home > koncert > Me First and the Gimme Gimmes, Tat, Fat prezident, In-Sane / Cvetličarna mediapark (Ljubljana) / 20.6.2007.

kontakt | search |

Me First and the Gimme Gimmes, Tat, Fat prezident, In-Sane / Cvetličarna mediapark (Ljubljana) / 20.6.2007.

Dva dana prije koncerta čuo sam da je koncert rasprodan. Dolazak All star benda u naše krajeve privukao je veliku pozornost. Prodano je preko 750 karata za koncert u klubu Cvetličarna mediapark. Iskreno, očekivao sam takav rasplet događaja i to me uopće nije iznenadilo.

U klub sam ušao oko 20h jer je početak najavljen u to vrijeme. Program je kasnio oko 15ak minuta a onda se na binu popeo dečko prerušen u djevojku i najavio prvi bend večeri. Nisam baš u potpunosti razumio mladića, a za usporedbu povukao bi paralelu s našim Jajanom.
Bend koji je otvorio program je mladi slovenski In-Sane. Ovacije domaće publike dale su mi naslutiti da će moj prvi susret s bendom očito biti zanimljiv. U klubu je bilo oko 100tinjak ljudi a prvi rifovi odmah su označili masi da se iz okolice kluba počne prebacivati unutra. Količina prodanih karata u tom trenutku za klub nešto manji od boogalooa nije mi izgledala tako kritično. Bend je dobio svojih pola sata i otprašio uistinu dobru partiju. Usporedio bi ovaj tročlani bend s The Unseenom no definitivnu odluku o njihovim uzorima i inspiraciji potpisao bih s Propagandhi-em. Brzi i energični hardcore/punk ovaj mladi slovenski sastav uistinu je dobro izprezentirao publici, te naveo i posjetitelje iz hrvatske kojih je bilo uistinu u velikom broju na bučan pljesak nakon odsviranog repertoara. Neki organizatori koncerata u klubovima po zagrebu odmah su tražili kontakte kako bi probali dovući bend i u hrvatsku.

Boje naše domaće scene branio je ovogodišnji bend godine nagrađen Zlatnom Kooglom, osječki Debeli precjednik. Dočekani ovacijama i poprilično popunjenim klubom počeli su s pjesmom Drowning. Popunjavanje kluba došlo je i do onog najvećeg problema. Prevelike vlažnosti zraka koju jedna ventilacija u klubu nije uspjela prorijediti. Ogromna količina energije debeljaka digla je toliku vrućinu da se doslovce cijedio znoj s ljudi. Odlično predstavljanje pred slovenskom publikom a i nekim članovima Me first and the gimme gimmesa koji su svirali u bendovima poput Rich Kids on LSD koji su im na neki način i uzori. Debeli su nam odsvirali najveće hitove s posljednjeg albuma Through the eyes of the innocent kao što su npr: Burdened, Waste of my time, Marionette, Lajavo pseto na kojoj je gostovao njihov prijatelj Petar Tucman iz Hidden Layer-a. Svoj 30 minutni nastup od 10 povezanih stvari završili su tradicionalno pjesmom koja govori o prijateljstvu, Farmersko srce.
[ Debeli precjednik ]

Debeli precjednik   © Leonidas

Sparina u zraku i potpuno mokra majca natjerali su me da za vrijeme trećeg benda večeri, koji je ujedno i na turneji po Europi s Me first and the gimme gimmesima izađem pred klub i rashladim se uz pivo. Radi se o bendu koji dolazi iz Londona, Tat. Također tročlana postava, žena za vokalom, svira gitaru a uz to je i zgodna imala je velike ovacije publike. Pomalo buntovno držanje mlade djevojke, pljuvanje vode po publici te stage dive-ing kojeg izvela na posljednjoj pjesmi pod nazivom "I dont wanna" te skakanje po bubnjevima na žalost su jedino što sam vidio od njih. Publika ih je fantastično prihvatila te su vrlo zadovoljno napustili svoje poslovno mjesto ove večeri.

Kako se bližio bend večeri sve su bila jasnija razočarenja na licima fanova koji su čuli da Fat Mike nije bio u mogućnosti doći.
Nakon kraćeg predaha, montiranja dodatnih mikrofona, pojačala i monitora, napokon smo dočekali i izlazak benda večeri.
Prvi je na stage izašao Joey Cape a za njim i cijela ostala klapa obučena u kauboje. Na opće veselje publike najavili su i zamjenu za Fat Mikea, a ove večeri to je bio Eric Melvin, gitarist Nofx-a također, no u ovoj prigodi za bass gitarom.
Na samom početku prije nego su uopće počeli svirati, Cape se ispričao hrvatskoj publici i fanovima, no zbog gromoglasnih ovacija nisam shvatio iz kojeg razloga.
Svoj Nastup u ljubljani otvorili su pjesmom s kojom su otvorili i svoj posljednji album Love Their Country, Much too young to feel this damn old. Dosta vesel i prijasan nastup upotpunili su naizmjence starim i novim hitovima poput Leaving on a jet plane, Goodbye Earl, Blowin' in the wind, Jolene, Summertime, Rainbow connection, I believe i can fly. Tokom cijelog koncerta nagrađivali su publiku bacanjem vode u bocama kako bi se po ovoj nesnosnoj vrućini okrijepili i bili spremni za nadolazeće pjesme.
[ rulja, MFATGG ]

rulja, MFATGG   © Leonidas

Zbog neprestanog pentranja publike na stage diveing, često su između pjesama bile pauze zbog uništavanja opreme. U nekoliko navrata mijenjano je jedno od pojačala, a u jednom trenutku skok jednog od fanova povukao je i isčupao Spykeu mikrofon iz ruku.
[ MFATGG ]

MFATGG   © Leonidas

Nakon bisa imali smo prilike poslušati još dvije pjesme nakon kojih je Me first and the gimme gimmes okončao svoj nastuo od oko 15ak pjesama u repertoaru od sat vremena.

leonidas // 24/06/2007

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*