home > mjuzik > A Pink sunset for No One

kontakt | search |

NOVELLER: A Pink sunset for No One (Fire Records, 2017)

Osmi studijski album za bruklinšku gitaristicu i kompozitoricu Sarah Lipstate započinje s najljepšom mogućom nostalgičnom melodijom koja Vam, kao i sam njen naslov pruža "duboko sklonište", i uz koju se osjećate sigurnije nego u bilo kakvom atomskom skloništu. Njena hipnotična i filmična muzika tijekom četrdesetak minuta trajanja albuma, prolazi kroz razna raspoloženja, tijekom kojih će te se i sami naći u sličnima.

Centralni dio svake pjesme je gitara, kojom Sarah proizvodi razne zvukove koji se čine kao magija i ponekad je stvarno teško zamisliti da gitara može proizvoditi takve zvukove. Ponekad su ti zvukovi mračni kao u Another Dark Hour, ponekad će Vas voditi po tragovima kojima trebate ići kako kako bi izbjegli iskušenje (Trails and Trials), dok će Vas s Corridors provesti baroknim pejsažom prožetim znanstvenom fantastikom, a uz završnu minimalističku ambijentalnu Emergence poželjeti će te sve odslušati još jednom.
[  ]

  © http://www.firerecords.com/noveller/

Ukoliko poželite udubiti se u ovaj album, moći će te krenuti na putovanje s Noveller, no isto tako će Vam dobro poslužiti kao podloga u bilo koje doba dana ili noći, ako Vam treba nešto neobavezno i ne naporno.

Inače, Sarah je tijekom svoje karijere svirala u Rhys Chathamovoj Guitar Army ili Glenn Brancaovom 100 guitar ensemble, ako to nekome nešto znači. Snimala je i s Aidanom Bakerom iz benda Nadja, a bome i s Thisquietarmy. No, vjerojatno naj zanimljivija ponuda stigla joj je prošle godine, kada je pozvana kao "opening act" na turneju s Iggy Popom. Pri tom je ponekad Iggy Pop izvodio njenu pjesmu Into the Dunes.

ocjena albuma [1-10]: 8

pedja // 08/02/2017

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Trovanje mladeži

SIROVA SMJESA: Trovanje mladeži (2017)

| 22/05/2017 | horvi |

>> opširnije


cover: A Long, Eternal Fall

COMITY: A Long, Eternal Fall (2017)

| 21/05/2017 | horvi |

>> opširnije


cover: Made of Breath Only

sleepmakeswaves: Made of Breath Only (2017)

| 20/05/2017 | pedja |

>> opširnije


cover: Paon Perdu

LE FRUIT VERT: Paon Perdu (2017)

| 19/05/2017 | horvi |

>> opširnije


cover: Sve šta je kratko lijepo traje

ŠTA TE BOLI KURAC: Sve šta je kratko lijepo traje (2017)

| 18/05/2017 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: A Pink sunset for No One
  • Paint On The Shadows (2009)
  • Red Rainbows (2009)
  • Desert Fires (2010)
  • Glacial Glow (2011)
  • Artifact (2012)
  • No Dreams (2013)
  • Fantastic Planet (2015)
  • A Pink Sunset For No One (2017)

> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*