home > najawa > Distune promotion and Repeta booking presents EPIC PROBLEM #1 @ Stereo Klubb, Rijeka, 15/04/2011

kontakt | search |

Distune promotion and Repeta booking presents EPIC PROBLEM #1 @ Stereo Klubb, Rijeka, 15/04/2011

Distune promotion and Repeta booking presents
EPIC PROBLEM #1
[  ]

DJEVARA (London)
hardcore alternative

STONEBRIDE (Zagreb)
heavy blues stoner rock

[mandelbrot set] (Rijeka-Zadar)
noise rock

ROCHELLE, ROCHELLE (Zagreb)
instumental oldschool rock explosion

petak 15.04. ,Stereo klubb
početak: 23h
ulaz: 30kn

Distune Promotion presents: Epic Problem #1 - Petak,15.4.2011. Stereo Klubb, Rijeka


DJEVARA (London)
djevara.com
[ djevara ]

djevara

Osnovani su 2000. godine od strane četvorice studenata, razočaranih jednoličnošću, i identičnom apatičnošću srednjostaležnih-bjelačkih-indie bendova koji dominiraju britanskom glazbom. Krenuli su od nule, kao reakcija na takvo stanje.
U početku su se zvali SUCKas, aludirajući pritom na nedostatak muzičkog iskustva. Čista energija, entuzijazam i jedinstvenost ovog multi-kulturalnog rock benda doprinijela je brzom stjecanju popularnosti (i među die-hard fanovima također) u Velikoj Britaniji. Band seli u London 2003. godine, i odmah na početku se pozicionira kao važan dio underground scene, između ostalog organiziranjem SCUMFEST festivala (u suradnji sa Kerrang! Magazinom), te politički motiviranim Freedom Festival (u suradnji s udrugom za promicanje građanskih sloboda Liberty).
Inspirirani ikonama poput Fugazi i Henry Rollins, te DIY pristupom i stavom, bend odrađuje turneje čitavom Britanijom, Evropom, te šire, a isto tako nezavisno izdaju dva vrlo hvaljena albuma, uz pomoć vlastite izdavačke kuće GENIN Records/Djevara music.

Djevara svojom glazbom pokušava zahvatiti naizgled nespojive svjetove: hardcore i punk iskrenost, umjetnički idealizam, te osnovno preživljavanje.
Uz samu izdavačku kuću, osnovali su i "Low Fidelity Disconnect", adaptirani skladišni centar, namjenjen razvijanju glazbe i umjetnosti.
Bend se strastveno zauzima za ideale o nezavisnoj glazbi, a isto su tako poznati po otovorenom izražavanju svojih političkih stavova, što se u današnjoj Britaniji smatra poprilično staromodnim...
Često opisani kao bijesni, energični, strastveni i shizofreni: Djevara svira jedinstven i eksperimentalni spoj post-hardcore/punk rocka i progresivnog, alternativnog metala, što ih čini vrlo utjecajnom silom u Velikoj Britaniji, Evropi, pa čak i na svjetskoj underground sceni.

STONEBRIDE (Zagreb)
stonebride.com
[ stonebride ]

stonebride

Više od deset godina svoje su glazbeno znanje kovali po raznim bendovima, snimali, izdavali albume i turirali posvuda. Kao Stonebride predstavili su se svijetu u zimu 2005. U početku zamišljen kao instrumentalni trio, ubrzo im se pridružio vokal toliko specifičan da više nije bilo niti govora o povratku na staro.
Nastupni e.p. od 3 pjesme (SMILE & SHINE, 2006.) te prvi dugosvirajući album (INNER SEASONS, Setalight.records, 2008.) omogućio im je da se uživo dokažu pred domaćom i europskom publikom, svirajuci po klubovima te kultnim festivalima (SWAMP ROOM MANIA, STONED FROM THE UNDERGROUND, L'ABORE FEST..)
Nastupi su im donijeli etiketu ''kao bend koji morate gledati uživo ponovno i ponovno''. Brojka od skoro 100 koncerata odsviranih u nešto više od 2.5 godine, učvrstila je Stonebride kao beskompromisan te kritički prihvaćen, glasan Rock bend. Upornost, posvećenost i kvaliteta ovih momaka pohvaljena je odličnim kritikama live nastupa, recenzijama albuma i njihovoj mogućnosti da se prilagode bilo kojem okolišu u kojem se god našli.

Njihov zadnji glazbeni uradak je mixan i mastreiran u USA od strane legendarnog producenta Billy Andersona-a, čovjeka poznatog po svojoj reputaciji i suradnji sa mnogobrojnim glazbenim velikanima (Neurosis, Sick of it all, OM, High on Fire, Eyehategod, The Melvins...)

[mandelbrot set] (Rijeka-Zadar)
mandelbrotset.org
[ mandelbrot set ]

mandelbrot set

[mandelbrot set] je noise rock bend, sklon eksperimentiranju sa zvukom, strukturom pjesama i harmonijama te je izgradio sebi svojstven stil koji se kreće u bučnoj zoni. Jedinstven zvuk grupe karekteriziraju slojeviti zvučni pejzaži dviju gitara, čvrsti riffovi, uz energičnu ritam sekciju koja se poigrava s ritmovim različitih mjera te uznemireni vokal koji pjeva o traumama, frustracijama i ljubavi. Eksperimetalni-rock, noise-rock, math-rock, psihodelija, post hard-core... jesu žanrovi koje razni slušatelji prepoznaju u zvuku ove grupe.
[mandelbrot set] je do danas izdao dva albma, prvi samoizdati [mandelbrot set] 2004, te zadnji, 2009, Hotel Magnolia.
Svojim energičnim i nepretencioznim nastupima band je stekao visoku reputaciju među zahtjevnom publikom domaće i inozemne nezavisne scene. Koncerti ovog sastava prava su poslastica za sve istinske ljubitelje rock'n'rolla bez obzira jesu li fokusirani na Beatlese, Fugazi, Sonic Youth ili Oxbow.

ROCHELLE, ROCHELLE (Zagreb)
myspace.com/rochellerochellex
[ rochelle, rochelle ]

rochelle, rochelle

Vokalno instrumentalni sastav bez vokala Rochelle, Rochelle je Old School Rock 'N Roll eksplozija iz Zagreba koja udara iz dvije gitare u koliziji s bubnjem i ostavlja gladnog sitim, a žednog napojenim dobrim vibracijama.

Slijedeći utabane, no zaboravljene staze glazbenih pionira ovih prostora, Rochelle, Rochelle nastoji ponovno otvoriti put tekovinama Rock revolucije. Kao jedina prepreka u objelodanjivanju tog nauma nameće se činjenica da vokalno instrumentalni sastav Rochelle, Rochelle nema vokala koji pjeva isključivo na hrvatskom jeziku, ispija ne samo domaće, već i ine poznate i nepoznate međunarodne alkoholne napitke te je svake večeri spreman vratiti vjeru u Rock 'N Roll onima koji su odavno prestali vjerovati u nj.

distune promotion // 14/04/2011

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*