home > koncert > Pannonian challnge 7, 17.-20.8., Osijek

kontakt | search |

Pannonian challnge 7, 17.-20.8., Osijek

7. Pannonian Challenge je ispunio više-manje sva očekivanja, tako da su dojmovi nakon sedmog izdanja najpoznatijeg natjecanja u ekstremnim sportovima u Hrvata zadovoljavajući, iako se mogao napraviti korak unaprijed u odnosu na prošlu godinu, pogotovo što se tiče koncertnog dijela na kojem su nastupili izvođači koji su se ponavljali zadnje 2-3 godine.
[ Ajs Nigrutin ]

Ajs Nigrutin   © Kichmar

No to nije kritika na kvalitetu koncertnog dijela, već naprotiv, koncert je bio više nego dobar i svake večeri fešta je trajalo do same zore.
Festival je započeo u četvrtak 17.8. u galeriji Kazamat gdje je održana promocija video materijala, a nakon toga fešta do radnih jutarnjih sati je nastavljena u skate parku uz muziku nekolicine DJ-a.
[ BMX Kontest ]

BMX Kontest   © Kichmar

Drugi dan Pannonian Challenge-a je započeo u 15h u skate parku gdje su održane kvalifikacijske vožnje in-line skatera i trening vožnje BMX vozača, da bi se nakon toga održala finalna vožnja in-line skatera na kojoj je najviše spretnosti i umijeća pokazao Tin Hađiomerpašić iz Zagreba te pokupio prvo mjesto, dok su ga slijedili Dario Panjik iz Slovenije na drugom mjestu i Dario Pivovakov iz Rijeke na trećem mjestu.
Nastavak je uslijedio u obližnjem klubu Vega gdje je održan hip-hop koncert kojeg je otvorio mladi Osječki hip-hop bend 3kistil & Mladi Đapići koji su pred više-manje praznim prostorom odradili svoj nastup, dok je na sljedećem bendu, Sett & Pas koji pjeva, ekipa lagano počela puniti prostor i pripremala se za nastup zvijezde večeri Ajs Nigrutina koji je uz pomoć Timbe dignuo atmosferu u Vegi, a svi su s nestrpljenjem čekali njegovu najpoznatiju pjesmu koja je posvećena Davidu Bechkamu kojom je ujedno i završio svoj nastup te prepustio mjesto na stageu DJ Domagoju i DJ Sly-u koji su uz bitove elektroničke glazbe zadržali mnogobrojnu ekipu sve do zore, kada se lagano kretalo kući, ovisi tko je bio u kakvom stanju.
[ BMX kontest ]

BMX kontest   © Kichmar

Treći dan kontesta započeo je u 15h kada su se počele voziti kvalifikacije za skatere i prve vožnje za BMX vozače. Moram i naglasiti da je vrućina u Osijeku bila nepodnošljiva tako da je na trenutke dok je Sunce još žarilo i palilo bilo neizdrživo. Kod skatera se prijavio velik broj natjecatelja pa se to sve skupa dosta odužilo kada je konačno došao na red, po meni i najzanimljiviji dio nastupa, BMX vožnje. Zadnjih par godina Pannonian Challenge posjećuje sve veći broj kvalitetnih BMX vozača, od kojih oni najzanimljiviji i najkvalitetniji dolaze iz Red Bull-ove postave te svojim trikovima publiku jednostavno ostavljaju bez daha. Tribine su naravno bile ispunjene do kraja i davale punu podršku svim vozačima, posebno domaćima. Problem koji se javlja svake godine na Pannoian Challenge-u jest da skate park ima malo premalo mjesta za sve ljude koji dolaze vidjet ovo natjecanje pa organizatori moraju upozoravat posjetitelje koji stoje preblizu sprava da ne bi došlo do ozljeda koje bi mogle biti pogubne za vozače i posjetitelje. U prvoj vožnji BMX-a prema očekivanjima najviše su pokazala dva vozača koji su i prošle godine pomeli konkurenciju na Pannonian Challenge-u, a to su Benjamin Schenker iz Mađarske i Senad Grošić iz Austrije. Iako je do 19h kontest trebao biti gotov, tada su tek počele finalne vožnje skatera, na kojima su Slovenci dokazali da trenutno imaju jaču skate scenu nego Hrvatska pošto je prvo mjesto sasvim zasluženo odnio Boris Petković iz Slovenije, već pomalo veteran na ovom natjecanju pošto je već dugi niz godina stalni sudionik Pannonian Challengea. Borisa su pratili Mihael Kubaček iz Zagreba i Dean Gostimirović također iz Slovenije.
[ Debeli Precjednik ]

Debeli Precjednik   © Kichmar

Reflektori u skate parku su se upalili, atmosfera je bila maksimalno nabrijana i finalna vožnja BMX-a je mogla početi. Kad gledate ekstremne sportove preko TV-a stvarno se divite tim momcima i zbog njihove hrabrosti i genijalnosti, ali kada te trikove koje ste prije jedino mogli gledati preko satelitske televizije ili nekih drugih alternativa, sada vidite uživo stvarno vas ostavljaju bez riječi. Kao i prošle godine borbu za prvo mjesto su dobili dvojca vozača Red Bulla Benjamin Schenker iz Mađarske i stari poznanik Pannonian Challengea koji je uvelike pridonio popularizaciji ovog natjecanja, Senad Grošić iz Austrije. U toj borbi prvo mjesto je odnio Benjamin, dok se Senad morao zadovoljiti drugim mjestom a treće je mjesto, sa ništa manje atraktivnim trikovima, zauzeo Axel Jurgens iz Argentine kome je ovo bio premijerni nastup na Pannonian Challengeu.
Time je završio natjecateljski dio za subotu, a zabava je nastavljena u klubu Vega gdje je održan koncert koje otvorio splitski melopunk bend Empty Wallets. Iako je zbog kasnijeg završetka natjecateljskog dijela prostor bio više prazan nego pun Empty Wallets su imali podršku od svojih fanova iz Osijeka, mada to sve skupa zvuči premelodično i previše tromo da bi se sa takvim bendom mogla dići atmosfera. Mladi Osječki bend, možda mladi baš i nije najtočniji izraz pošto bend postoji već 4 godine, Diverzija je nastupila nakon Splićana i dodatno podgrijala atmosferu svojim nastupom, odsviravši nekoliko novih stvari uz pjesme sa njihovog prvijenca Days of our lives. Mada ih ljudi često uspoređuju sa njihovim starijim prijateljima, Debelim Precjednikom, Diverzija ima određenu dozu originalnosti, a to dokazuje i dosta njihovih fanova koji su se okupili na koncertu.
Uslijedio je šank-punkrock bend iz Osijeka, Grupa Tvog Života, starija ekipa svima već dobro poznata koja svojim šaljivim tekstovima i veselim ritmovima rasplesala publiku, a kao i na većini njihovih koncerata najveća fešta uz kolo je bila na njihovoj posljednjoj stvari, Morski Jež.
[ Debeli Precjednik ]

Debeli Precjednik   © Kichmar

Nakon Grupe Tvog Života nastupio je još jedan legendaran Osječki bend, možda i najkvalitetniji punkrock bend trenutno u hrvatskoj, Gužva u 16-ercu. Standardan repertoar koji smo mogli čuti na njihovim posljednjim koncertima, ali kao što pravilo kaže, zašto mijenjati nešto što valja, ista stvar je i sa nastupom Gužve. Voljenje, Brigade, Lidija, Vani je sivo… hitovi su ovog benda koji su nas uveseljavali tokom nastupa, atmosfera se dizala, a dvorište Vege je bilo već sasvim popunjeno. Gužva je svoje mjesto na bini prepustila jednom od ponajboljih domaćih underground bendova, Debelom Precjeniku, i uopće nije upitno da su debeljaci opet fenomenalno svojim energičnim i kvalitetnim nastupom nabrijali atmosferu do kraja, a iznenađujuće je bilo, mada na veliko oduševljenje publike, kada su odsvirali jednu od svojih prvih stvari, Pobunu. Malo me jedino tokom nastupa iritirala ekipa koja je uletavala u pogo čisto iz razloga da nekoga opali laktom ili da nekoga baci na pod, a ne da se zabavi, takvima baš i nije mjesto na koncertima, al jebiga nemožeš im zabranit da dođu.
Nastup debelih se razlikovao od mnogo prijašnjih i po tome što po prvi puta koncert nisu završavali njihovom najpoznatijom pjesmom, naravno Farmerskim srcem na kojoj je ujedno kao i uvijek bila najveća fešta, nego su nastup završili prvom pjesmom sa novog albuma Trough the eyes of the innocent, Watch him fall.
Time je završio koncertni dio, a to je bio znak da na stage stupa DJ Ahmad i MC Fireman. Iznimno kvalitetan DJ iz Sarajeva koji je do dugo u noć publiku držao rasplesanom uz zvukove drum'n'bassa na što se odlično nadopunjavao Mc Fireman, a pred kraj nastupa je i pustio svoju verziju jedne od najpopularnijih heavy metal pjesama ikad, Fear of the dark od Iron Maidena, što je izazvalo veliko oduševljenje publike.
[ Diverzija ]

Diverzija   © Kichmar

Negdje pred jutro Ahmada je na stageu naslijedio DJ Pips koji je isto uz podršku MC Firemana feštu produžio do ranih jutarnjih sati kada je prekinuta na inzistiranje zaštitara, a Sunce je već odavna bilo na vidiku. Razlika u kvaliteti je bila očita, ali daleko od toga da DJ Pips nije zadovoljio ukuse posjetitelja.
Lagano smo svi krenuli svojim domovima, a trebalo je još u nedjelju popodne posjetiti završni dio kontesta koji se održavao na trim stazi na lijevoj obali Drave gdje se održalo BMX i mountainbike Dirt Bikefight.
Nažalost zbog nedostatka vremena taj dio smo morali propustiti pa ću vam samo prenijeti pobjednike. U MTB bikefighte-u je pobijedio Tomaž Jeras i Slovenije, slijedili su ga Janko Zubčević iz Zagreba i Ranko Košutić iz Osijeka.
U BMX Dirt Jump natjecanju je pobijedio Benjamin Schenker iz Mađarske, a slijedili su ga Axel Jurgens iz Argentine i Balasz Ivanfi iz Mađarske.
Time je završio još jedan Pannonian Challenge, ponovo sa ludim provodom bilo u natjecateljskom dijelu, bilo u koncertnom dijelu, pa se iskreno nadam da će nam tako biti i sljedeće godine a do onda pozdrav.

kichmar // 28/08/2006

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Pannonian challenge 7
17.-20.8. Osijek - Skate park i klub Vega
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net
  • 21/04/2024 | zg, močvara
    rusko crno gvožđe
    -------------------
    grima (rus)
    ultar (rus)
  • 23/04/2024 | zg, tvornica
    godspeed you! black emperor
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*