home > najawa > Humanitarni koncert za Snježanu Ćosić @ Željezničar, Zagreb, 04/02/2011

kontakt | search |

Humanitarni koncert za Snježanu Ćosić @ Željezničar, Zagreb, 04/02/2011

Snježana (sestra Darka Ćosića, bubnjara zagrebačkog black/folk banda Stribog) boluje od Rhabdomyiosarcom Alveolare, iznimno rijetkog oblika karcinoma koji napada meko vezivno tkivo i od kojeg oboli tek jedna osoba na više od milijun ljudi. Trenutačno u Hrvatskoj uz Snježanu još samo jedna osoba boluje od ove zloćudne bolesti.

Lječenje je započeto u KBC-u Rebro gdje je provela veći dio protekle godine. No kako pomaka u stanju nije bilo početkom prosinca prošle godine je otputovala u Austriju gdje će nastaviti liječenje. Jedan dan boravka u klinici te obavljanje pretraga stoji oko 7.000 kuna. Liječnici su predvidjeli liječenje u trajanju od 44 tjedna.

Nešto više o Snježani možete pročitati u članku objavljenom u 24 sata:
http://www.24sata.hr/sudbine/snjezanin-vapaj-zelim-zivjeti-i-ponovno-imati-jako-dugu-kosu-201414/

Humanitarni koncert će se održati 04. veljače 2011. godine u zagrebačkom klubu Željezničar, Trnjanska 1. Na njemu nastupaju sljedeći izvođači:

PICKSIEBNER (hard country) (Zagreb)
www.picksiebner.com
Zagrebački band Picksiebner oformljen je 2003. godine. Njihov zvuk eklektična je mješavina countrya, bluesa i rocka. Svoju karijeru započeli su klupskim svirkama, a njihov stil ih je pretvorio u vrlo čestog gosta mnogih susreta moto klubova diljem Hrvatske. Prvim autorskim singlom i videom "Thank You Jesus!" zadobili su povjerenje najveće domaće dickografske kuće Croatia Records koja ima izdaje prvi album 2007. godine. Tijekom zadnjih godina promovirali su se u jednu od većih klupskih atrakcija te su održali veči broj koncerata po cijeloj Hrvatskoj.

ZORAN MIŠIĆ & NEW FOUND POWER (rock-hard rock) (Đakovo)
www.zoranmisic.com
Zorana Mišića postao je poznat hrvatskoj javnosti kao jedna od favorita prve sezone reality showa Nove TV "Hrvatska traži zvijezdu". Iako nije pobijedio ostao je jedini aktivan i 2010, godinu je proveo svirajuci diljem Hrvatske. Sredinom iste godine Zoranu se pridružuje novi bend, New Found Power iz Đakova. Na repertoaru se obično nalaze Zoranove autorske pjesme na hrvatskom te hard rock klasici na hrvatskom i engleskom. Osebujan glas i autorski izraz Zorana Mišića & New Found Powera razlog su njihovog čestog gostovanja u koncertnim prostorima Hrvatske.

LIVIO BERAK TRIO (blues-rock) (Belišće)
http://www.myspace.com/554860809

Livio Berak Trio aktivan je od 2001.godine (prvobitno pod imenom Speed), a jaču koncertnu aktivnost ostvaruje u drugoj polovici proslog desetljeća kada su više puta obišli Hrvatsku, BiH i Vojvodinu gdje su nastupali na brojnim moto susretima. Nakon više promjena imena banda i članova, od početka 2010. godine band mijenja ime u Livio Berak Trio i prestaje biti prateća grupa Zorana Mišića.

INNERGATE (heavy metal) (Zagreb)
www.myspace.com/innergateband
Mladi zagrebački heavy metal band Innergate jedna je od rijetkih kvalitativno kreativno orjentiranih pojava na hrvatskoj metal sceni. Od početka okrenuti autorskom djelovanju svoj opus temelje na zahtjevnim ali originalnim melodijskim linijama nadopunjenim specifično moćnim glasom pjevačice Marijane Varge. Očekuje ih vrlo svjetla koncertna karijera kao i sigurno mjesto jednog predvodnika novije hrvatske metal scene.

SLIP (acoustic celtic-folk) (Zagreb)
http://www.myspace.com/sliptheband
Grupa Slip osnovana je u rujnu 2004. godine u Zagrebu. Ime je band dobio po irskom plesnom ritmu slip jig. Band je osnovao dvojac iskusnih muzičara Nikola Ćeran i Ivo Turk koji su prije Slipa svirali u najpoznatijem hrvatskom celitc-folk bandu Shamrcok Rovers. Slipov muzički izričaj iako temeljen na izvornim irskim pjesmama ne ostaje iključivo u sferama rekreiranja poznatih melodija, več se band trudi tom opusu dodati i svoje upešatljiv dodit u vidu autorskih skladbi. Tijekom 6-godišnjeg postojanja Slip se promovirao u jednog od aktivnijih predstavnika celtitc scene te je nastupao diljem Hrvatske, ali i na pozornicama Slovenije, Njemačke, Češke, Austrije te Bosne i Hercegovine. Slip se trenutačno nalazi u studiju gdje snima svoj prvi album.

MOTUS (hardcore/punk) (Zagreb)
www.motusvitaest.com
Motus Vita Est, jedan od svjetski najpoznatijih bandova koji dolaye iz Hrvatske, osnovan je 1988. godine kada snima i prvi demo. Nakon snimljena 3 demo albuma izlazi kaseta "Everything Is Disco But Hardcore" koja ih probija na europsku hardcore scenu. LP "Cogito Aude" snimljen za bečki Sacro Egoismo etablira ih kao jednu od vodećih koncertnih hardcore atrakcija u Europi, a taj status trude se održati i nadalje. Iako rijetko snimaju albume njihovi uvijek dobro posjeceni koncerti dokay su popularnosti koju motus održava već preko 20 godina.

klaudije radanović // 14/01/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*