home > koncert > Barkod, Zelena radost i Oi front @ Koprivnica 25.3.2011.

kontakt | search |

Barkod, Zelena radost i Oi front @ Koprivnica 25.3.2011.

Novoosnovana koprivnička udruga Rock live pobrinula se za organiziranje punk koncerta u MAK podrumu Doma mladih. Naime, svirke u Koprivnici nije zbilja bilo dugo, a kombinacija koja je uključivala koprivnički Barkod, đurđevačku Zelenu radost i zagrebački Oi front bila je zaista dobitna! Naime, već od ranih večernjih sati područjeDoma mladih okupirale su pankerske snage pridošle sa svih strana - Zagreb, Đurđevac, Virje, Čakovec, Varaždin, Križevci, Ludbreg... Dobar odabir omiljenih bendova i upad od samo 15 kn garantirao je dobra provod, a mnogi novopečeniskinheadsi i ini koji su krenuli s furkom ispeglanih kariranih košuljica i tregerića jedva su dočekali nastup zagrebačkog Oi front - ovi su, name, nastupali u Koprivnici po prvi put (lani su nastupili u Virju).
[ barkod u akciji ]

barkod u akciji   © matej

Već po ulasku u prostor vidjelo se da je atmosfera vesela - na upadu su za red i prodaju karata brinuli elitni članovi koprivničke glazbene scene iz domene metala, punka, hardcorea i hip-hopa. Nije bilo lako pokraj njih ušvercati flašu od dvije litre jeftine pive, no uspjevali smo nekako i to. Oko pola deset podrum je dupkom napunio koprivnički Barkod, koji je za ovaj koncert pripremio mnoga iznenađenja. Vokal Sami ošišao je irokezu i udebljao se, a unatoč tome fotogeničan je i dalje. Stipan je "pikao" po bubnjevima usput cugajući pivo koje mu je u usta nalijevao mortus pijani Bađo iz Čakovca, a publika je plesala onako kako je on određivao ritam - uz podršku Sanjina na basu i Crnog na gitari. Rasplesali su publiku s Nemamo sluha, a odmah zatim krenulo je i Žicanje s novog albuma.
[ barkod ]

barkod   © matej

Negdje u cijeloj toj gužvi prozvalo se i mene, pa da se oslobodim sprdancije pobjegoh iz prostora (hvala Relja kaj si me uvalio). Inače dečki su kombinirali stare i nove stvari, poneku obradu (Neznani junaci, Sretna zvijezda). Mnogima naljepšu pjesmu Ljubavna odsvirali su baš loše, što ipak nije pokvarilo konačni dojam koncerta. Pred sam kraj nastupa odsvirali su jednu novu stvar u totalno žestokoj hardcore verziji s dva vokala (Crni i Sami zajedno), a na gitaru je uletio njihov producent i inače dobar prijatelj Denis Kuzel. Mikrofona se primio i Relja koji me par minuta prije toga uvalio u probleme, a atmosfera je kulminirala kada je Manči iz Rock live prekinuo koncert, te putem mikrofona upozorio publiku da se ne vješa po cijevima na stropu. "Deca, to su cijevi od zahoda, prosim vas najte se po njima vešati inače bumo svi v drekima plivali!".
[ Luda atmosfera ]

Luda atmosfera   © Aleksandar Rapaić

Mikrofon je prepustio, zamislite samo, nikom drugom nego neviešno pijanom Bađi iz Čakovca, koji je predvodio pjevanje kulte himne Antifa hooligans, (inače u originalu od Los Fastidios). Nakon kratke stanke nastpio je i Oi front. A ja? Gdje sam bio ja u cijeloj toj priči? Ispred Doma mladih, cugajući sve kaj bi mi palo pod ruku i krateći vrijeme pričajući sa frendovima o stanovitom Koprivničancu koji se zaposlio na željeznici kao "osoba koje pazi da se netko u krugu kolodvora ne baci pod vlak". Iako se momak trudio, u razdovblju od par mjeseci troje nesretnika bacilo se pod tračnice u smrt. No, glavno da je on zadovoljan i da je plaća redovita!
[ oi front ]

oi front   © Aleksandar Rapaić

Pitao sam Nikolu kako su odsvirali, veli da je bilo dobro. "Mogu onda napisat da je bilo dobro?", pitam ga, a on se nasmije onako kako samo skinhead može i kaže "Ma napiši"! Iz prve ruke znam da je veseli Cota opet paradirao naokolo s rakijom, no to smo naravno i očekivali. Po fotkama i pričama ljudi čini se da je atmosfera bila odlična i da su dečki zbilja super odsvirali svoj prvi koprivnički koncert - nadajmo se da će nam doći opet. Ulovio sam ih još nakon svirke u hodniku dok su se slikali s mini fanovima, a zatim su nestalo u hladnoj podravskoj noći. Legenda kaže da su se vratili u Zagreb, dok je pred Kuglanom bilo i onih koji su tvrdili da su otišli na turneju po Mađarskoj. S obzirom da već imam podosta godina na grbači, dovoljno sam mudar da ne vjerujem nikome! Znam samo da je slatki Stipe iz Virja bio izvan sreće od sebe što čuje omiljeni hrvatski bend.
[ Oi front i fanovi ]

Oi front i fanovi   © Aleksandar Rapaić

Ponoć se bližila i vrijeme je opasno prolazilo - bilo je krajnje vrijeme da Liso, Markina, Pave i mali Renato uštekaju svoje svirale u pojačala i krenu sa svirkom. Inače, dotični Podravci poznati su široj masi pod nazivom Zelena radost. Kaos pank koji sviraju privukao je ona najortodoksnije i najvjernije, pa je prostor podruma bio poluprazan - baš taman kako treba! U pomalo kučnoj atmosferi krenuo je ludi pogo koji nije stajao do kraja svirke. Dečki su odsvirali Chaos punx, Blu je plavo, Sanduk svetinja, Himnu jetru ...
[ Pave - Zelena radost ]

Pave - Zelena radost   © matej

Ma uglavnom standardni repertoar standardnim redoslijedom. Pjevali su svi, opet se vješalo po cijevima, prašina se žestoko podizala i neugodno ispunjavala nosnice, no kog je bilo briga? Mala Dorica opet se skitala svijetom pa nije bila u bendu prilikom ovog koncerta, a za kraj dečki su pripremili i iznenađenje -dvije nove pjesme! Jedna se zvala Malo misto, druga Punk's not dead ako me pamćenjedobro služi. Nakon fenomenalnog koncerta otišlo se na afterparty u Kuglanu koje je otvorila svoja vrata nakon kratke pauze i sitnih preinaka, gdje smo plesali do zore i uništavali enormne količine alkohola. Alkohol, kako novinari običavaju reći, "kumuje nesrećama", tako da je bilo i razrezanih ruku i razbijenih glava.
[ Zelena radost ]

Zelena radost   © matej

No, tih incidenata se ujutro nakon trežnjenja ionako nitko nije sjećao... Zato i imamo fotografije da nas podsjete na cjelokupna događanja te večeri. Pank je zbilja čaroban! A dečkima iz Rock live svaka čast na trudu i odličnoj roganizaciji - hvala što ste nam dali razloga za ples i veselje.

matej perkov // 28/03/2011

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*