home > najawa > TAM-TAM FESTIVAL @ SUĆURAJ, OTOK HVAR 03/08/12

kontakt | search |

TAM-TAM FESTIVAL @ SUĆURAJ, OTOK HVAR 03/08/12

Po prvi puta ove godine na istočnom rtu otoka Hvara u Sućurju održat će se jednodnevni koncert znakovitog imena "TAM-TAM festival". Koncert će se održati dana 3. kolovoza na nogometnom igralištu u Sućurju. Ulaz je besplatan, a cijeli koncert se uspio organizirat ogromnim entuzijazmom nekoliko lokalnih ljubitelja muzike i dobrom voljom i željom za kvalitetnom zabavom bandova koji će nastupiti na ovom nimalo konvencionalnom festivalu. Do Sućurja se dolazi nakon pola sata vožnje trajektom iz mjesta Drvenik koje se nalazi 30 km južno od Makarske.

www.sucuraj.com

GORIBOR

Priča o srpskom bendu Goribor i njihovom uspjehu u Hrvatskoj zasigurno je jedna od najzanimljivijih i najnevjerojatnijih glazbenih priča ispričana na ovim prostorima u posljednjih podosta godina. Osnovani u rudarskom Boru, suočeni sa socijalnom nepravdom, beznađem i krahom kulturnih i ljudskih vrijednosti, nepriznati i necijenjeni u vlastitoj domovini, dugo su krčili svoj put na glazbenoj sceni. Sve dok, po tko zna koji put, ulogu bagera nije preuzeo legendarni Zdenko Franjić objavljivanjem njihovih radova na svojoj kultnoj etiketi 'Slušaj najglasnije'.

Sramežljivi šapat o bendu koji će uskoro zagospodariti rock scenom polako je prerastao u sve jasniji govor, a nakon nastupa na pulskom Art&Music festivalu više ništa nije bilo isto. Vrhunac svega predstavlja objavljivanje službenog debi albuma od strane Dancing Beara koji, kao rijetko što, ujedinjuje hrvatske glazbene kritičare koji se nadmeću u veličanju ovog benda i njihovog trip-hop blueserskog izričaja. Legenda kaže da su od Goribor albuma bolji jedino njihovi koncertni nastupi te stoga nikako ne propustite priliku da posvjedočite bendu kojeg mnogi već danas smatraju vrhuncem post-YU rock scene.
http://www.facebook.com/pages/Goribor/289100010379
[  ]

STUTTGART ONLINE
Grupa Stuttgart Online postoji od 2006. godine, a web magazin Popboks ih proglašava najboljim debitantima 2007. godine. Prvi album, "Radost svakom domaćinstvu" snimaju tijekom 2009. godine u beogradskom studiju Digimedia sa producentom Borisom Mladenovićem i objavljuju iste godine za izdavačku kuću 'Odličan hrčak'. U međuvremenu grupa je održala veliki broj nastupa u Srbiji i regiji, a njihovi singlovi su se više puta nalazili na relevantnim domaćim radio i TV listama.

"Prava stvar" je ime novog, drugog po redu albuma koji je snimljen tokom 2011. godine i ovog puta u studiju Digimedia, s producentom Borisom Mladenovićem. Album sadrži 11 novih pjesama i predstavlja, po riječima autora, punokrvnu rock'n'roll ploču sa velikim brojem budućih hitova.
www.facebook.com/stuttgartonline.bend

VLASTA POPIĆ
Vlasta Popić je punk rock bend iz Varaždina. Postoje od kraja 2007., no tek krajem 2009. počinje njihovo zapaženije djelovanje izvan Varaždina. Ubrzo izdaju EP Najjača ultimativna mašina za ubijanje, nakon kojeg osvajaju 2. mjesto na HGF-u i u konkurenciji od 370 bendova iz cijele regije ulaze u finale Jelen Demofesta.
Kombinacijom sirove energije, originalnih tekstova, britrock riffova i noise dionica čine pravo osvježenje na sceni, te su početkom 2011. proglašeni demo bendom godine po izboru publike na portalu terapija.net. Ubrzo slijede zapaženi koncerti u Galeriji SC-a s Repetitorom, Močvari s Goriborom i Atriju&TD-a s Hemendexima koji biva proglašen domaćim koncertom godine od strane kritičara na portalu www.terapija.net.
vlastapopic.bandcamp.com

DISCOPATH
Freak disco sastav koji svojim kompozicijama velica don Kacunka, njeznu stranu splitskog gradonacelnika i bori se za uvođenje jodlanja na dinarskom pojasu. Uzori su im Village People, Ministry i popularni Jole. Ujedno su clanovi terapijske zajednice osoba lijecenih od bunike te u cilju ozdravljenja kombiniraju disco, gitare, elektroniku i jodlanje.

www.discopath.net

ZELENA TEA
Indie rock band iz Sućurja na otoku Hvaru, spremaju se za izdavanje prvog demo albuma. Do sada nastupali na festivalu " 7 jezera" i festivalu "Od 2 do 2" u Pločama pod imenom One Happy Hello. Redoviti gosti svih glazbenih događanja u Sućurju i organizatori ovog cijelokupnog događaja.

DJ JURI PAIK
Juri Paik (Incognito Project) rođen u Splitu (Hrvatska). Na nagovor prijatelja odlazi u legendarni klub "Up and Down" gdje se po prvi put susreće sa elektronskom glazbom. Iako je do tada bio malo skeptičan prema takvoj vrsti glazbe, jer je u tom periodu svirao u punk bendu "Zakon kolta", svoj posjet tom klubu doživljava kao prekretnicu u glazbenoj karijeri. Nedugo nakon toga napušta bend, i kupuje dj opremu. Nakon napornog i dugotrajnog vježbanja te skupljanja novih ploča bilježi prvi nastup u klubu "Stella" u Splitu. Njegov rad i talent su prepoznali članovi "Incognito Projecta" te od tada sudjeluje na gotovo svim projektima u njihovoj organizaciji (electrofunk festival, friends to friends, new comers...) Osim dj-inga Juri se posvetio i producentskom radu te sa prijateljem Tristy Neshom (Inaf) osniva mini): studio. Nakon promo cd-a "Pussyhunt" sljede izdanja na etiketama Missile (Bruce in da back:Inaf + Juri Paik vs Alex S) i C-electronic (Tristy Nesh Juri Paik - Hot baby and bad erection; Tristy Nesh and Juri Paik: Chipi-Rock your body rmx) Stilski neograničen, uglavnom je to fuzija electrohousa, electra, minimala i techna spojena u jednu energičnu i plesnu cjelinu s posebno izraženim osjećajem za dancefloor. Od nedavno nastupa s novom tehnologijom za dj miksanje, Traktor scratch pro.
http://soundcloud.com/juri-paik

promo guy // 26/07/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net
  • 21/04/2024 | zg, močvara
    rusko crno gvožđe
    -------------------
    grima (rus)
    ultar (rus)
  • 23/04/2024 | zg, tvornica
    godspeed you! black emperor
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*