home > najawa > ŠUMOVI PROTIV VALOVA (koncert) + DJ LABOSH + DJ NENAD BOROVIC @ Minus 3, Split

kontakt | search |

ŠUMOVI PROTIV VALOVA (koncert) + DJ LABOSH + DJ NENAD BOROVIC @ Minus 3, Split

Dodjite sutra u Minus 3 i dozivite glazbeni kolaz raznovrsnih glazbenih smjerova u rukama vrsnih muzicara, fonofila i DJeva. Samo za vase usi, samo za vase specijlane plesne korake koje ni ne znate da cuvate u sebi, u vasem omiljenom kulturnom sklonistu u Splitu - Minus3, pulsirat će & disati s Vama i kometima, fantasticni 'Šumovi protiv valova', a plesati s vama kuzerski duo DJ Labos i DJ Nenad Borovic. Tako ćete u istoj večeri imati prilike čuti od ambijentalnoe psy-experimentale, preko space funka, pa sve do french disca i zaboravljene filmske glazbe B produkcije druge polovice prošlog stoljeća. Uvjerit cete se koliko i te najluđe kombinacije odlicno zvuče.

ŠUMOVI PROTIV VALOVA

Sastav stvara cetvero glazbenika (Hrvoje Nikšić, Hrvoje Radnić, Jerko Jurin, Ivan Čadež) koji na domaćoj glazbenoj sceni djeluju već desetak godina. Njihova se imena spominju u biografijama zapaženih bendova Kukuriku Street, Tena Novak, Galaxfiftyfour, Vivian Girls, Tobogan, Ask Me About My Invisible Enemies i E-Bow Quartet. Sastav stvara četvoro glazbenika (Hrvoje Nikšić, Hrvoje Radnić, Jerko Jurin i Ivan Čadež) koji na domaćoj glazbenoj sceni djeluju već desetak godina. Glazba koju stvaraju u ovom sastavu je zvuk mekih, organskih tišina. Odašiljući odmjerene note izrasle iz naslijeđa Labradforda, Morriconea i Clustera, kreiraju polagane prostore ispunjene vezivom tihih odjeka, ambijentalnih šumova i izgubljenih signala radiostanica. U njihovom suvremenom zvukovnom kolažu isprepliću se slobodni disonantni zvučni krajolici nastali na tragu musique concrete i kasnijih drone strujanja, klasičnih proto-elektronskih glazbenih kompozicija i izvorne psihodelične glazbe 60-tih s perkusivnim, pulsirajućim, ritmičnim i plesnim strukturama svojstvenim kraut rock glazbi te melodičnim pasažima koji odražavaju estetiku modernijih glazbenih strujanja.
Svi ti segmenti ujedinjeni su u slobodnu formu u kojoj se konkretnim glazbenim temama uvijek pristupa na drugačiji i jedinstveni način, stoga nijedan koncert nije isti kao i prethodan.

LINKOVI:

www.soundcloud.com/sumovi-protiv-valova
www.facebook.com/sumovi-protiv-valova
http://www.youtube.com/watch?v=0RJHcvLpr38
http://www.youtube.com/watch?v=pV4OnItzBh0&feature=related

DJ LABOSH:

Prije svega ga zanimaju hibridni muzički izričaji, negdje izmedu popularne disko-kulture i eksperimenta na gramofonima. Objavio je nekoliko albuma za Egoboo.bits, GentleJunk co. i Slušaj Najglasnije, solo ili s grupom Impromondays. U sklopu zagrebačkog Multmedijalnog Instituta Mama pokrenuo je prvu dj radionicu u Hrvatskoj (od 2001.), i suorganizirao prvi Creative Com...mons festival u Svijetu "Sloboda Stvaralaštvu" (2005.). Producirao je gomilu mix-tejpova, od kojih su najbolju prođu imali serijali YU Disco Šou i YU Elektronika. Oblikuje zvuk i producira elektroničku, uglavnom noise glazbu: za filmove, kazališne predstave, plesne performance i crtiće… a posljednje tri godine najviše surađuje sa jazz gitaristom Ivanom Kapecom u projektu "Loop Chamber Music". Projektu se odnedavno pridružila i pjevačica Anna Ghallo. Kao trio, ovog proljeća objavljuju album za Pariški Threelegsduck Netlabel specijaliziran za elektro-akustične eksperimente.

DJ NENAD BOROVIĆ

Nenad Borović poznat je po miksanju različitih i naizgled nespojivih glazbenih žanrova iz različitih dijelova svijeta. Tako ćete u istoj večeri imati prilike čuti Detroit soul, američki funk, afro beat i disco, groovy Chicago jazz, tajlandski pop, ruski surf, favela funk, cabaret i french disco iz šeszdestih. Kada tome doda još i glazbu francuskih erotskih filmova iz sedamdesetih i talijanskih akcijskih filmova osamdesetih te ostatak rijetke i zaboravljene filmske glazbe B produkcije druge polovice prošlog stoljeća, povjerovat ćete da ponekad i najluđe kombinacije dobro zvuče. Jedan je od voditelja programa u Tvornici Kulture, poznat kao voditelj programa 'Bendovi u rezidenciji' u zagrebackom MM centru, a ujedno i jedan od suorganizatora Terraneo festivala.

Ulaznice dostupne na dan koncerta, po cijeni od 45 kn te od 21:00 na blagajni kluba Minus3!

promo girl // 02/03/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*