home > najawa > SummerJam @ KSET, Zagreb, 25/07/2013

kontakt | search |

SummerJam @ KSET, Zagreb, 25/07/2013

Činjenica da ljeto u Zagrebu može biti dosadnije od Ruže Vjetrova nagnala nas je da za sve vas koji ste zaglibili u metropoli napravimo jedan mali festival. Poanta je prvenstveno druženje i odlična glazba koju će isporučiti ovo šaroliko društvo. Tako će posjetitelje čekati ledeno i medeno piće dobrodošlice. ;)

Ulaz je od 17:30 sati, a koncert Nine Romić počinje u 19:00 i odvijat će se na otvorenom. Posjetitelji prvog Terranea sjetit će se kako je dobar štimung napravila tog ljetnog popodneva u Šibeniku, i veselimo se chillanju uz pivicu i njene pjesme. Nakon Nine, koncerti će se odvijati u svježe (ne)klimatiziranom KSET-u. Ovaj dio programa otvaraju Go No Go, bend sastavljen od starih i iskusnih lisaca i jedne lisice, koji će vam navući smješak na lice i zanjihati vaše znojne kukove. Poslije ovih veseljaka dolaze Joe 4, noise barabe bez dlake na jeziku i žici, bend vrlo hvaljen od strane kritike i publike. Parasol Caravan je pak skupina austrijskih mladića koji možda izgledaju kao Bečki dječaci no isporučuju pravi bezobrazni rock'n'roll. Dolaze samo dan nakon nastupa na Metal Days u Tolminu, najboljem metal festivalu južno od Čakovca. Ovu opuštenu ljetnu noć zatvaraju još jedni stari lisci, Killed A Fox. Tko ih ne zna, skupo bi ih platio, a pritom bi ih platio manje nego što zaista vrijede. Odlična ekipa i odličan bend za kraj ovog lijepog druženja u KSET-u.
[  ]

Go No Go

Go No Go su započeli kao istinski "side project" sa svim prednostima koje takav koncept banda donosi - entuzijazmom, idejnom svježinom i neopterećenošću u stvaranju i prezentiranju vlastite glazbe. Nastali kao rezultat prijateljstva i glazbenog pobratimstva između Tomislava Šnidarića, gitariste i vokala jednog od najuzbudljivijih hrvatskih indie bandova Ruiza (prije toga svirao u Untold i Yes Pes) i Zdravka Šavora, danas gitariste zagrebačkog punk benda Kipera, a prije toga čitavog niza underground uzdanica (spomenimo Garage Monsters i Paruziju). Kolektiv zaokružuju basistica Ivana V. koja je u proteklim godinama bila aktivna u čitavom nizu bandova (spomenimo Don't Mess With Texas i Mutual Of Omaha) te bivši Ruizov i aktualni EB&HH bubnjar Janko Kezele. U prvoj postavi benda bubnjao je Goran Andrijanić, koji je još sredinom 1990-ih svirao u jednom od tada koncertno najaktivnijih i najperspektivnijih indie rock bendova u zemlji Brassnecku. On je svoj doprinos dao na prvom izdanju "First" te u osmišljavanju polovice materijala nadolazećeg izdanja.
Okupljeni u listopadu 2011., u nepuna dva mjeseca Go No Go je napravio, uvježbao i snimio materijal od pet pjesama koje je ubrzo objavljen kao EP "First" za Geenger records. Pjesme su snimljene u dvodnevnom sessionu u zagrebačkom studiju Monster uz pomoć "kućnog" snimatelja Maria Merđana, a potom poslane na miks Marku Kalčiću, basistu Ruiza i jednom od najkvalitenijih glazbenih producenata nove generacije koji je zaslužan za zvučnu sliku najnovijih i hvaljenih uradaka bandova poput Erotic Biljan And His Heretics-a, Gustafa, Grette i Gatuza. Glazbeno, materijal odražava nadahnutost estetski srodnim pojavama u rock muzici te se mogu čuti utjecaji kvalitetnog gitarističkog indie zvuka iz različitih vremena - od starijih kultnih bendova poput Dinosaur Jr.-a, Superchunka ili Fugazija do novijih poput At The Drive In-a ili Weezera.
Go No Go trenutačno snimaju nove pjesme i planiraju svirati kada i gdje god im se za to ukaže prigoda.

Joe 4

Noise rock je oduvijek bio cijenjen na hrvatskoj underground sceni, iako bi se broj bendova koji su ga svirali od osamdesetih naovamo jedva mogao nabrojati na prste obje ruke. Hrvatski pristup noise rocku je zasigurno bio pod utjecajem najvećih imena žanra, ali bilo je tu i dosta inovativnosti. Sjetimo se samo bendova kao što su Sexa, Gone Bald ili Why Stakla? i kultnog statusa kojeg su postigli. Većina tih bendova je odavno nestala sa scene, ali samo kako bi napravili mjesta za Joe 4, koji nastavljaju njihovu tradiciju.

Nakon jako hvaljenog 10" EP-a Enola Gay izdanog 2011. za Whosbrain Records, Joe 4 su spakirali stvari i odradili dvadesetodnevnu europsku turneju, nakon koje su uslijedili bezbrojni koncerti u Hrvatskoj i regiji. Vratili su se žešći, prljaviji i bijesniji, i sve to pretočili u svoje novo izdanje. Njegov sin nam donosi deset gadnih, žuči natopljenih pjesama mržnje, klanja i uništavanja. Joe 4 su upotrijebili svoj prokušani recept s prvog izdanja, i postigli da Njegov sin zvuči savršeno oštro i punk-rockerski. Gnjevna isprepletenost gitare, basa i bubnjeva napada uši postojanim ritmom i melodijskim prijelazima, i ispunjava slušatelja osjećajem bespomoćnosti pred ubojitim, nezaustavljivim zvučnim napadom.

Album je snimio i miksao Steve Albini u studenom 2011. u roku od tri dana. Sve je urađeno u potpuno analognom okruženju i snimljeno direktno na traku u Oxygen Recording Studiju u Italiji, a mastering je odradio Bob Weston. Omot albuma potpisuje izvjesni "Guy With A PC", koji je uspio dati jedno sasvim novo značenje Goyinom Saturnu koji proždire svojeg sina. Album će biti izdan na lijepom debelom vinilu u jesen 2012. za Geenger Records, Whosbrain Records (Luksemburg) i Fidel Bastro (Njemačka).

Ako volite bendove kao što su Shellac, Tar, Janitor Joe ili The Jesus Lizard, znate što vam je činiti. Ako ne, sada je pravo vrijeme da iz svoje kolekcije izbacite nepotrebne gluposti i napravite mjesta za Njegovog sina.

Killed a Fox

Bend čije ime nema nikakve veze s ubijanjem lisica, ili bilo kojih drugih životinja, izniknuo je prije par godina kao dobrodošlo i iznimno zanimljivo pojačanje alternativnoj sceni. Nakon dvije godine nastupa po Hrvatskoj i okolici, bend je 2009. godine snimio svoj debitantski album ''Fluorescence'' i dijelio pozornicu s istinskim velikanima kao što su ''Orange Goblin'' (UK) i ''Karma To Burn'' (USA). Njihov glazbeni identitet leži negdje između alternativnog metala, psihodeličnog i stoner rocka, s iznimnim osjećajem za čvrstinu ritma i melodije. Dodajmo tome još i odličan ''sweat no matter what'' stav i dobili ste bend koji uživo baca u trans i sebe i publiku.

Nina Romić

Nina Romić je kantutorica iz Zagreba, a svoje pjesme sklada i izvodi uz pratnju akustične gitare.Svoj prvi EP snimila je 2006. u suradnji s dubrovačkomgrupom Izae. 2007. započinje suradnju i s Dunjom Knebl, a 2008. je snimljen zajednički album "Dođe Božić, oj koledo".Također, česti je gost i počasni
član ethno-doom grupe[S.o.M.].

Godine 2010. izdaje prvi samostalni album nazvan "Daljine", koji je pobrojnim recenzijama svrstan u 5 najboljih domaćih albuma te godine. Naovom albumu do punog izražaja dolazi glazba bazirana na autorskim, noautentičnim i iskrenim a-capella napjevima. U njima dionice vokala i akustične gitare čine okosnicu, dok prateće dionice električne gitare,klavijatura, harmonike i drugih instrumenata tu glazbu nadograđuju naglašavajući njenu atmosferičnost, ponekad i melankoličnost, povremeno i dodajući element psihodeličnosti, no uvijek uz istančani minimalistički pristup i u skladu s izvornim Ninim akustičnim folk-zvukom. Uz autorski materijal, na albumu se nalazi i tradicionalna pjesma "Zvira voda". Iste godine sudjeluje na kompilaciji "Ritam&Riff" na kojoj su se našla i najveća glazbena imena ovih prostora sa pjesmom "Tajna" Ane Brnardić.

Godine 2012. izlazi i drugi Ninin samostalni album nazvan "Ptice". Osim novog materijala koji i opet uključuje jedan tradicionalni napjev "Ruža", ovaj album donosi i novi instrument -
bubanj. Karakter ovih pjesama drugačiji je, zvuk je konkretniji i izražajniji, no nipošto pretenciozan i uvijek dosljedan Nininoj izravnosti i jednostavnosti.

Nina Romić nastupa s pratećim glazbenicima Damjanom Čakmakom na električnoj gitari, Fredericom Langeom na klavijaurama i harmonici, Ivicom Antunovićem na bass gitari, Ivanom Lulić kao back vokalom te Petrom Cvahteom na bubnju.

Parasol Caravan

Ove rock čerge su zvučna kopilad Black Stone Cherry-a i Kyussa-a s neprekidnim grooveovima, masnim gitarama te izletima pshodelije. Od kraja 2009. Ova četvorka roka stejđeve diljem Europe slaveći pritom svoje idole iz prošlosti bez gubitka dodira sa sadašnjosti. Dođite u Kset i vaši vratovi neće biti pošteđeni, a vokal natopljen viskijem uvući će vam se pod kožu. Do sada su snimili EP pod nazivom Use the Fuzz a trenutno su u fazi snimanja albuma. Dolaze nam samo dan nakon rasturanja matalaca na Metal Days u Tolminu.

Ulaz se otvara u 17:30h. Cijena ulaznice je 20 kn.
Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn)

promo guy // 19/07/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*