home > najawa > PRESSANT + PLAN 9 IZ SVEMIRA + FINSKA + BREAK DA RULES @ Tvornica, Mali pogon, 16/06/2012

kontakt | search |

PRESSANT + PLAN 9 IZ SVEMIRA + FINSKA + BREAK DA RULES @ Tvornica, Mali pogon, 16/06/2012

Žanrovske kombinacije, nedefirnirani stilovi i hibridne mutacije. Od post-progressive rocka preko industriala do math i noise rocka. Progresivni pristupi glazbi uz pomno osmišljene skladbe. Sve to i mnogo više ćete imati priliku čuti uz odlične bendove Pressant, Finska i Plan 9 Iz Svemira.

Ljubitelji hibridnih žanrova, ali i moćnog zvuka, snažnog groovea i alter rocka ovaj koncert ne bi trebali propustiti. Sad, da biste dobili bolji uvid o čemu se radi, eto ispod kratke biografije i linkove od spomenutih bendova. Kao što ćete vidjeti i čuti, glazba ovih izvođača nikog neće ostaviti ravnodušnim.

PRESSANT

Večer će biti obilježena izvrsnim progressive-industrial rock bendom Pressant. Ovaj sastav je imao već mnogo odličnih nastupa od kojih možemo izdvojiti onaj u Ksetu gdje su dobro zagrijali publiku za odličan electro-akustik bend Vuneny. Ovog puta ćemo moći ćuti i nove skladbe Pressanta u kojima se osjećaju pojačani kanali elektronike koja uz repetitivne rifove gitare i metronomski točan bubanj dodaje višedimenzionalnost ovom i više nego solidnom alter-rock bendu.. I još nekoliko kratkih crtica o bendu kao i linkovi na njihove uradke neće biti na odmet dodati opisu ovog veoma interesantnog trojca.

Pressant je križevački progressive rock sastav koji je početkom 2011 dovršio svoj prvi album Take It Or Leave It. Mlada krv koja poput Waitapua, Bamwisea, Bilka ili ABOP-a snažno prkosi copy/paste situaciji na domaćoj underground/independent sceni. Hibrid industrijalne elektronike, post i prog rocka koji su dijelili stage sa eminentim imenima alter rock scene poput Ruiza ili Vunenyh itd. Toplo preporučujemo svima koji vjeruju da postoji nada: dođite na ovu svirku kako bi uhvatili nastup izvrsnog Pressanta.

PLAN 9 IZ SVEMIRA

PLAN 9 IZ SVEMIRA je nakupina bjelančevina i slobodnih molekula koje na okupu drži misteriozna energija koju emitiraju vanzemaljske bazne stanice sa tamne strane mjeseca.

PLAN 9 IZ SVEMIRA je elementarna nepogoda koja drskim i bezobraznim ritmovima pobuđuje najdublje skrivene porive Vašeg perifernog živčanog sustava.

PLAN 9 IZ SVEMIRA je masovna hipnoza koja prodire u najmračnije kutke uma a provodi se bombardiranjem ušnih resica vanzemaljskim zvucima.

PLAN 9 IZ SVEMIRA je način preuzimanja kontrole nad ljudskim tijelima.

PLAN 9 IZ SVEMIRA je iznenađenje, nevjerica i šok.

PLAN 9 IZ SVEMIRA je bend koji u ovom obliku egzistira već dvije godine i sustavno radi na provedbi plana.

FINSKA

Mogli bi sad svašta piskarati o ovom inovativnom i veoma interesantnom bendu, no budući da postoji recenzija, uzet ćemo njen glavni dio koji će reći sve što je potrebno.
"Za razliku od nečega što bi se stilski pod samim prefiksom 'instrumentalni' moglo pretpostaviti da je riječ o post ili math-rocku, Finska je daleko pobjegla od suhoparnih klišeja i ponudila kompleksan izraz pun energije, eksperimenata, naboja, te raznolikih ideja i ritmova.

Uglavnom, riječ je o prilično intrigantnoj glazbenoj smjesi potkrijepljenoj sa elektronskom ambijentalnom pozadinom, a osnovicu čini mnoštvo riffova i solaža (čak i na basu) koje su vrhunski upregnute u fantastične melodije i improvizacijske bravure od kojih bi i pokojnom Zappi stao dah. Nešto manje bitno je da su materijal snimili u rekordnom vremenu kod Nikše, te da će po običaju, na žalost, ovaj sjajno potkovani svirački trojac ostati u domeni undergrounda budući da je ovakva glazba rijetko nailazila na neki širi auditorij koji se većinom zaustavljao na kompleksnosti progressive-rocka s kojim postoje neke podudarne crte."

Break Da Rules @ Tvornica, mali pogon w. Mogilla & robert radamant, 16.6.2012
Dame i gospodo, sa zadovoljstvom najavlujemo party u Tvornici na kojem ćete se moći razmahati na dubstep, breakbeat, glitch hop, d'n'b, electro, hip hop i još raznih mutacija breaks-bass žanrova. I ovog puta će se veterani hrvatske elektronske scene pobrinuti da toliko visoka cijena upada od 20 kn bude i više nego opravdana, ali i da ne nedostaje miris spaljenih mozgova od raznolikosti žanrova i pomno odabrane glazbe.
Lineup:
robert radamant (Urban Jungle, )
Mogilla (Urban Jungle)

16.6.12: Tvornica, Mali pogon. Upad: 20 kn, od 22:30 do 5 h.
Napomena: svaki clubber, ljubitelj kvalitetne elektronske mjuze ili jednostavno dobrog provoda ne bi smio propustiti ovaj party na kojem će nastupati neka od najzanimljivih imena domaće elektronsko-klupske scene. Dakle, see ya on da floor 
MOGILA (Urban Jungle,Zg,Hrv)

Mogila, dj i producent iz Zagreba kojeg su godine slušanja raznih tipova glazbenih smjerova oblikovale u svestranog i šarolikog izvođača. Zahvaljujuči tome polivalentan je dj i producent koji u svojoj produkciji i u setovima koristi najbolje od svega s naglaskom na Breakbeat/Drum&Bass/Dubstep ritmove. Cilj mu je potaknuti u ljudima razne emocije uz neizbježno mrdanje bokovima na plesnom podiju. Moglo ga se čuti na mjestima poput "Sirup", Zagreb, "Green Beats Town" u Zelini, "Juznjacka utjeha"- B.Voda, "Euphoria"- Vrsi, "Kriterion" i u još raznim drugim klubovima.

Link na produkciju Mogille:
http://soundcloud.com/mogiladj

robert radamant (Urban Jungle, Break Da Rules)
robert radamant, producent, Dj i promotor elektronske klupske mjuze je lik kojeg su godine produkcije i nastupanja odlikovale raznolikošću žanrova i miješanja više stilova. Prešavši cijelu bivšu jugu kao i dio" zapada", surađivao je sa mnogim kolegama sa egoboobits etikete (m.org, Hiram Abiff, Visitor Q), te sa raznim drugim izvođačima/crewovima (Confusion, Crobot Crew, Bassinvadersi, Trip To Zion, Lar Plur Lar, 48260…). U posljednje vrijeme dosta često surađuje sa spomenutom Confusion ekipom, jednom od najaktivnijih i najkvalitetnijih d'n'b-breaks-electronica ekipa ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Dijelio je pult sa Ben Ufom, LTJ Bukemom, MC Conradom, Dynamik Bass Systemom, Hot Cityjem, Onemanom i raznim drugim imenima sa svjetske breaks-bass scene. Bez sumnje jedna od zanimljivijih pojava na našoj, ali i stranoj klupskoj sceni. Kod ivozđenja najbitniji mu je groove, kompaktnost, snaga, dubina, putanja… Svega toga ima na nastupima roberta radamanta radi čega vam ne bude henganje za šankom glavna okupacija. A ako je, onda će vam se on pridružiti.

produkcija:
http://www.youtube.com/watch?v=nXX0uyGkgNU
http://soundcloud.com/robert-radamant/robert-radamant-kundun
setovi:
postechno, dubstep, minimal, breakbeat:
http://soundcloud.com/robert-radamant/robert-radamant-cyber-dina
glitch hop-breaks-elecronica:
http://soundcloud.com/robert-radamant/robert-radamant-breaks-hop

d'n'b:
http://soundcloud.com/robert-radamant/robert-radamant-dnb-trip2

promo guy // 14/06/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

| 22/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: OCEAN OF ANOTHER + SURVIVED BY NOTHING @ Vintage Industrial Bar, 24/04/2024

OCEAN OF ANOTHER + SURVIVED BY NOTHING @ Vintage Industrial Bar, 24/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*