home > najawa > ROJC SHOWCASE #6 @ Podzemlje/K. Rojc, Pula, Croatia 23.&24.03.2012.

kontakt | search |

ROJC SHOWCASE #6 @ Podzemlje/K. Rojc, Pula, Croatia 23.&24.03.2012.

23.03.2012.

DUBstepKLUB:
MMMENIGA (Radikal Drum/Seasplash)
JAH PANTS (Pula)
SEASPLASH PULA CREW B2B

MMMENIGA (Radikal Drum/Seasplash, DJ set)
Valjda je bilo potrebno da svi bendovi s kojima je svirao stanu s radom (kao što je to slučaj u posljednjih godinu dana, uz naglasak na razlaz Radikal Dub Kolektiva), da bi konkretizirao svoje "Jebiga/Metniga" DJiranje s kojim se usputno bavi duži niz godina. Sve dublje poniranje u različite sfere muzičke produkcije trenutno mu ostavlja nedovoljno vremena za kvalitetnije zaživljavanje novih projekata, ali ništa manje ne uživa u sve češćim DJ nastupima, sa lagano naglašenim fetišem na 2 stvari: da umesto lupanja vlastitih ritmova koristi tuđe, i da za razliku od sedenja za bubnjevima po prvi put provodi vrijeme na stage-u stojeći. Jedan od pokretaca i rezidenta istoimenog zagrebackog clubbinga.

www.facebook.com/DUBstepKLUB
[  ]

24.03.2012.

Dancehall Klub:
BIG OZ & NINA DAVIS (Zagreb)
HOT IT UP DANCE CREW (Zagreb)
DJ COOL NAME (Zagreb) B
RADA SELECTA (Pula)

Big OZ (Zagreb)
Mario Ozmec bolje znan kao Big OZ aktivno pocinje snimati i nastupati 2007., kada se udruzio sa King Shango soundsystemom Nastupa u mnogim klubovima kao što su Havana Club (Zagreb),Masters (Zagreb) Sin city (Zagreb), Pauk (Zagreb), Bogaloo (Zagreb), Buddah bar (Rijeka), Dali bar (Zadar), Rojc (Pula), Boat partys (Zagreb), Legacy club (Zagreb), Medika (Zagreb), Ritz (Zagreb) i Tovarna Rog (Ljubljana, Slo), u sklopu Slovenia soundsystem conference. Svake godine nastupa na Fist art festivalu, rap poetičnim večerima i Rhyme festu u Zagrebu. Od vaznijih nastupa valja napomenuti da je sa Jah billom nastupao na koncertu legendarnog Lee Scratch Perrya u Zagrebu i isto tako na Outlook festivalu 2011 u Puli. Surađuje sa soundsystemima i dj-ima poput East rah man selecta, P- ting selecta, DJ Chill, Baba-K selecta,DJ Brc, Ras East selecta, DJ Verso, Countryman selecta, DJ Šakal von njoč, Jah Billah selecta, Ras sale I selecta, Naya selectress, DJ ćaj, Puppa Robbie, a od soundsystema sa King Shango soundsystemom, Bad gyals forward soundsystem, Dubsystem sound, Lar plur lar sound, itd. A od ostalih izvođaća sa Nina Davis, Stinky ranks, 2steppaz, Why not, Gera, Spinz itd.

Nina Davis (Zagreb)
Rođena 1988. u Rijeci, Nina je vjerojatno počela pjevati prije nego je progovorila. Tada su ljudi to počeli primjećivati te se dogodio prvi vrtićki debu u kojemu je pobijedila i otada se aktivno bavi pjevanjem:) Nastupala je na mnogim natjecanjima u osnovnoj i srednjoj školi na kojima je uvijek bila glavni vokal. Pjevala je s Putokazima jedno 4 godine, te tada shvatila da joj više leži soul, funk, dancehall i reggae stil pjevanja te je napustila grupu. Od tog vremena do danas, naučila je mnogo, pjevala mnogo i nastupala mnogo. Odlučila je početi snimati svoje stvari nakon što je snimila duete s frendovima reperima kojima su uvijek trebali refreni i backovi. Tako je počela sa r&b stilom i hip hopom no ubrzo je shvatila da odlično zvuči na reggae i dancehall podloge. Odradila show s Kingstonom prije godinu dana, tako je sve počelo. Snimala i nastupala s King Shango Soundom, nastupa s Lar Plur Larom kad god dobije priliku, snimila suradnje s Dennom Carvagliom, Jasonom i mladom MC Killah, a za beatove su zasad odgovorni Liquidator, Pushkone i naravno, dragi jamajkanski producenti koji su uvijek spremni na download suradnju:) Upravo to i voli u reggae kulturi, mogućnost prepjeva riddima te želju da ga učini boljim. To joj nerijetko i pođe za rukom. Ostanite zainteresirani za ovu mladu talentiranu damu, jer je ovo tek početak putovanja kojeg možete biti dio.

Hot It Up (Zagreb)
Plesnu skupinu Hot It Up čine četiri djevojke, iz različitih dijelova Hrvatske, bazirane u Zagrebu. Dosada su nastupale na eventima i festivalima u Hrvatskoj (Fistt Art Fest, Femme Attack, Buena Vista Social Club, Sirup, Seasplash festival) i inozemstvu (Da hip hop show - France). Njihov izbor glazbe je najbolje od dancehalla izravno s Jamajke, pa to možete očekivati i ovaj put, a što se tiče plesa, samo ime govori...Hot It Up!!!

DJ Cool Name (Zagreb)
DJ Cool Name je več četiri godine kao DJ aktivan u Lar Plur Lar Soundu, a zajedno s Medom (današnji član Balkan's Hi Fi-a) četiri je godine na radiju SC vodio i uređivao reggae emisiju Waddada Station. U svojoj je karijeri surađivao s mnogim poznatim imenima: Chip Fuom i DJ J. Princeom, Filipom Motovunskim, DJ Highgradeom, DJ P-Thingom, Kingston Soundom, King Shango Soundom, Brain Holidaysima, udrugom Dyalli, MC Oz, Nina Davis, Stinky Ranks, Selectress Jah Love i mnogim drugim sudionicima reggae i dancehall scene. U LPL Soundu se specijalizirao za JA scenu. Njegov je najdraži stil strictly dancehall s ponekim izletima u new roots i roots reggae. Od DJ Cool Name će nas iznenaditi s velikim kronološkim rasponom reggae glazbe, od najstarijih klasika pa do stvari za koje još niste niti čuli jer su izašle na sam dan partija.

Brada Selecta (Pula)
www.soundcloud.com/king_shango_sound
http://www.mixcloud.com/Brada/
Brada Selecta je dugogodišnji član King Shango Soundsystema. Muziku je počeo puštati 2005. godine. Od tada skupio je preko stotinjak nastupa na svim većim reggae festivalima i događajima u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni. Na nastupu od Brade možete ocekivati stilove kao što su roots reggae, dancehall, soca i bongo flava, te poneki mash up. Dosada je izbacio 5 mixtapeova, od kojih je zadnji Dancehall Vibes i možete ga naći na mixcloudu. Osim puštanja muzike, Brada se bavi remiksiranjem, produkcijom i snimanjem u Metamusic Produkciji i zaslužan je za mnoge pjesme od artista kao što su 2Steppaz, Big Oz, Nina Davis i Stinky Ranks. U 2010. zajedno sa Shugamanom i dvojcem 2Steppaz pokreće radio emisiju Pulap Reggae Station na Radio Puli, koju možete slušati svake nedelje u 21,00.

promo girl // 23/03/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*