home > interwju > Arthur Kremer (STELLASTARR*)

kontakt | search |

Arthur Kremer (STELLASTARR*)

Jedan od američkih bendova koji me na svom popičnom i vrlo hitoidnom debi albumu oduševio britanskim zvukom, koji je prvenstveno ličio na moje preranougasle Brit-pop heroje, PULP. Pop hitovi kao što su Jenny ili My Coco naprosto su tjerali na cupkanje i poskakivanje.
Izražaj na drugom albumu (kojeg smo dobili dobrom voljom Jonny Kappsa, čovjeka zaduženog za njihov menadžment, jer kod nas nema distribucije njihove izdavačke kuće) nešto je kompliciraniji, prepun harmonija i melodija, kao što sam naslov "Harmonies for the Haunted" kaže. Također, zvukom su se približili nekon njujorškom zvuku pa tu ima više referenci na TELEVISION ili novije INTERPOL.
Već prva pjesma Lost In Time, zarobljava slušaoca u neki svoj svijet, izgubljen u vremenu, i vjerujem da su rijetki oni, koji su se uspjeli izvući iz tog svijeta, prije kraja albuma.
Za neke loše, za neke dobro, a za mene još jedan dobar album ove godine, koji će se slušati i sljedećih godina. Prvenstveno pjesme kao Lost in Time, The Diver ili posljednju Island Lost at Sea.

Ljubaznošću gorespomenutog Jonnya, dočepali smo se njihovog bubnjara Arthura Kremera i dobili ne baš ljubazne odgovore na ljubazna pitanja.

T. Gdje ste trenutno i što radite?
A. Trenutno sam na poslu….radim neki naporni dosadni grafički dizajn,

T. Molim vas da ukratko predstavite početke benda?
A. O Bože...Ovo sam odgovorio previše puta...siguran sam da možete pronaći informaciju negdje na web-u. Naš web site i/ili forum je dobro mjesto za početak...

Eto, ako je netko još uvijek zainteresiran naći odgovor na pitanje, može pogledati na njihov web sajt. Iako ja to nisam našao!!! A pogotovo ne odgovor na sljedeće pitanje…

T. Otkud to ime?
A. Vidi prijašnji odgovor...

T. Da li postoje neki drugi bendovi koji su vas inspirirali da i vi osnujete bend?
A. Nikada me nisu inspirirali bendovi, uvijek je to bila muzika tj njeno stvaranje. Volim slušati širok raspon različite muzike. Bilo šta od Bjork do Brahmsa.

T. Vaš novi album "Harmonies for the Haunted" je vani. Recite nam nešto o novim pjesmama? Postoje li značajne različitosti između debi albuma I novog albuma?
A. Sve u vezi ta dva albuma je različito. Namjera za početak. Imali smo cilj, misiju ako tako hoćete...u zadanom vremenskom razdoblju, morali smo proizvesti gotov proizvod. Za njegov najveći dio znali smo na koji način ga želimo snimiti, kako želimo da zvuči i kakav osjećaj da daje. U svakom slučaju išli smo na "nešto određeno". Na ovom albumu smo željeli koheziju i jedinstvenost. Također smo pokušali postići gradaciju i dobiti koncentriranost i volumen. Neke od tih stvari nam nisu bile bitne na prvom albumu. Prvi album je najvećim dijelom bio kolekcija pjesama nastalih u razdoblju našeg poznavanja pa do trena kad je netko rekao "Hajmo snimiti nešto od ovog". Imam osjećaj da smo otada znatno napredovali i kao muzičari i kao suradnici. Također mislim da je još mnogo toga pred nama i da nas čekaju brojna neistražena područja...valjda je baš to što daje čar...jedva čekam!!! Također album je napisan i snimljen u hladnoj zimi pa mislim da je i to imalo utjecaj na zvuk.

T. Vaši najdraži albumi i filmovi vremena??
A. Albumi: "Misery Is A Butterfly" Blonde Redhead, "Grand Turizmo" The Cardigans, "More Songs About Building and Food" Talking Heads, "Animals" Pink Floyd, "Dummy" Portishead
Filmovi: Moonstruck, The Last Emperor, Alien, Starship Troopers, Made.

T. Kad biste mogli biti predgrupa bilo kojem bendu, koga biste odabrali?
A. Recimo ABBA

T. Recite mi nešto što nikad ne bih mislio o Vama?
A. Znam napraviti fenomenalan desert koji se zove "La saucisse de chocolat" (u slobodnom prijevodu to su kobasice u čokoladi. MLJAC!!! - op.T.)

Eto, hvala im…

pedja // 22/12/2005


PS: touched by the hand of lana
Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*