home > koncert > Light Asylum + ManMachine @ Mochvara, ZG 31/05/2013

kontakt | search |

Light Asylum + ManMachine @ Mochvara, ZG 31/05/2013

Uf, od kuda početi?! Teško je reći da je to bila jedna od onih standardnih koncertno - močvarnih večeri. Uz kišni backup cijeli tjedan lako se bilo odlučiti ne doći i mokre tenisice konačno osušiti kako spada. Naravno, volja za čašicom dobre glazbe uvijek nadjača upalu bubrega i dođe kao izvrsna terapija nakupljenom umoru, stresu, nezadovoljstvu. Srećom, tako je mislila i većina okupljenih, te se skupio lijep broj raznovrsnih poklonika dobre glazbe.
Mochvara je bila solidno popunjena i odisala je odličnom atmosferom. Bio je to miks raznih subkultura i pružao je pogled baš u ono što bi glazba trebala predstavljati. Nevidljivu sponu između različitosti. Dalo bi se o tome filozofirati do besvijesti, ali draže mi je skrenuti temu na zvijezde večeri.

Malo prije nego li navalim slovima i interpunkcijskim znakovima po zvijezdama, treba svakako spomenuti zagrebački one-man band ManMachine koji je pripremio raznoliko mnoštvo na mrdanje kukovima četrdesetak minuta kasnije. Radi se o bandu kojeg čini, kako je sam frontman to na svojoj myspace stranici napisao, Roland XP50 i Goran Uroić. Kako već sam naziv banda vuče na Krafwerk lako se moglo iščitati da su mu svakako jedan od uzora, no ipak, nimalo krafwerkovski, ManMachine, svojim suicidalno mračnim tekstovima, melodioznim tonovima koje vuku na francuske noir filmove (meni kad zažmirim) i povremeno epileptično ritmički razrađenim pjesmama je zasigurno našao svoje mjesto na domaćoj elektronskoj sceni.
[ ManMachine @ Močvara ]

ManMachine @ Močvara   © Ulysea

Svakako izvrstan performer i glazbenik kojeg bi uvijek rado slušala otvorenih i zatvorenih očiju i plesala do iznemoglosti. Iako je bio uvertira večeri, nije nimalo prošao neprimijećeno.
Nakon par loše zarolanih i popušenih cigareta, drhtavice od hladnoće, par guca jeftine pive jedva sam dočekala krenuti s razlogom prema stageu.
[ Light Asylum @ Močvara ]

Light Asylum @ Močvara   © Ulysea

Gurajući se s nekolicinom snimatelja u prvom redu pokušavajući naći udobnu pozu, na scenu su stupili oni zbog kojih sam i došla prvenstveno. Bruklinški dvojac Light Asylum odmah na početku svojom su pojavom zaokupili pažnju svih prisutnih. Kroz dimnu zavjesu nazirale su se siluete moćnog vokala Shannon Funchess i Raphaela Radne, koji je zamjenjivao Brunu Caviellu, te su na prvu publiku hipnotizirali pregenijalnom Hour Fortress.
[ Light Asylum @ Močvara ]

Light Asylum @ Močvara   © Ulysea

Redale su pjesme s EPa In Tension i izvrsnog albuma nazvanog jednostavno Light Asylum , te su mi zvučali iz pjesme u pjesmu sve bolji i bolji. Koliko band koji je izvrstan može biti bolji, definitivno sam saznala tada. Unatoč odličnim studijskim snimkama, nastup uživo me oduševio. Shannon me svojim dubokim vokalom vodila u mračne dubine podsvjesti i vadila iz mene ono neuračunjivo. Ono dobro neuračunjivo.
[ Light Asylum @ Močvara ]

Light Asylum @ Močvara   © Ulysea

Na ritmičkim valovima i trzajima dočekala sam zadnju pjesmu Certain Person poprilično nespremna jer sam imala osjećaj da je koncert tek počeo. Sat vremena svirke proletio je u ekstatičnom hipu i trebalo mi je još. Nažalost, bisa nije bilo, a nekako i bolje, jer dojam je bio potpun. Shannon je pokazala da je vokalna kraljica elektroničkog, ali militarističkog post punk univerzuma.
[ Light Asylum @ Močvara ]

Light Asylum @ Močvara   © Ulysea

Još jednom hvala Živoj Muzici koji su nam omogućili doživjeti i ovu elektroničku poslasticu, te nakon ovog očekujem samo najbolje i dalje. Iako se večer nastavila u elektroničkom modu, moja glava bila je daleko u nekom military romantičnom cyber punk svijetu gdje sam samo pokorno mogla kleknuti i pokloniti se notama koje će me zaokupljati još tjednima. Jednostavno, genijalna glazbena večer. ''

ulysea // 03/06/2013

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*