home > najawa > SCHENGENFEST @ Vinica, SLO, 03-05/08/2012

kontakt | search |

SCHENGENFEST @ Vinica, SLO, 03-05/08/2012

SCHENGENFEST, koji je prošle godine oduševio preko 14 000 ljudi, ove godine od 3. - 5. kolovoza slavi svoj peti rođendan! Za okruglu godišnjicu odlučili su vam ponuditi još bolji provod pa se na ovogodišnjem popisu ovog slovenskog festivala nalaze "samo": Kaiser Chiefs, Leningrad Cowboys, Siddharta, Parov Stelar, Majke, Viza, Kawasaki 3p, Riblja Čorba, Golem, Tom Novy, Shapeshifters, Parni Valjak i mnogi drugi!

Malo slovensko mjesto Vinica, u blizini Karlovca, usred ljeta postat će okupljalište desetaka tisuća ljudi koji su morske čari odlučili zamijeniti prekrasnom prirodom uz rijeku Kupu, na samoj schengenskoj granici! Program festivala je svake godine sve bolji, a ovog se ljeta vraćaju još bolji i jači s odličnim gostima iz inozemstva na dvije pozornice. Festival traje ukupno tri dana, nudi prostor za kampiranje i niz popratnih sadržaja o kojima ćemo još izvještavati, a za sada je najvažnije da će rock pozornicu zadrmati Kaiser Chiefs, Leningrad Cowboys i Parov Stelar uz pojačanje izvrsnih regionalnih izvođača, dok će electro pozornica biti još veća i bolja nego prošle godine jer nastupaju house legende kao što su Tom Novy, Gramophondzie, Shapeshifters i Funkerman!

Ulaznice za SCHENGENFEST dostupne su u Hrvatskoj na svim prodajnim mjestima Eventima ili na www.eventim.hr po cijeni od 49 eur, a u velikoj akciji koja traje do 26.6. za cijenu od 5, dobit ćete 6 ulaznica! Prvi kontingent ulaznica za festival već je rasprodan.
[  ]

KAISER CHIEFS

Indie rock bend iz Leedsa na britanskoj sceni postoji od 1996. godine, a na Schengenfestu će predstaviti i pjesme s još uvijek aktualnog albuma "Future is Medieval", koji je izdan prošle godine, a koji je ove godine doživio reizdanje za američko tržište pod nazivom "Start the Revolution Without Me". U Hrvatskoj su bili dva puta - i oba puta oduševili nastupima te stekli veliku bazu obožavatelja.

LENINGRAD COWBOYS

Finski rock'n'roll bend, poznat po svojim duhovitim tekstovima i prepunim koncertima ali i po sarkastičnom humoru u kojem dotiču Sovjetski Savez, svemirski program i industriju. Pjesme su im prožete melodijama tradicionalnih ruskih pjesama u kojima se pojavljuje ritam polke, a nitko ne može ostati ravnodušan kad na pozornici ugleda grupu koju čini jedanaest "kauboja" i dvije "Lenjingradske dame"! Obradili su nekoliko hitova Led Zeppelina, The Beatlesa i Lynyrd Skynyrd. Nose ekstremne rockabillyjevske frizure i podjednako duge kaubojske čizmama. Oblače se u dorađene sovjetske odore, koje su u stilu poslijeratnog Sovjetskog Saveza okićene raznim medaljama. U njihovu obaveznu opremu spadaju i sunčane naočale. Niste ih doživjeli uživo? Nemogući su.

PAROV STELAR

Austrijski glazbenik i DJ koji nastupa s bendom, a na svjetskoj glazbenoj sceni se poput fantoma pojavio tijekom posljednjih nekoliko godina, stekavši poprilično veliku bazu fanova. Nedavno je rasprodao koncert u Kinu "Šiška". Njegov umjetnički rad je inspiriran retro stilom, tako da jazz, swing, pop i soul savršeno kombinira s vlastitim modernim beatovima. Kritičari su se složili da je nastup Parov Stelara uživo jedan od najimpresivnijih nastupa u elektronskoj glazbi u ovom trenutku u svijetu. Svaka predstava je jedinstvena te se na taj način razlikuje od prethodnih. Kako? Provjerite uživo na samo sat vremena od Zagreba!

VIZA

Grčko-armenska etno punk rock skupina iz Los Angelesa o čijoj se karijeri brine agencija glazbene ikone Serja Tankiana. Dobra "vizitka" zar ne? Infiltrirani su na globalnu glazbenu zanimljivim i žestokim rockom a na njihovim koncertima vlada sirova energija, vriskovi Istočne Europe i pustinja Bliskog istoka. U regiji ove godine nastupaju i na Sziget festivalu, no Schengenfest nam je ipak bliže.

Izvrstan inozemni line up upotpunit će regionalni izvođači iz Hrvatske, Srbije i Slovenije pa će na festivalu nastupiti i zagrebački punk-rock-ska kolektiv

Kawasaki 3p, Lollobrigida, Majke, plesni Leeloojamais i Sevdah Baby, slovenski rockeri Dan D i Big Foot Mama, Riblja čorba pa zanimljivi Golem, ekstravagantni slovenski reper Klemen Klemen i mnogi drugi!

promo girl // 29/05/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*