy metal - Ljubljana)
INNERGATE (progressive/heavy metal - Zagreb)
ANGELSEED (gothic/thrash/power metal - Zagreb)
AGHARTI (symphonic/alternative metal - Zagreb/Samobor)

Nakon 3 vrlo uspješna eventa koja smo organizirali ove godine u Močvari, sada se okrećemo novom, jesenskom izdanju Valhalle! Valhalla je heavy/power metal party koji se održava od davne 2008. godine. Tradicija je započeta u kultnom metal baru Runa. Zbog velikog interesa party se preselio u bar Dobar Zvuk, zatim u klub Željezničar i sada na novu lokaciju - legendarni zagrebački alternativni klub Močvara. Nastavljajući dobru tradiciju, zadnje listopadske subote dovodimo vam 4 vrhunska metal benda! Po običaju, pripremili smo vam i nagradnu igru, super žestoku slušaonu nakon koncerta i obilje zabave i dobrog društva. ! Prije, između i nakon bendova, dodatno će vas zagrijavati DJ Lawless & DJ Kneža, koji će vam puštati glazbeni mix na kojem ćete moći čuti junake heavy i power metala kao što su Hammerfall, Helloween, Stratovarius, Blind Guardian, Iron Maiden, Manowar, Metallica, Saxon, Edguy, Black Sabbath, Lost Horizon, Running Wild, Iced Earth, Rhapsody Of Fire, Sabaton, Grave Digger, DragonForce, Gamma Ray, Ronnie James Dio, Avantasia te ostale dobre zvukove brzih bubnjeva, melodičnih solaža i moćnih vokala. Dođite, uživajte, pjevajte i zabavljajte se te sudjelujte u stvaranju magične metal atmosfere!
[  ]

HELLCATS (all female heavy metal - Ljubljana)
http://www.hellcats.eu/
https://www.facebook.com/hellcats.si
Povijest ženskog heavy metal benda Hellcats počinje 2006. godine, kada su prvi put nastupile pred domaćom, slovenskom publikom u ambijentu dvoraca Kodeljevo u Ljubljani. A tada počinje i povijest ženskog heavy metala u Sloveniji. Bend su osnovale dvije sestre, Saša i Sonja Zagorc, koje su ujedno i autorice glazbe i tekstova. Hellcats su dokaz da su visoke pete i metal glazba i više nego dobra kombinacija, što također potvrđuju i odlične reakcije publike. Od mnogobrojnih nastupa izdvojit ćemo da su čak dva puta nastupile na Metalcamp festivalu u Tolminu i na Viva la Pola festivalu, te održale turneju po Rusiji gdje su nastupale kao headlineri. Trenutno su završile sa snimanjem materijala za novi album, koji će izaći u listopadu 2013. Hellcats vas pozivaju na svoj premijerni zagrebački koncert i obećavaju vam vrhunski provod!



INNERGATE (progressive/heavy metal - Zagreb)
https://www.facebook.com/InnerGateBand
Zvuk ovoga benda može se opisati kao posebna kombinacija heavy metal glazbe, thrasha, progressivea te još ponekih metal prizvuka koji njihovu glazbu čine svježom i zanimljivom slušateljstvu, uz specifičan, emotivan, a opet moćan ženski vokal. Innergate je snimio 11 pjesama koje čine njihov prvi studijski album nazvan Innergate, izdan početkom 2012. godine. Do sada su dijelili stage s velikanima svjetske metal scene, bendovima kao što su Exodus, Suicidal Angels, Thunderbolt te su dio projekta "United Bands vs Crowd", koji čini ambiciozna metal karavana 6 zagrebačkih bendova koji putuju diljem regije i promoviraju svoju metal glazbu. Trenutno pišu materijal za svoj novi EP koji planiraju izdati do kraja godine. InnerGate vas pozivaju na Valhallu jer vas očekuje nezaboravni koncert!



ANGELSEED (gothic/thrash/power metal - Zagreb)
https://www.facebook.com/pages/AngelSeed/82251250173
Metal bend AngelSeed nastao je iz legendarnog zagrebačkog thrash metal benda Drinking Skull. Bend čine šestero darovitih glazbenika na čelu s pjevačicom Larom, koja plijeni pažnju ne samo snagom i rasponom svog vokala, već i svojom atraktivnom pojavom. Njihov glazbeni izričaj odlikuje kombiniracija goth-lirike, aranžiranje dionica u klasično-glazbenoj izvedbi (gudala, zborovi), pa i uporaba folk instrumenata (frule). Za potrebe snimanja albuma, čije izdavanje se očekuje najesen, proveli su mjesec i pol dana u Švedskoj i mnogo radnih sati u svom studiju u Samoboru. Tekstovi su odraz njihovih misli i stavova prema životu i smrti, ljubavi, idolima, željama, savjesti, ali i slabostima svojstvenih svakom pojedincu. Kroz poveznicu s fantazijom, koja uključuje razne likove, ali i svjetove iz paralelnih dimenzija, slušatelju omogućuju stvaranje vlastite zbilje. Ovu jedinstvenu kombinaciju raznolikih utjecaja imat ćete prilike čuti i vidjeti na Valhalli!



AGHARTI (symphonic/alternative metal - Zagreb/Samobor)
http://www.agharti.eu/
https://www.facebook.com/aghartiband
Bend je nastao u proljeće 2009. godine okupljanjem današnje postave. Kao posljedica različitih glazbenih utjecaja na članove, koji se kreću u rasponu od grungea i rocka pa do metala, Agharti ima zvuk koji spaja više žanrova te ga nije lako klasificirati. U proljeće 2010. godine Agharti je predstavio prvi demo album '...thoughts of a sleepless night...' koji se sastoji od 12 pjesama, od kojih se neke još uvijek mogu čuti live. Od njihovih važnijih nastupa treba izdvojiti Metalcamp festival u Sloveniji, Metalfest u Zadru te nastup kao predgrupa nizozemskom symphonic metal bendu Epica. Na ljeto 2012. potpisali su ugovor s talijanskom diskografskom kućom Wormholedeath records, a listopad su proveli u Italiji snimajući svoj prvi studijski album pod nazivom 'Change', koji se sastoji od 13 pjesama. Agharti vas pozivaju na svoj koncert na kojem će vas razvaliti svojom jedinstvenom glazbom!



U sklopu Valhalle održati će se promocija najvećeg metal festivala na našim prostorima - Metaldaysa (20.07.-26.07.2014., Tolmin, Slovenija). Održat će se i promocija novog albuma power metal nada, Powerwolfa - Preachers Of The Night. Bend u subotu, 16.11., dolazi zapaliti Ljubljanu, tako da je ovo ujedno i warm up party za taj koncert.

Valhalla 26.10. running order!

21:00-22:00 - Powerwolf "Preachers Of The Night" - promocija albuma
22:00-22:40 - Agharti
22:55-23:35 - AngelSeed
23:50-00:30 - InnerGate
00:45-02:00 - Hellcats
02:00-05:00 - heavy metal party by DJ Lawless & DJ Kneža

Valhalla nagradna igra!

Prvih 200 ljudi koji kupe ulaznicu za Valhallu sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj dijelimo vrijednu festivalsku ulaznicu za Metaldays 2014 (do sada potvrđeni Amorphis, My Dying Bride, Obituary, Grave...). Maldoror će ustupiti vrijedno iznenađenje u nagradnoj igri koje ćemo objaviti naknadno!

Vidimo se u Močvari - stay metal!

Upad: 20kn (od 21h, na ulazu u klub)

Valhalla facebook event

promo guy // 20/10/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*