home > mjuzik > Split 7''

kontakt | search |

CORRUPT HUMANITY AND UNHOLY GRAVE: Split 7'' (Sacrificial Tapes/ Spiderbaby/ DIY Noise/ Tombs In The Valley Productions/ Delusion Of Terror/ Hyperion/ Kill Your Heroes/ Aural Onslaught Records, 2012)

Škotsko-japanski zajednički 7'' singl vinil sa dva sirova grindcore benda. Unholy Grave su japanske legende koje uskoro obilježavaju 20 godina djelovanja.
[  ]

Corrupt Humanity je sirovi grindcore oneman bend iz Glasgowa David McLennana (gitara, vokal) kome se samo za potrebe koncerata pridružuje još dvoje-troje glazbenika (Hazree/ Matty - bubnjevi i Stevie - bas ili gitara), . S njegove web-stranice je jako teško proniknuti u nekakvu biografiju, jedino je uočljivo da je do sada objavio 7 split izdanja sa 7 bendova od čega su 3 iz Indonezije, a po jedan iz Malezije, Škotske, USA i Japana. Svako split izdanje (4 audio kasete, 2 cd-a i jedan 7'' vinil) je objavljeno za drugog izdavača, a ovaj vinilni, klasični 7'' singl primjerak je objavljen paralelno za čak 8 izdavača! Ajme. McLennan svoj bend skraćeno potpisuje CxHx.

On je ovdje prisutan sa 4 pjesme koje sveskupa zajedno iznose 4 i pol minute užasno loše snimljene u kućnoj d.i.y. tehnici i ako ikome ubuduće padne na pamet da kritizira naše demo bendove da imaju loše snimke, preporučam da za usporedbu kvalitete poslušaju ovaj neandertal. Nikad mu više naši demo bendovi neće zvučati i djelovati loše. Čak su i oni stari demo bendovi koji su se snimali na audio kasete tokom 80-ih i 90-ih bolje zvučali od ovoga...

Inače, nema ovdje nikakve filozofije - to su kratke klasične grind pjesme u kojima se vokal ama baš ništa ne razumije s aranžmanima koji ništa bitno ne odskaču od najbržeg hc-punka. Tj., 2-3 akorda popraćena čak i sa bas gitarom uz tutnjavu bubnjeva, a najmuzikalniji dio je završnica posljednje pjesme "Absolute scum" koja je, po svemu sudeći melodija neke male muzičke kutijice kakvu uobičavamo staviti ispod božićne jelke.

I sad računam ovako: ako McLennan na svakom od ovih dosadašnjih 7 split izdanja ima barem 4 minuta materijala, ti bokca, pa on sa svojim bendom već ima skoro pola sata repertoara za koncert. Dovoljno da bude predgrupa nekom našem demo bendu.

Ocjena (1-10): 4

Diskografija:
CxHx/ To Die (Indonesia) - split 3" CDR (Relamati Records)
CxHx/ Shangkuan Lingfeng (Indonesia) - split tape (DIY Noise)
CxHx/ Diseksa (Malaysia) - split tape (Fastdie Records)
CxHx/ Mystiabllus (Scotland) - split tape (Sacrificial Tapes)
CxHx/ JabatXTangan (Indonesia) - split CD (Go Made Records)
CxHx/ Sordo (USA) - split tape (DIY Noise/Sacrificial Tapes)
CxHx/ Unholy Grave (Japan) - split 7" (Sacrificial Tapes, Spiderbaby Records, Tombs In The Valley Productions, Delusion Of Terror, Hyperion Records, DIY Noise, KIll Your Heroes Records, Aural Onslaught Records)
[  ]

Unholy Grave su legendarni grindcore četverac iz Nagoye (Japan) koji radi još od 1993. s brojnim izmjenama članstva. Danas su to Takaho (vokal), Tee (gitara), Yasu (bas) i Hee-Chung (bubnjevi), svi su oni ranije svirali u nekim bendovima, a sam Unholy Grave kroz gotovo 2 pune decenije karijere objavio je oko 100 izdanja (od toga više od polovice su split 7'' singlovi) i nastupao je po cijelom svijetu. Upravo im je izašao novi album "Hell And Hell", prvi nakon "Terroraging Crisis" iz 2007.

Lirski su bazirani na socijalne i političke angažmane, a ovdje su prisutni sa 4 pjevane pjesme i jednim instrumentalom što sve skupa iznosi oko 6 minuta urnebesne hardcore ružione u kojoj nema čega nema. Od punka, preko thrasha, grinda, deatha, d-beata, no sve je to zajedno podvučeno pod istosmjernu brutalnu grindcore tutnjavu u kojoj su stilske razlike gotovo nezamijetne. Budući da im je ovo snimka s probe, tehnički je nedotjerana i posve sirova pa nije daleko pobjegla od kvalitete Corrupt Humanity. Skoro da bi se moglo reći kako oba benda zvuče vrlo slično. Doduše, uočljivo je da Unholy Grave umiju bolje svirati (čak imaju i kraćih solo dionica), no vokali su im totalno nedokučivi. Premda su na ovitku ovog singla ispisani i tekstovi, teškom mukom ih se može skontati u pjesmama "Horror/ Terror", "No surrender", "Human mummification" i "Lousy inhuman bastards". Ali, evo samo za informaciju, vrlo su kratki i britki; to su angažirane parole 'nema predaje/ terorizam nas neće uplašiti', 'oni bombardiraju nedužne', 'zaustavite jebeni terorizam'...

Da bi se dublje zaronilo u njihov angažman, ovaj rad nije adekvatno mjerilo. Puno relevantniji i bolji su im neki albumi i EP izdanja.

Ocjena (1-10): 5

horvi // 01/08/2012

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Fenix

GORDI: Fenix (2024)

| 24/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Wenn die Engel Sterben

VARIOUS ARTISTS: Wenn die Engel Sterben (2024)

| 23/04/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: One Day This Pain Will Subside, EP

OCEAN OF ANOTHER: One Day This Pain Will Subside, EP (2024)

| 22/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: 2005 Demo

XASTHUR: 2005 Demo (2010)

| 21/04/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: Delta

THOT: Delta (2024)

| 19/04/2024 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*