home > mjuzik > Folk Songs

kontakt | search |

JAMES YORKSTON & THE BIG EYES FAMILY PLAYERS: Folk Songs (Domino/Dancing Bear, 2009)

Još se nije odvrtjela posljednja pjesma s njegovog prošlogodišnjeg albuma, a James Yorkston već je objavio svoj novi uradak. Ovajputa, malo drugačijeg sadržaja. Malo…

James Yorkston, škotski je singer-songwriter, pretežno akustičnog-folk izričaja. Kako je to obično bivalo, prvi ga je zapazio JohnP eel i jednu od njegovih ranih demo snimaka proglasio najboljom pjesmom te godine. Ostalo je povijest. John Martyn vodio ga je na turneju, Bert Jensch je surađivao s njim… Poznavateljima ovakve vrste glazbe i ovo je dovoljno.

No, koliko god "folki" su bili njegovi dosadašnji radovi, na najnovijem nadmašio je samog sebe. Umjesto svojih stalnih pratioca (The Athletes) zaposlio je nove (The Big Eyes Family Players) koji su zajedno s njim odsvirali jedanaest tradicionalnih "narodnih pjesama". Deset pjesama je s područja Velike Britanije i Irske, a jedna je tradicionalna iz Galicije (Pandeirada de Entrimo).

Već na prvoj pjesmi (Hills Of Greenmoor) činilo mi se da slušam Tetu Lizu ili barem Cinkuše, toliko sam se zbližio s njima. Ostatak albuma je malo manje Teta Liza, a malo više Miroslav Evačić, s malim odmakom u spomenutoj španjolskoj koračnici. Sve u svemu, može proći.

pedja // 11/09/2009


PS: Za ljubitelje ovakvog zvuka, u suradnji s Dancing Bearom, prvi koji se javi na mejl (nagradnjacha@terapija.net), u subjektu mejla napiše "JY", a u mejlu svoje ime i prezime, te adresu, poslat ćemo primjerak ovog albuma, kao i prethodnika.
Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Blood In, Blood Out

EXODUS: Blood In, Blood Out (2014)

| 31/10/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: Povijest bolesti EP

DEBELI PRECJEDNIK: Povijest bolesti EP (2014)

| 30/10/2014 | fichonm |

>> opširnije


cover: SEASPLASH RITAM

Razni izvođači: SEASPLASH RITAM (2014)

| 30/10/2014 | mario m. |

>> opširnije


cover: Hozier

HOZIER: Hozier (2014)

| 30/10/2014 | pedja |

>> opširnije


cover: Ko smo mi

MASKE: Ko smo mi (2014)

| 30/10/2014 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Folk Songs
  • Moving Up Country June 2002
  • Just Beyond The River (2004)
  • The Year Of The Leopard (2006)
  • Roaring The Gospel (2007)
  • When The Haar Rolls In (2008)
  • Folk Songs (2009)

> linkz
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*