home > najawa > METALCORE FEŠTA @ Klub Attack!, 15/05/2012

kontakt | search |

METALCORE FEŠTA @ Klub Attack!, 15/05/2012

Vrata 19h, Koncert 20h, Upad 40 Kn u pretprodaji (Punkt 13, Ilica 14), 50 Kn na dan koncerta.

FOR THE FALLEN DREAMS (S.A.D.)
Američka metalcore atrakcija iz Michigana po prvi puta na ovim prostorima u sklopu svoje europske turneje dolazi i u naš mali grad. Nastali 2003. i usprkos poteškoćama sa držanjem stabilnog lineupa uspijeli su izdat tri albuma sa četvrtim u pripremi te odraditi bezbroj europskih i američkih turneja. Posljednja izdanja im je producirao Tom Denny poznatiji kao bivši gitarista A DAY TO REMEMBERA dok su turneje dijelili sa bendovima kao Parkway drive, A ghost inside, August burns red, Emmure i slično. Također slove kao koncertna atrakcija pa nemojte propustiti ovakvu priliku...

LIFE IN PERIL (Varaždin) - Koncertno najaktivniji varaždinski (a i puno šire ) metal/hardcore bend promovira svoj album prvijenac "Wings of perdition". Nastali početkom 2011. u slabih pola godine sviranja uspijeli su održati velik broj nastupa po cijeloj regiji te nekoliko većih headline te support gigova. Ove dane završavaju sa snimanjem svog prvog albuma, bukiraju europsku turneju te nestrpljivo očekuju reakciju ljudi na njihovu verziju melodičnog hardkora sa puno brejkova i kaotičnih spika. Na koncertu će se moći kupiti album po promotivnim cijenama isto kao i merch (majice, hoodies, kape itd.). Nemojte ovo propustiti jer ko zna kad će opet u Varaždin. NEMA BOGA !!!
[  ]

INTOHIMO (Švedska)
Post-metal bend koji si je napravio ime u europskoj turneji, djeleći pozornicu sa bendobima kao što su; Underoath, Architects and The Chariot.
Sastav je izdao svoj debi album " Failures, Failures, Failures & Hope " u 2007 i 2009 bend je izdao svoj drugi album " Us; The Hollows " (producirao ga je Simon Grenehed iz Blindside) koji je zauzeo 15. mjesto na Švedskoj top ljestvici.
U 2011 Bend je pozvan da nastupi na SXSW u Austinu, Texas, te nakon toga odlaze na turneju po Americi sa Švedskim legendama Blindside.
U zimi 2011/12 bend je uzeo pauzu od turneja i počeo raditi na svom novom albumu koji će se snimati u Outhouse Studios u Readingu sa John Mitchell-om (Architects, Funeral For A Friend, Enter Shikari).Album bi trebao izaći na jesen 2012. "

SCARRED BY BEAUTY (Danska)

Peteročlani bend iz Kopenhagena SCARRED BY BEAUTY je poznat po svojem eksperimentalnom zvuku, preko žanrova i istražuju granice između kaotičnog zaljubljena i melodične ljepote.
SCARRED BY BEAUTY su osnovali braća Dennis and Daniel Leszkowicz i njihov prijatelj iz djetinjstva Jonathan Albrechtsen (Ex Hatesphere). Njihov EP "We Swim" je osvojio na Danish Metal Awards 2009. Titulu "Talent godine".
Novi album od SCARRED BY BEAUTY po imenu "Sutra" prati stope njihovog ranije izdanog albuma "We Swim" i jasno pokazuje koliko je bend razvio nove aspekte svoje muzike
2010.godine SCARRED BY BEAUTY je odradio turneju po Danskoj i Europi. Osim toga su nastupali na SPOT festivalu i START festivalu. Svirali su kao predgrupa Gojiri u Kopenhagenu i Berlinu, se su djelili pozornicu sa mnogo bendova kao što su; Black Dahlia Murder, For the Fallen Dream, Sworn Enemy, Bury your Dead..

THE DEAD LAY WAITING (Engleska)

The Dead Lay Waiting su metalcore bend iz Swindona, Engleska. Potpisani ugovor imaju sa Rising Records (uk/eur) i Candelight (USA).
2010. godine su izdali debitantski album "We Rise", svirali su na Download festivalu i bili na turneji sa Trigger The Bloodshed po Europi i Ujedinjenom Kraljevstvu. Svirali su na Bloodstock 2008, Hammerfest 2009. Video za stvar "The Days I'm Gone" je trenutno na plejlisti Scuzz TV koji je postavio bend da preuzme show na scuzz-u.
2011. The Dead Lay Waiting su izdali drugi album pod imenom "almost Heaven". Taj album bio medijski pokriven na; Kerrang, Metal Hammer, Terrorizer, big cheese and Scuzz TV. Bili su nominirani za najbolju underground nagradu u metal hammer golden god's award, u konkurenciji sa Asking Alexandria, Watain and Clutch-om. The Dead Lay Waiting su svirali sa bendovima poput Soulfly, Nightwish, As I Lay Dying, Opeth, Napalm Death and Dimmu Borgir, Black Veil Brides.

2012. će biti bitna godina za The Dead Lay Waiting, jer izdaju mini album u Svibnju i na turneji su sa SCARRED BY BEAUTY u travnju i svibnju. Album "Almost Heaven" je izdan u americi 24.Siječnja kroz Candle Light Records.

CURSED BY VENDETTA (Zagreb)
Osnovani 2010. godine od strane prijatelja iz srednje i osnovne škole. Zvuk ovog benda mozemo poistovjetit sa zvukom bendova poput August Burns Reda, As i lay dyinga,Deez nutsa itd. U ožujku 2012. pripremaju izdati EP izdanje " Buried in The Sea" sa 5 pjesama. Imali su nekoliko manjih nastupa po Zagrebu ali ovo im je prva prava prilika da se pokazu u dobrom svijetlu izvan grada Zagreba. Držimo im fige.

promo guy // 11/05/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*