home > koncert > SUS, The Degs, Sloming Moops @ Močvara, Zagreb, 22/10/2017

kontakt | search |

SUS, The Degs, Sloming Moops @ Močvara, Zagreb, 22/10/2017

Planirao sam neki malo zanimljiviji uvod od ovoga kojeg trenutno pišem, stvarno jesam. Međutim, rok za objavu se bliži, a cijenjeni urednik živi 5 metara zračne linije od moje malenkosti, tako da bi dobrosusjedskih odnosa radi bilo u redu da požurim sa ovim reportom. Taktika "pravi se da te nema doma, možda ode" provjereno ne funkcionira.

Niti malo ne volim nedjelje. Štoviše, prezirem ih do te mjere da mi je nedjeljama podjednaka tlaka sjediti doma i izlaziti iz kuće. Međutim, osjećajući da je ljeto završilo malo ranije nego sam to primjetio, te da dolazi sve veća depresija od vremena, natjerao sam se da izađem barem odslušati gig u nadi da će me oraspoložiti.

Moram priznati kako nisam bio upoznat sa niti jednim bendom koji je nastupao, ali kako je u naslovu događaja stajalo da sviraju tamo neki garaž pank, što mi i više nego odgovara, odlučio sam ih malo istražiti po bespućima intermreže kako bih stekao barem neki dojam što me čeka. Radi se o troje prilično nepoznatih bendova, i bez obzira što je jedan od njih osnovan tamo dvije-i-druge, prilikom nastupa nisam dobio dojam iskusnog benda kod kojeg se na prvi pogled vidi taj staž.

Sukladno tome, i na moje razočaranje ali ne i iznenađenost, svirka se održala u hodniku kraj šanka umjesto na stejđu. Možda i bolje, s obzirom da je prostor "napunilo" dvadesetak ljudi, u koje uključujem i konobaricu pa i članove bendova.
[ Sloming Moops ]

Sloming Moops   © rade

Sloming Moops su prilično mladi bend koji je koncertno aktivan tek od ove godine, makar iza sebe imaju 2 albuma, "Puzzle" iz 2015. I ovogodišnji "Dance Drool". Inače evoluirani one-man-band iza kojeg stoji San Mikulec (nekima možda poznatiji kao član benda Svemir), bend je koji mi je ostavio nekako najbolji dojam, što glazbeno, što scenski. Sviraju catchy garage punk sa mutnim lo-fi vokalom, te klasičnim troakordnim, dvominutnim kompozicijama. Bez obzira na prilično kratku svirku od svojih 10ak stvari koje su uz minimalnu interakciju predstavili nedjeljno tromoj publici, ne mogu se oteti dojmu kako bi bio daleko više impresioniran da sam ih prvi puta gledao na nekoj većoj pozornici uz brojniju publiku. Ili pijaniju. Nešto od toga. Definitivno imaju i energije i potencijala pokrenuti daleko veću masu, te se nadam da ću uskoro ponovno pisati o njima u nekom većem prostoru. Do tada ih preslušavam i pratim.
[ Sloming Moops ]

Sloming Moops   © rade

[ SUS ]

SUS   © rade

SUS su beogradski mornari sa 15 godina staža u dupetu, mada kako sam to već spomenuo, ta činjenica se uopće ne da vidjeti. Glazba koju sviraju bazira se na tzv '77 punk rock-u ("Damned", "Dead Boys"..) sa dosta garage rock'n'roll-a i modernog US punka. Bend je tokom svog dosadašnjeg postojanja odrzao mnoštvo svirki sirom Srbije, a ovo im je bio drugi nastup u Zagrebu. SUS uz dosta energičnu svirku karakterizira i zanimljiv "mornarski" nastup, kao i to što uloga glavnog vokala pripada bubnjaru, sto je prilična rijetkost. Po mojoj slobodnoj procjeni, to je bila jedina trojka na koju niti malo nije utjecalo ovo kišno nedjeljno raspoloženje, te su svirku odradili energično kao Toy Dollsi na stimulansima.
[ SUS ]

SUS   © rade

The Degs su mladi zagrebački prljavi garage bend kojima ovim putem dugujem ispriku. Naime, tokom prva dva benda "posadio" sam se odmah uz bas pojačalo, te mi se, zapravo sasvim očekivano, pojačao tinitus do te mjere da sam morao odustati i propustiti posljednji nastup večeri. Šteta, jer ako je suditi po spotu, propustio sam kvalitetnu zajebanciju.

Sve u svemu, tipični nedjeljni močvarni gig, možda još manje posjećen nego inače, koji ni po čemu nije oduševio. Vjerujem kako je to bilo većinom zbog odabira dana, te kiše koja se trudila cijeli dan pogoršati moje raspoloženje, te da bi isti bendovi privukli barem malo veću publiku na neki sretniji datum. Energije među bendovima nikako nije nedostajalo.

[rade.]

rade // 24/10/2017

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*